Analize și opinii

Sacul lui Moș Nicolae și sacii cu voturile la Alegerile Parlamentare

Întrebare: ce deosebire este între sacul cu darurile lui Moș Nicolae și sacii cu voturile la alegerile parlamentare?

Răspuns:Nu este nici-o deosebire; și acolo și acolo se găsesc daruri pentru cei care au fost cuminți și au ascultat de cei mari.Cu deosebirea că în bocancii sau în cizmele în care Moș Nicolae lasă darurile te uiți în dimineața zilei de 6 decembrie, pe când voturile la alegerile parlamentare sunt puse în saci, se va putea uita, cine trebuie, după orele 21 ale acestei zile, pentru a se va vedea cine a primit cele mai multe daruri.

Întrebare: Ce fac cei care nu sunt mulțumiți de daruri? Le pot refuza sau pot cere să le fie schimbate?

Răspuns: Pot să le refuze sau să ceară să le fie schimbate, dar asta nu este frumos și, prin urmare, ei riscă să îl supere pe Moșul ca și pe cei mari.

Cam așa aș începe discuția despre asemănările și deosebirile între cele două evenimente din ziua de 6 decembrie din acest an. Asemănări și deosebiri care pot merge mai departe. De exemplu, darurile din sacul lui Moș Nicolae se pun în ghetele pregătite dinainte, pe când în sacii cu voturile se poate intra cu bocancii sau cu cizmele și la propriu cât și la figurat. Așa cum s-a întâmplat la Biroul Electoral al Sectorului 1 din București, unde camerele de luat vederi au înregistrat imagini din care reiese că niște neastâmpărați, bine trecuți de vârsta copilăriei, s-au apucat să răscolească în sacii cu voturi. Voturi care puteau aduce, pentru unii, surprize foarte plăcute și, pentru alții, surprize neplăcute.

Cu asta, ajungem la una dintre principalele elemente care deosebesc seara în care va veni Moș Nicolae de seara începerii numărării votului la alegerile parlamentare din acest an. Dacă până acum nu s-a mai pomenit ca un copil să umble în sacul lui Moș Nicolae și să își schimbe darul, în schimb, tare îmi este teamă că, în cazul sacilor cu voturile pentru parlamentare, se va umbla în draci la schimbarea darurilor. Că doar precedentul a fost creat și omologat încă din primea zi care a urmat închiderii urnelor la votul din 27 septembrie.

Vreau să fiu foarte bine înțeles, nu intentez nimănui, persoană publică sau instituție, un proces de intenție, în schimb, ca cetățean român cu drept de vot și de liberă exprimare, avansez o suspiciune rezonabilă. Fiindcă, dacă nici până acum instituțiile abilitate ale statului nu au finalizat cercetarea cazului, iar Biroul Electoral al Sectorului 1, prin președintele său, procurorul Nicolae Sprîncu, susține, în mod public, cum că imaginile respective ,,au fost denaturate în scopul inducerii în eroare a publicului’’, iar anterior, un alt oficial cerea să fie pedepsiți nu făptuitorii ci persoanele care au difuzat secvențele incendiare, atunci putem considera că există îngrijorătoare șanse ca modelul să fie aplicat și la alegerile din 6 decembrie.

Ar mai fi de răspuns și celor care pun întrebarea: ce se va întâmpla dacă vor exista nemulțumiți cu darurile primite? Foarte simplu, în cazul darurilor căpătate din sacul lui Moș Nicolae nu am pomenit să fie existat refuzuri sau cereri de schimbare, iar dacă și la alegerile parlamentare se vor mai găsi unii care să conteste ceea ce primesc după ce sacii au fost deșertați și au fost eficient validate buletinele de vot, atunci să zică mersi dacă nu li se va aplica regula ,,nemulțumitului i se ia darul’’.Adică să re-numere voturile tot niște mâini măiestre și, după asta, să îi scoată și cu mai puține voturi decât au avut până atunci. Deie Dumnezeu ca luni, când sper că vom avea un răspuns clar la contestația depusă de avocatul lui Dan Tudorache să vedem că adevărul a câștigat, dar, până atunci, dați-mi voie să am serioase semne de îndoială.

Acestea ar fi principalele asemănări și deosebiri dintre sacul lui Moș Nicolae și sacii cu voturile de la alegerile din 6 decembrie. Simplă comparație după care am putea să înțelegem mai bine de ce pseudo-președintele Klaus Iohannis stăruie ca alegerile parlamentare să se țină numai și numai în această zi, deși specialiștii avertizează că pericolul Covid-19 este în creștere în perioada următoare și, mai ales, în această iarnă.
Sau te pomenești că, numai și numai fix duminică 6 decembrie anul curent, Coronavirusul se autosuspendă?…

Autor: Serban Cionoff

Sursa: jurnalul.ro

Despre autor

editor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Ce s-a intamplat la sectorul 1 este este penal de la inceput pana la sfarsit ,dar cei de la BEC nu au vrut renumerarea voturilor. Oare membrii BEC sector 1 sunt complici la aceste fraude care de fapt sunt infractiuni penale. Membrii BEC de la sector 1 trebuie sa fie anchetati iar cei vinovati bagati la puscarie.