Analize și opinii

Constantin Gheorghe: „Bravo, oaie, ești mare! Os de Brătian ce ești!”

Rareș ”Orhidel” Bogdan reprezintă răul absolut în politică, și o explicație pentru starea în care a ajuns o țară și așa slăbită de decenii de totalitarism, nu doar comunist. Omul nostru nu este decât o unealtă detestabilă, un individ plin de vicii, incult politic, demagog fără de măsură, populist grețos și lipsit de orice fel de principii.
Faptul că a sărit la gâtul lui Orban, după ce până acum l-a pupat în trei litere nu înseamnă mare lucru în palmaresul său de gunoi moral. E la ordin. Și cum poziția lui, a lui Orhidel, în PNL este infinit mai șubredă decât a lui Orban, ordinul se execută, întocmai și la timp. Sigur, operațiunea asta arată și în ce hal de laș este Iohannis, cel care îi vrea capul lui Orban, asta după ce el, Iohannis, este principalul artizan al eșecului PNL. Eșec ce pornește din ilegitimitatea accederii partidului la guvernare, în noiembrie 2019. Cu 20% din Parlament, PNL a condus discreționar, fără un proiect, fără nimic. Doar cu ideea ”anticipatelor”, pe care, evident, era convins că tătucul de la Trei Coceni le va mânări în favoarea lor.
Liberalii cred încă în ghinionul care le-a tăiat avântul și nu le-a permis anticipatele. Cum au arătat și alegerile din 2020, chiar și cu mămăligile din fruntea sa, PSD rămâne principalul partid al României. Și PNL ar fi câștigat doar în sondajele lui Pieleanu!
Acum PNL are o problemă: îl rad pe Orban, nu e mare lucru. Pe cine pun în loc? Pe Cîțu? Doar pentru că e premier? Și dacă peste câteva luni guvernarea dă colțul, și Iohannis numește pe altcineva premier? Schimbă iar șeful partidului? E de Spitalul de Nebuni! Îl aleg pe Orhidel? Dar renunță individul la mandatul de euro-deputat? Și ce sprijin are el în PNL? Sprijin concret, nu declarații de intenție? Cât de bine cunoaște partidul? Ce proiect are pentru el? Ce reprezintă Orhidel pentru liberalismul românesc? Un mare zero, ca și Iohannis!
Acum, câte ceva și pentru useriști. Nu e cazul să se bucure de tămbălăul din PNL. Au propriul lor tămbălău, și dracu știe ce iese din ”concurența” dintre Barna și Cioloș. „