Analize și opinii

Salvează-ți copiii și nepoții de comoditatea și nepăsarea ta

Oameni buni sunteți conștienți că pentru traiul relativ ok pe care îl avem astăzi, cu magazine pline de euri și hormoni, cu mall-uri de fițe și mizerii, cu milioane de mașini de lux care ne otrăvesc, cu vacanțe pe plaje exotice de unde aducem tot felul de boli, sunteți conștienți vă întreb, că ați vândut viitorul copiilor și nepoților noștri pentru cel puțin 100 de ani? Întreb și eu să văd cine răspunde! Cum vor plăti copiii tăi datoria noastră de 100 de miliarde de euro? Vă dați seama în ce i-am băgat?

Oameni buni sunteți conștienți că pădurile tăiate și pe care le ignorați astăzi reprezintă de fapt aerul pe care îl vor respira copiii noștri? Sau pe care nu-l vor mai respira. Știu că pădurea ți se pare departe, dar nu e, e chiar în ființa ta, fără ea mori, prietene!

Oameni buni înțelegeți că o mină de aur, o centrală electrică, o sondă de petrol sau gaze naturale, niște minereuri de metale rare și alte bogății ascunse în subsolurile țării și pe care noi le-am oferit străinilor reprezintă, de fapt, taxe și impozite mai mari, curent mai scump, benzină mai scumpă și, în general, un nivel de trai scăzut. Asta le pregătim noi, cu bună știință, copiilor noștri! Păstrarea resurselor naturale înseamnă școli, spitale, drumuri și multe altele!

Oameni buni știți că o criză a forței de muncă la nivel de muncitor înseamnă, de fapt, o scădere a interesului pentru educație, pentru studii. De ce să ne mai chinuim copiii și tinerii să învețe carte când un muncitor cu 4 clase va fi mai căutat și mai bine plătit? Asta vreți să faceți din copiii voștri? Răspundeți-vă sincer, pentru că Europa nu caută intelectuali sau șefi, din aceștia au și ei, ci caută forță de muncă brută care să facă ceea ce nu vor ei să facă, muncă grea!

Oameni buni sunteți conștienți că din banii pe care îi trimit în țara cei 6 milioane de amărâți plecați la muncă în UE nu rămâne local absolut nimic, ci totul se reîntoarce de unde a venit prin achiziționarea de produse importate? Sunteți conștienți că forța de muncă este cea mai valoroasă resursă pe care țara o pierde zi de zi. Și câtă nevoie ar fi de această resursă aici, în țară!

Oameni buni sunteți conștienți că prin plecarea masivă a tineretului în țări străine România va rămâne o hodoroagă bătrână și urâtă atunci când generațiile de decreței vor ieși la pensie! Astăzi țara are nevoie mai mult ca niciodată de bebeluși. Oameni buni faceți copiii, creșteți-i frumos și luptați pentru viitorul lor, căci viitorul lor e aici!

Oameni buni, da, în socialism se trăia mult mai rău, condițiile erau mult mai grele, alimentele mai puține, mașinile mai rele. Dar oamenii erau mai deștepți și mai buni. Da, socialismul a fost îngrozitor, dar atunci s-a plătit datoria de război, s-a achitat integral datoria făcută pentru industrializarea țării, s-a construit metroul, orașe întregi cu milioane de locuințe, zeci de combinate, sute de fabrici, s-a electrificat România, au apărut porturi și șantiere navale, stadioane, școli, universități, spitale moderne, parcuri, stațiuni turistice cu sute de hoteluri… Da, vă place sau nu, socialismul a scos România din evul mediu, iar capitalismul colonial ne trimite de zeci de ani înapoi, la o iobăgie tehnologizată!

Oamneni buni, nu vă spun toate acestea de dragul socialismului, n-am astfel de afinități, deloc, dar vreau doar să subliniez că SE POATE. Trebuie doar să VREM! Salvează-ți copiii și nepoții de comoditatea și nepăsarea ta. Iar dacă de tine nu-ți mai pasă gândește-te la ei! Doar tu ȘTII cel mai bine ce trebuie făcut!

Sursa: anonimus.ro