Analize și opinii

Să spui că vânzarea a unor pachete minoritare de acțiuni aparținând unor companii de stat nu este privatizare este o minciună sfruntată.

Să spui că vânzarea (chiar și pe bursa) a unor pachete minoritare de acțiuni aparținând unor companii de stat(strategice sau nu) nu este privatizare este o minciună sfruntată.
Dincolo de minciună, arată o necunoaștere crasă a legislației naționale în materie de privatizare, legislație care include diminuarea participației statului prin vânzarea de acțiuni pe piețele de capital.
Este de netolerat ca un ministru să mintă și mai ales să dea de înțeles ca nu cunoaște legislația in materie.
Am fost implicat in privatizarea a peste 700 de companii românești!
Din această perspectivă îi spun pe această cale ministrului Popescu că manipulează ridicol populația într-o zonă din care nu a înțeles mai nimic.
Eu sper că îi este dragă libertatea si ar trebui sa îl intrebe pe colegul sau de guvern, Bode, cum era sa o sfecleasca când se credea puternic si protejat si a incercat sa privatizeze Cuprumin.
Ma rog, nu-i duc grija lui Popescu.
Dar nu mai mințiți în halul ăsta ca stim ce faceti si stiu si instituțiile abilitate. Ar trebui să va fie dragă libertatea.
PS: mesajul domnului Popescu pare a fi pentru public.
Nu este!
În limitarea sa domnul Popescu vrea sa convingă instititiile abilitate ca e totul în regula și aruncă în public o postare.
Poate povesteste de ce nu a fost aprobat proiectul de lege privind abrogarea legii privind interdictia înstrăinării participatiilor statului si dacă a primit sau nu un mesaj negativ în această perioadă.
PS: Îl provoc pe ministru Popescu sa spună public dacă guvernul are un “TO DO LIST” de la Bruxelles privind vânzarea unor pachete de actiuni la companii strategice precum: Hidroelectrica, Transgaz(devenită importanta pentru că există BRUA), Portul Constanța, Tarom, Romgaz etc.? Să prezinte public si din ce țări provin investitorii interesati precum si numele companiilor.
Și să recunoască că CEC Bank nu e pe acea listă dar se dorește din piața internă ca ea sa fie listată si vândută!

Abonează-te la newsletter