Analize și opinii

Șablonul USR-istului

Am doar eu impresia ca mare parte din parlamentarii USR par trasi la xerox?



Tinerei chiar foarte tinerei, militanti, lozincarzi, cu trecut ONG-ist. Par construiti dupa principiul “sa vina sange proaspat in politica, ne-am saturat de dinozaurii corupti” dar strategia care i-a adus in Parlament si care s-a dovedit castigatoare pe termen scurt pare tot mai falimentara pe termen mediu.

Cu exceptia grupului anarhist care se ocupa cu mitingurile din Piata Victoriei (mai nou, din fata Palatului Parlamentului) si care si-a facut din ei icoana (delicioasa imaginea de ieri cu USR-istii iesind triumfatori cu lanternele de la telefon aprinse), intentia de vot pentru acesti puberi cu pretentia de instanta morala in politica s-a prabusit spectaculos.

Cu Nicushor si Clotilde decupati din peisaj oastea USR-ista de politicieni de viitor arata jalnic si e foarte posibil sa nu mai prinda tramvaiul unui nou mandat. Poate, cel mult, sa se salveze in extremis dupa modelul PMP. Ce s-a dorit cu aparitia USR? Crearea unei formatiuni aparent nonconformiste dar care sa fie obedienta fata de stapanii lumii globaliste.

Niste slugi cu aer de studenti intarziati, cu Facebook-u la purtator (cine a mai facut Live-uri din Parlament pana la micuta Chichirau?) si care ar face orice sa-si multumeasca stapanii si sa danseze pe melodia influencerilor arondati statului paralel. Oamenii noi din politica arata chiar mai rau decat baronii atat de blamati ai PSD-ului. Cel putin osanza acumulata de acestia le permite sa-si mai indrepte spinarea si sa nu faca alergie la sintagma “interes national”.

USR-istii imi amintesc de niste intelectuali grupati in jurul GDS-ului in anii ’90 si care isi doreau sincer sa trecem la catolicism pentru a face uitata pactizarea dintre Biserica si sistemul comunist. Sute de ani de traditie sterse cu buretele pentru 45 de ani de cedari in conditii constrangatoare insa….Cam astia sunt “oamenii noi” din politica noastra, la fel de sablonarzi ca oamenii noi ai socialimului

Autor: Cristian Dogaru

Sursa: Cristian Dogaru