Analize și opinii

Cornel Nistorescu: Pensiuțe și pensioaie

O bunicuță zicea că mai sunt trei zile „pînă să-i vie și pensiuța!”. Suma ei era alcătuită din pensiuța de pe urma CAP-ului, o nimica toată, și din ce primea după bărbatul ei, fost veteran de război, răposat între timp.

Ați putea crede că atunci cînd liberalii, mai toți oameni care învîrtesc banii cu troaca și cu lopata, cînd zic de o creștere de 15 la sută sunt disperați să mai adauge un strop de bine la nefericirea acestui fel de lume. Dar, dacă luăm în calcul stilul de viață al lui Cristian Bușoi, Vasile Blaga, Adriean Videanu, Virgil Popescu, Hubert Thuma sau Emil Boc, cu vacanțele și cu petrecerile lor, vom ajunge la concluzia că tot scandalul cu 15 la sută nu-i decît un fîs politic.

Liberalii fac gură pentru procentul majorat spre a arăta electoratului PSD că și lor le pasă, că și pe ei îi doare în suflet de sărăcie, cînd, în realitate, după felul în care se poartă (vacanțe, mașini, plimbări, declarații de venit) îi doare în c..r. Ei se chinuie să agațe ceva din publicul PSD și, în același timp, să îi răsplătească pe mahării care îi susțin, titularii de pensioaie mult mai mari decît conținutul bancomatelor golite la spargeri cu dinamită.

Își ajută stăpînii, acoperiții, mafioții care beneficiază de pe urma guvernării lor. La 40.000 pensie, un 15 la sută este ceva. Nu-s de colea. 6.000 de lei fac patru pensii de amărăștan pe care mahării retrași din prima linie a serviciilor, a justiției (mai ales procurorii!) și a Internelor ar cîștiga numai dintr-o inconștientă mărinimie liberală. Să se fudulească și ei cu generozitatea pe care n-o au.

Să ne înțelegem! Majorarea pensiilor „di granda” este o măgărie și o inconștiență. Țara este aproape în faliment. Ce produce într-un an cheltuiește pe salarii și pe funcționarea aparatului bugetar. Ca să nu crape, mai împrumută și mai culege 200 de miliarde de lei de la bănci și de la Uniunea Europeană. De unde să tot dea? La fundul sacului nu-i decît rahat. Iar în acesta se ascund cioburile tăioase ale guvernărilor cretine!
Este situația în care ne aflăm una în care guvernul să arunce cu banii și la necăjiți și la profitorii tranziției?
Eu zic că nu.
Și încă o precizare. Nu sunt un fan PSD și nici unul care să caute capodopere și genialitate în vorbele lui Nicolae Ciucă. Dar soluția cu 6,5 la sută pentru toți, însoțită de fonduri de sprijin pentru cei defavorizați, este logică și de bun-simț. Ba aș zice că este și deșteaptă pentru că simplifică lucrurile. Pe săraci îi ajută suplimentar, iar beneficiarii pensiilor nesimțite nu se pot plînge că sunt discriminați.
Tot scandalul pensiilor nu-i decît un carnaval politic organizat pentru racolarea de noi alegători. Și pesediștii și liberalii aleargă cu banii în gură după susținători! Pesediștii nici nu știu altceva, iar liberalii mint și bat aceeași monedă încercînd să-i tragă de partea lor și pe cei nehotărîți.

Autor: Cornel Nistorescu

Sursa: cotidianul.ro