Analize și opinii

Scandalul Caracal II

Este incredibil, dar o persoană, o tânără româncă, care a lucrat o vreme ca translator în baza americană de la Kogălniceanu, a luat taurul de coarne. Și a decis să se lupte cu sistemul. Cu sistemul infracțional și corupt american. Și în felul ei a mers până la capăt. A rezistat chiar și când a fost amenințată de militarii americani că va fi călcată cu mașina. Și a declanșat scandalul Caracal II.



De altfel, Ana Maria Nuciu solicită conexarea acestui dosar Kogălniceanu la dosarul Caracal. Caracal-Deveselu. Situația este asemănătoare. Mai puțin prezumtivele crime. Și s-ar putea ca la mijloc să existe aceleași personaje. Pentru că acum fac și eu o dezăluire. În mod straniu, la Caracal prețul chiriilor a explodat. Se plătesc sute de euro lunar pentru o garsonieră. Oare de ce? Explicația e simplă. Dacă cineva vrea să cerceteze. Garsonierele sunt închiriate direct sau prin interpuși de militarii americani de la Deveselu. Iar în respectivele garsoniere se practică pe scală largă prostituția. Inclusiv cu minore.

Cred că în 2001 a fost semnat un acord între autoritățile statului român și autoritățile statului american. În sensul că infracțiunile săvârșite de americani pe teritoriul României nu vor fi cercetate de autoritățile române, ci de cele americane. Un mic dar, o mică parte a suveranității României jertfită pe altarul parteneriatului strategic. Așa că nu este prea clar dacă plângerii penale înregistrată la DIICOT cu multă vreme în urmă i se va da vreodată curs. Oricum, site-ul Cotidianul și-a făcut datoria. A publicat-o integral.

Ar fi păcat să aflăm că autoritățile americane nu intervin în forță. Și că nu- sancționează exemplar pe militarii americani care au încălcat legile statului român făcând sex cu minore. Care nu se știe în acest moment dacă au fost sau nu forțate la aceasta. La fel, nu se prea știe – dar cu puțină bunăvoință s-a putea afla – în ce direcție s-au dus banii militarilor americani plătiți pentru acest trafic de carne vie. În mod cert, nu s-au impozitat. În mod cert, o bună parte au intrat în rețelele de trafic de persoane și de crimă organizată.

Deci este vorba, atenție, și de corupție aici. De una dintre cele mai periculoase forme de corupție. Iar noul amabasador al Statelor Unite la București tocmai a declarat, bravo lui, că Statele Unite se vor lupta până la ultimul cartuș împotriva corupției din România. A corupției, cum a declarat el, endemice. E perfect! Hai să începem cu baza militară americană de la Kogălniceanu. Să dăm împreună un bun exemplu.

Autor: Sorin Roșca Stănescu

Sursa: Sorin Roșca Stănescu Blog

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Cred ca americanii doar ne folosesc ca un punct strategic si cam atat, restul e de propaganda americana, sa para ca au grija de pestisorul acesta de tara de la Marea Neagra. Este doar de imagine.