Analize și opinii

Reacții! „Miroase a iz penal”

Fostul consilier al lui Ludovic Orban, Cristian Păun, afirmă, referitor la documentul de la Cancelaria prim-ministrului, care  îi instruiește pe oamenii lui Cîțu cum să acționeze în campania internă a PNL, că miroase a iz penal. Economistul compară cu o situație a fiului lui Joe Biden.

„Fiul lui Biden pictează de ceva luni la greu și anonimi îi cumpără de la o vreme mâzgăliturile cu sume exorbitante ce ajung și la jumătate de milion de dolari. E necaz mare și se solicită o anchetă. Să nu existe nicio suspiciune de foloase necuvenite sau abuz de putere. Într-un stat de drept este ceva normal.
Cancelaria Primului Ministru, plătită de noi toți să se ocupe de problemele națiunii, inundațiile din Alba, de exemplu, face strategii de campanie și comunicare pentru acesta. Las deoparte agresivitatea la adresa echipei adverse. Într-un stat eșuat este însă ceva normal!
Cei de ascultă, supraveghează și strâng probe sunt demult în #echipacastigatoare. Mie îmi miroase a iz penal… Dar n-ai să vezi! Statul e mereu ciumă pentru cine trebuie.
Îndrăznești să crezi asta?, a scris economistul Păun pe pagina sa de Facebook.

În tabăra premierului, Rareș Bogdan minimalizează, susţinând că partidul primeşte propuneri de la „tot felul de consultanţi”, dar că „asta nu înseamnă că trebuie să le luăm pe toate în seamă”.

„Am văzut şi eu documentul, mi l-au trimis colegi de la două televiziuni şi de la două site-uri vă spun ceva: eu sunt în centrul echipei Florin Cîţu. Tot felul de consultanţi, de oameni, de analişti, de substrategi ne trimit tot felul de propuneri. Asta nu înseamnă că trebuie să le luăm pe toate în seamă. Suntem respectuoşi, le considerăm, dar asta cu antet aceea este o făcătură. (…) Sunt tot felul de echipe româneşti sat străine de consultanţi care ne trimit toate  propunerile din lume, că asta e datoria lor, să încerce să-şi găsească clienţi. Deocamdată, noi nu am adoptat şi nu am apelat la o firme de consultanţă sau la un consultant şi am lucrat cu echipele interne ale PNL, echipa secretarului general”, a declarat Rareş Bogdan la B1 Tv.
Acesta a spus, referindu-se la acelaşi document, că „nu trebuie să ţinem cont de ceea ce ne trimit ei”.