Analize și opinii

RUSIA OFERA 300.000 DE TONE DE ÎNGRAȘAMINTE ȚĂRILOR ÎN CURS DE DEZVOLTARE

Președintele Vladimir Putin l-a anunțat pe secretarul general al Națiunilor Unite și a reiterat în fața Consiliului șefilor de stat și de guvern ai Organizației de Cooperare din Shanghai că oferă țărilor în curs de dezvoltare cele 300.000 de tone de îngrășăminte BLOCATE ÎN PORTURILE UE.
(Păi cine le-a blocat, mă? Nu UE? Care le-a direcționat spre țările ei? Am postat. -n.m.)
Rusia este, de asemenea, pregătită să ofere ea însăși transferuri maritime.
Îngrășămintele sunt esențiale pentru culturi, în special îngrășămintele fosfatice pentru solurile sărace. Îngrășămintele cu azot sunt fabricate din gaz. Rusia este al doilea exportator de îngrășăminte după China. Doar statele bogate au mijloacele pentru a le cumpăra. Țările în curs de dezvoltare nu își pot permite, de aici producția agricolă scăzută și problemele alimentare.
Potrivit Națiunilor Unite, tulburările de pe piața mondială a livrărilor îngrășămintelor, în urma sancțiunilor occidentale împotriva Rusiei, vor provoca mecanic o scădere considerabilă a producției agricole în optsprezece luni.
Secretarul general, António Guterres, avertiza de la sfârșitul lunii august cu privire la o „amenințare de foamete”. Problema livrărilor de cereale cultivate în Ucraina este secundară din cauza războiului.
Așa cucerește Rusia țările Africii. Grație cretinismului Occidentului. Când spui asta, cică ești putinist. Cum, măi, prostovane, că noi suntem occidentali. Vrei să aplaudăm că ne sinucidem? Cât de cretin poți fi? Ne mai interesează soarta țărilor sărace? Sau trebuie să moară din cauza Ucrainei? Demenților!