Analize și opinii

„Războiul cognitiv”: Opriți competiția mondială pentru „Controlul creierului uman”

În 2023, comandantul Cornelis van der Klaauw de la Marina Regală a Țărilor de Jos și Expert la Centrul Comun de Război al NATO în comunicații strategice și operațiuni de informare a scris în articolul «Războiul cognitiv»: „Motivul pentru care atacurile cognitive trec neobservate de țintele lor este că activitățile cognitive ocolesc mintea conștientă și vizează direct subconștientul unei persoane… majoritatea deciziilor noastre sunt luate de subconștientul nostru… atacurile cognitive nu mai sunt science fiction. Ele au loc deja acum… nanotehnologia neuronală poate fi folosită pentru a aduce roboții de dimensiuni nanometrice aproape de un neuron prin intermediul fluxului sanguin și pentru a face posibilă conectarea creierului uman direct (adică neinterceptat de simțurile noastre) la un computer, utilizând inteligența artificială în proces… În timp ce alte domenii pot oferi victorii tactice și operaționale, domeniul uman este singurul domeniu în care putem asigura o victorie deplină”.

În decembrie 2021, școala postuniversitară US Naval din Monterey, California, a acordat doi dintre studenții săi o diplomă de master în analiza apărării pentru teza «Neurowar este aici!». În studiu ei au afirmat: „Competiția marilor puteri a revenit în prim-planul relațiilor internaționale, în timp ce China și Rusia încearcă să conteste conducerea globală a Americii… această competiție este în cele din urmă o luptă… pentru a manipula și controla atât adversarii, cât și populațiile interne, deopotrivă. Bătălia pentru influență începe și se termină în mintea umană, unde realitatea este percepută” (p. 5). Ei au identificat neuroarmele ca fiind armele acestei bătălii,„care vizează în mod specific creierul sau sistemul nervos central pentru a afecta starea mentală a persoanei vizate, capacitatea mentală și, în cele din urmă, comportamentul persoanei într-un mod specific și previzibil” (p. 3).

Niciuna dintre aceste informații nu a apărut în mass-media mondială. Nu înseamnă asta că trăim într-o lume în care mass-media (la cererea guvernelor) ascunde oamenilor lupta continuă pentru controlul minții și gândurilor lor?

În anul 2000, Grupul Parlamentului European pentru Viitorul Științei și Tehnologiei (STOA) a publicat un studiu privind «Tehnologiile de control al mulțimilor», în care a recunoscut că „În octombrie 1999, NATO a anunțat o nouă politică privind armele neletale și locul acestora în arsenalele aliate” și a explicat că „Cea mai controversată tehnologie non-letală de control al mulțimilor și anti-material propusă de SUA sunt așa-numitele arme cu frecvență radio sau cu energie direcționată, care se presupune că pot manipula comportamentul uman într-o varietate de moduri neobișnuite” și „cea mai mare preocupare este cu sistemele care pot interacționa direct cu sistemul nervos uman… Cercetările întreprinse până în prezent atât în SUA, cât și în Rusia pot fi împărțite în două domenii conexe: (i) controlul minții individuale și (ii) controlul mulțimilor” (p. XIV, LIII).

În ianuarie 1999, după o audiere la Parlamentul European cu privire la sistemul american HAARP, parlamentul a aprobat o rezoluție în care a cerut „o convenție internațională care să introducă o interdicție globală a tuturor dezvoltării și desfășurării de arme care ar putea permite orice formă de manipulare a ființe umane”.

Faptul că mass-media din statele membre ale Uniunii Europene nu au discutat niciodată public despre aceste arme demonstrează că statele membre ale NATO au semnat un acord prin care le cerea clasificarea acestor informații. Aceeași politică este respectată de guvernele din întreaga lume. UE lucrează, de fapt, „la un proiect de lege pentru a se asigura că AI în Europa este sigură, respectă drepturile fundamentale și democrația”. Acest proiect de lege ar trebui să interzică „sistemele AI care manipulează comportamentul uman pentru a-și eluda liberul arbitru” și chiar „pentru a influența rezultatul alegerilor și comportamentul alegătorilor”. Până acum Uniunea Europeană nu a inclus în acest proiect de lege interdicția utilizării energiilor care fac posibilă utilizarea inteligenței artificiale și a neurotehnologiilor pentru controlul la distanță a sistemului nervos uman. Evident, UE respectă acordul NATO de clasificare a acestei tehnologii. De altfel, prezentele documente ale UE menționează doar inferele computerului cerebral ca mijloc care amenință drepturile fundamentale ale omului și democrația.

Activitatea creierului se modifică în funcție de modificările frecvenței și numărului de declanșări ale neuronilor din creier și este accesibilă oricărei energii care va produce în neuroni curenți electrici în frecvențele diferitelor activități ale creierului uman. Acest lucru poate fi indus de unde electromagnetice foarte lungi transmise în frecvențele naturale ale creierului uman sau de microunde pulsate în frecvențele creierului sau eventual de energiile descoperite de fizica cuantică. Undele electromagnetice foarte lungi vor controla, datorită lungimii lor, activitatea cerebrală a maselor de oameni, în timp ce microundele cu pulsații direcționate pot fi folosite pentru a viza creierul individual.

SUA, Rusia și China dețin sisteme care, printre altele, sunt capabile să producă curenți electrici puternici în ionosferă prin transmiterea acolo a microundelor pulsate în frecvențele creierului. Acei curenți alternativi produc în ionosferă unde electromagnetice intense în frecvențele creierului care ajung în zone mari ale planetei și vor controla activitatea cerebrală a populațiilor lor.

China, cu ajutorul Rusiei, a început construcția sistemului său de manipulare a ionosferei din provincia Hainan în 2017 [1] .

În iulie 2023, «The Washington Times» a publicat un articol [2], în care afirma: „Armata Populară de Eliberare a Chinei dezvoltă arme de înaltă tehnologie menite să perturbe funcțiile creierului și să influențeze liderii guvernamentali sau populații întregi, potrivit unui raport al a trei analiști de informații cu sursă deschisă”.

SUA operează sistemul H.A.A.R.P., care a inspirat Parlamentul European să solicite „o convenție internațională care să introducă o interdicție globală a tuturor dezvoltării și desfășurării de arme care ar putea permite orice formă de manipulare a ființelor umane” [3] și Rusia operează sistemul «Sura», experimentul cu care a convins China să-și construiască propriul sistem în provincia Hainan.

Masele de oameni ar putea fi controlate, de asemenea, de sistemele de satelit care pulsează microunde în frecvențele creierului, mai ales dacă „roboții de dimensiuni nano ar fi livrați aproape de un neuron prin fluxul sanguin” în creierul lor, așa cum a spus Cornelis van der Klaauw la început. a acestui articol. Acei „roboți” (sau mai degrabă antene) sunt deja folosiți în neurotehnologia medicală [4]. Sunt atât de mici încât pot pătrunde prin sânge prin bariera hemato-encefalică în creier. Ele pot fi eliberate în sânge prin respirație, băutură, mâncare sau prin vaccinare.

Rețelele de telefonie mobilă ar putea fi folosite pentru a controla activitatea sistemului nervos uman, dacă frecvențele lor de microunde ar fi pulsate și în frecvențele creierului. Primele experimente de manipulare a activității creierului uman prin microunde pulsate au reușit chiar și fără utilizarea niciunei particule în creier și nu este un secret că radiația telefonului mobil, pulsată în 217 Herz, produce această frecvență în activitatea creierului uman.

În prezent, nu există un acord internațional care să interzică utilizarea inteligenței artificiale și a neurotehnologiilor pentru controlul de la distanță al sistemelor nervoase umane, gândurilor, emoțiilor, subconștientului etc. Nu există altă explicație pentru aceasta decât aceea că marile puteri concurează stăpânește lumea în acest fel. În 1997, Institutul de Studii Strategice de la Colegiul de Război al Armatei S.U.A. a publicat cartea «Revoluție în Afaceri Militare și Conflict fără Război», unde scria: „Potențialii sau posibili susținători ai insurgenței din întreaga lume au fost identificați cu ajutorul bazei de date integrate interagenții. Acestea au fost clasificate ca ‘potenţiale’ sau ‘active’, cu simulări sofisticate de personalitate folosite pentru a dezvolta, adapta şi concentra campanii psihologice pentru fiecare” (p. 24-25). Acesta este un proiect american de control global al lumii. Nu există nicio îndoială că proiecte similare sunt dezvoltate și în China și Rusia.

Pentru a proteja istoria lumii de la atingerea acestui scop inuman, este necesar ca guvernele lumii să semneze un acord internațional care interzice utilizarea neurotehnologiilor și a inteligenței artificiale pentru a controla activitatea creierului uman la distanță, similar acordurilor care interziceau utilizarea substanțelor chimice și biologice. arme. Respectarea acestei interdicții ar trebui să fie supravegheată de Organizația Națiunilor Unite. Deocamdată, putem ajuta doar solicitând Parlamentului European să interzică tehnologiile de control de la distanță a activității sistemului nervos uman. Trebuie interzis persoanelor fizice, persoanelor juridice, companiilor de marketing și organizațiilor criminale, precum și agențiilor guvernamentale și guvernelor străine.

Notă: Mojmir Babacek s-a născut în 1947 la Praga, Republica Cehă. A absolvit în 1972 la Universitatea Charles din Praga în filosofie și economie politică. În 1978 a semnat documentul de apărare a drepturilor omului în «Carta 77». Din 1981 până în 1988 a trăit în emigrare în SUA. Din 1996 a publicat articole pe diferite subiecte, mai ales în media alternativă cehă și internațională. În 2010, a publicat o carte despre atentatele de la 11 septembrie în limba cehă. Din anii 1990, el s-a străduit să ajute la realizarea interzicerii internaționale a controlului de la distanță a activității sistemului nervos uman și a minții umane prin utilizarea neurotehnologiei.

[1] https://www.nzherald.co.nz/world/china-and-russia-band-together-on-controversial-heating-experiments-to-modify-the-atmosphere/6W3YZSSHWXTQQQ3JZVA6G7G6OQ/

[2] https://www.washingtontimes.com/news/2023/jul/6/chinas-military-leading-world-brain-neurostrike-we/

[3]  https://www.europarl.europa.eu/doceo/document/A-4-1999-0005_EN.html?redirect#_part7_ref22 și https://en.wikipedia.org/wiki/High-frequency_Active_Auroral_Research_Program

[4]  https://www.mub.eps.manchester.ac.uk/graphene/2022/06/graphene-ai-and-the-brain-an-extraordinary-journey-into-human-consciousness/

Preluare: art-emis.ro

Autor: Mojmir Babacek