Analize și opinii

RĂZBUNAREA BINOMULUI. TENTATIVĂ DE LOVITURĂ DE STAT CU FAŢĂ UMANĂ

Supărat pe insistenţa cu care Comisia de anchetă a alegerilor din 2009 îşi face treaba scoţând la lumină intervenţii oculte, Binomul sau, în sensul larg, Statul Paralel, a cerut aprobarea externă să se ocupe de Dragnea şi ai lui.



Aprobarea externă nu a fost greu de obţinut, întrucât Programul de guvernare prevedea unele impozite pe multinaţionale, precum şi un Fond Suveran de Investiţii şi Dezvoltare.

Culmea, prevederi de care Grindeanu începuse să ia distanţă.

Evident, trebuia pus la punct în laborator un scenari credibil şi acest lucru nu a fost greu, deoarece, preventive, pe piaţă fuseseră lansate idei care îşi aşteptau punerea în valoare, precum aceea că Dragnea e un dictator feroce.

Mai era nevoie de oameni şi au fost găsiţi şi ei. Unii acoperiţi de grade alţii acoperiţi de dosare penale.

În concluzie, la întrebarea cum de nu îi e jenă lui Sorin Grindeanu să se ţină de scaun cu atâta jalnică înverşunare, răspunsul ar fi:
– E doar o misiune fără risc mortal în urma căreia va fi înaintat în grad.

Justificările morale şi chiar patriotice există ? Există, ca întotdeauna, respective atragerea capitalului străin, credibilitatea europeană şi parteneriatul strategic.

Vorbe mari puse la temelia unei lovituri de stat cu faţă umană.

Autor: Gheorghe Smeoreanu

Sursa: Criterii

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Am votat pt Programul de guvernare si pt FSDI, in principal, cu credinta, increderea, speranata ca indeplinirea acestor obiective primordiale sunt in masura sa REVIGOREZE TARA. Sa inteleg ca acest program, pt a putea fi materializat, presupune aplicarea catorva mici impozite, de BUN SIMT!, pt firme cu capital strain care-si desf activitatea pe teritoriul tarii noastre, circumstanta care a scos multinationalele-n drum, la protest, in plina iarna. In ce priveste FSDI, pe fondul unor experiente anterioare gen FNI – “Dormi linistit, FNI VEGHEAZA pt tine!”, reclama de unde i s-a tras infarctul regretatului actor Dem Radulescu, “Bibanul”, Caritas, etcsamd, s-a creat psihoza cf careia toate fondurile de investitie si dezvoltare urmeaza acelasi sablon.
    Ma intreb firesc, pasnic, care sunt sursele de finantare, modalitatile sustenabile, in cond in care cresterea ec se realizeaza din consum si din pix, nu din investitii, in vremuri tulburi marcate de fenomene meteo, geopolitice extreme. Bineinteles ca iar m-am pacalit! 1 Aprilie!