Analize și opinii

Răzvan Bibire: Evident, presedintia poloneza neaga si sustine ca toate acestea sunt “fabulatii”

Doua surse de informatii poloneze sustin ca presedintia stia ca racheta este ucrainiana chiar din timpul Consiliului de Securitate al tarii. Dar s-a decis sa se astepte pana se trezeste Biden din Indonezia ca sa spuna acesta ca nu e vorba de o racheta ruseasca.
„Guvernul știa de racheta ucraineană din Przewodów” – acesta este titlul textului publicat joi după-amiază de site-ul Onet. Descrie culisele tragediei petrecute marți. „În timpul unui atac masiv cu rachete asupra Ucrainei, trupele ruse au tras marți un număr record de aproximativ 100 de rachete. Una dintre ele a vizat o centrală electrică la 60 de km de Lviv. Pentru a neutraliza racheta rusă, o unitate ucraineană staționată în apropiere de Lviv a tras două sau trei rachete de la un lansator S-300. La una dintre ele, autodistructorul nu s-a activat după ce a depășit ținta” – scrie site-ul.
„Gazeta Wyborcza” a relatat, citând sursele sale, că „s-a decis să se aștepte informații de la Casa Albă”. Între timp, în acel moment, președintele SUA, aflat la summitul G20 de la Bali, dormea. Așa că totul avea să fie amanat din cauza asta. În cadrul ședinței de miercuri a Consiliului Național de Securitate, președintele ar fi spus că „a fost tentat să anunțe rapid că o rachetă rusă a aterizat acolo”. Cu toate acestea, el a renuntat când militarii au recomandat prudență.
Pe de altă parte, Onet susține că „armata poloneză a știut imediat, marți seară, că o rachetă antiaeriană ucraineană a căzut la Przewodowo”. „A existat consternare cu privire la modul de a comunica acest lucru”, s-a subliniat.
Evident, presedintia poloneza neaga si sustine ca toate acestea sunt “fabulatii”

Autor: Răzvan Bibire

 

Despre autor

editor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu