Analize și opinii

Razvan Ioan Boanchis: Despre azile vorbesc niște parțial eclozați cărora le repugnă ideea de pensie

1. E foarte grav ce se întâmplă în azilele și în spitalele de Stat. Avem spitale care au luat foc pe vremea când Ministerul Sănătății era condus de USR. Au fost și bolnavi scoși noaptea dintr-un spital de ortopedie, ca să se deschidă acolo un centru Covid. Noroc că românii au fost deștepți și le-a fost mai frică de vaccin decât de covid. Eu m-am încadrat la proști, dar nu la proștii perseverenți. Sunt unii care spun și azi că era giugiuc vaccinul experimental pentru o boală necunoscută.

2. Cum e noul slogan? „Toți știau.” Trebuie să plătească toți cei care au greșit și în cazul azilelor, și în cazul spitalelor, și în cazul milioanelor de doze de vaccin cumpărate aiurea. Fără drept de apel! Din păcate, expresia „fără drept de apel” s-a transformat în „era golăneală și înainte de rapel”.

3. Așa e în azile și în orfelinate încă de pe vremea lui Ceaușescu. Subiectul n-a mai fost abordat din ianuarie 1990, când televiziile străine erau invitate să filmeze ororile. Dumneavoastră chiar nu observați că se dau teme electorale? Cine a putut să scoată în stradă zeci de mii (ei susțin că au fost sute de mii) de agitatori pentru un flecușteț ca OUG 13 acum doar se joacă. Un singur adversar au băieții. Luna iulie. Lumea se gândește la concedii. Și de-aia meseriașii apasă pe accelerație. Dar românul e bleg și în vacanță. Nu vedeți unde s-a ajuns? După ce au făcut praf, din noiembrie 2015 încoace, sistemul medical, parțial eclozații din partidul generației Gadget au tupeul să vorbească despre spitale și azile. De mila celor vârstnici plâng unii cărora le repugnă ideea că bătrânii iau pensii. În timpul pandemiei, înainte de a fi tratat în spital pentru ce suferea, omului i se făcea test Covid de trei ori. În unele spitale – de cinci ori. Apăruse și criminala expresie „așteptăm pozitivarea.” Câte sute de milioane au costat testele Covid?

4. Useriștilor, întâi să ne spuneți câți „esențiali” s-au vaccinat prin față, de ce a fost blocat transplantul pulmonar, câți bani s-au tocat pe măști și pe urmă să veniți cu păreri despre pensionari! USR are mai puțină treabă cu pensionarii decât au femeile octogenare cu alăptatul, pentru că bătrânele, când aveau 20-30 de ani, au alăptat, nu s-au plimbat pe contrasens cu trotineta.

5. Miss Olanda e un bărbat. La București, în cel mai îngălat sector, funcția de primar e ocupată de o femeie. Această doamnă a câștigat alegerile la fel cum a învins Miss Olanda. Adică pe bune.

Autor: Razvan Ioan Boanchis

Sursa: national.ro