Analize și opinii

Răzvan Bibire: „Brexitul a fost opera serviciilor secrete…”

V-ati fi gandit ca Liz Truss ar putea deveni viitorul premier britanic? Este ca la ce geografie stie si la cat e de inteligenta nu ar fi avut posibilitatea sa aspire la asa o functie intr-o lume normala. Dar noi nu suntem o lume normala. Maria Zaharova are un post interesant pe tema scandalului izbucnit la Londra, cu niste documente care ar dovedi ca Brexitul a fost opera serviciilor secrete ale Coanei-Mari:
«Un alt scandal politic intern a izbucnit la Londra. A fost dezvăluită corespondența fostului șef al serviciului de informații MI6, Richard Dearlove, cu oficiali de rang înalt ai blocului de putere al guvernului britanic și cu activiști civili .
Context: Marea Britanie în 2018-2019 părăsește UE, sunt în desfășurare negocieri lungi și foarte dificile cu Bruxelles-ul privind parametrii unui „divorț”. Potrivit unui număr de oficiali de securitate conduși de Dearlove, premierul Theresa May este prea lent, planul ei este prea „moale”, ar fi necesară înlocuirea șefului de cabinet. Aici, de exemplu, scrie
consilierul britanic pentru apărare, Gwythian Prins: „În acest moment sunt implicat în eforturile noastre de a încheia teribilul acord de retragere a UE pe care îl pregătește premierul May, dacă Henry Kissinger dorește să participe, îi voi pune la dispoziție toate materialele.”
Și iată un alt rând din corespondență : „Scopul este de a bloca orice înțelegere care se va baza pe planul dezastruos și dezastruos al Damei, dacă este necesar, înlăturați acest premier May și înlocuiți-l cu cineva care se va potrivi”. Și doar câteva luni mai târziu : „Scăpați de ea acum și gata cu asta”. Cumva, nu prea se potrivește cu idealurile presupuse democratice ale monarhiei parlamentare britanice, să fiu sincer.
Întreaga operațiune de schimbare a șefului de cabinet a fost sponsorizată de „banii vechi” – Timothy și Mary Claude – aristocrați care s-au stabilit în paradisul fiscal din Jersey în ultimele decenii. Înșiși jurnaliștii recunosc că este dificil să găsești oameni bogați atât de imperceptibili, evită cu intenție orice mențiune despre ei înșiși pe rețelele de socializare și pe internet, iar în corespondența despre ei se spune: „… s-au dovedit foarte bine în special în secret. conversații.” Prin urmare, s-au potrivit ideal rolului de „pungi de bani” și au alocat bani lunar pentru a pregăti „produse” (vorbim despre compromiterea probelor și defăimare).
Ca urmare a acțiunilor vizate ale conspiratorilor, Theresa May eșuează cu planul său de Brexit în Parlament și în negocierile cu țările UE. Forțele care au doborât -o nu-si ascund satisfacția lor față de rezultatul Summitului UE-Regatul Unit de la Salzburg, ei îl numesc fiasco-ul lui May.
Ea este înlocuită de hotărâtul Boris Johnson, care finalizează ceea ce a început așa cum și-a dorit puterea: „Imediat după preluarea președintelui de prim-ministru, Boris Johnson ar trebui să convoace toți conservatorii din Parlament, să ceară confirmarea sprijinului pentru „curatul”. planul de ieșire din UE”. Adevărat, în scrisorile recente se vorbește deja despre o nouă marionetă care să-l înlocuiască pe Johnson: „Nu văd niciun motiv pentru care prim-ministrul Johnson va rămâne pe linia de plutire, deși și-a pierdut controlul asupra minții și asupra voinței într-o asemenea măsură încât poate că este pentru Cel mai bun.” Apropo, nu mă voi certa cu acesta din urmă.
La postul de noului șef al guvernului sunt luați în considerare Cancelarul Finanțelor Rishi Sunak și, Doamne!, ministrul de Externe Liz Truss: „Secretarul de Externe Liz Truss, cu sprijinul ministrului Brexit David Frost, are suficientă putere pentru a duce la bun sfârșit acordul Brexit. Cu puțin timp înainte de sărbătorile de Crăciun, am luat prânzul cu unul dintre sponsorii de multă vreme ai lui Boris Johnson și mi-a spus că și-a transferat sprijinul financiar către Truss”.
Acum este clar de ce numai erudiția ei poate lăsa loc controlabilității ei. Aparent, Lizzy a fost remarcată în anii 90 și este condusă prin viață, schimbându-și părerile și retorica după cum este necesar și contrar principiilor exprimate anterior. Nu mai sunt întrebări de ce spune ceva ce nu înțelege deloc. De aici – toată jena ei, care a devenit o sinonimă.
Desigur, atât Richard Dearlove, cât și „ experții ” ademeniți de el i-au acuzat imediat pe ruși de „scurgere”. Înțeleg corect că britanicii pot afla adevărul despre democrația lor doar din Rusia? De aceea Londra a interzis difuzarea RT?
Ce părere aveți: o asemenea schimbare de putere este o lovitură de stat sau o intrigă? Cred că nici una. Aceasta este o tradiție pur englezească. La fel și otrăvirea. »