Analize și opinii

RĂZBOIUL VA COSTA GERMANIA 175 MLD. EUR ÎN 2023. PE ROMÂNIA, CÂT?

Războiul dintre Rusia și Ucraina va costa economia germană în acest an în jurul a 175 de miliarde de euro, potrivit calculelor publicate luni de Institutul Economiei Germane (IW) din Köln. Estimarea reprezintă o pierdere de prosperitate de aproximativ 2.000 de euro de persoană.
În plus, IW a spus că a existat deja o pierdere de prosperitate de încă 175 de miliarde de euro în 2020 din cauza blocajelor și incertitudinilor cauzate de pandemia de coronavirus, urmată de 125 de miliarde de euro în 2021 și de 120 de miliarde de euro în 2022, cauzată de război. Astfel, rezultă o pierdere combinată de 595 de miliarde de euro pentru perioada 2020-2023, din cauza pandemiei și războiului.
România câte miliarde o fi pierdut oare în acești ani? Și spui că nu sunt bani să mărești pensiile. Păi dacă tu crești cheltuielile cu înarmarea la 2,5% din PIB… Fiindcă niște politicieni demenți vor războaie… Nu mai e loc pe planeta asta pentru toți. Nu le pasă că cca. 20 de mil. de copii mor anual din cauza subnutriției. Cam ce merită ăștia? Cum ar trăi lumea asta dacă s-ar stopa cursa înarmărilor?

Sursa: David Angelo

Despre autor

editor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu