Analize și opinii

Protocoalele hoților de democrație

E mult mai grav decât ne-am închipuit!Ne-am închipui că da, s-au mai făcut și unele abuzuri, dar într-un scop nobil: stârpirea corupților și a corupției. Acum vedem că, de fapt, scopul era cu totul altul și cât se poate de ignobil: fentarea democrației și înșfăcarea puterii absolute peste orice limite, legi și bune practici.

Doar mintea bolnavă a lui Traian Băsescu putea reînvia acest monstru, al securismului în formă pură. Emanație a formei dure de manifestare a securismuluii, această relicvă pleșuvă a jurasicului politic românesc a încercat sub mandatele sale prezidențiale să aplice prezentului rețetele succeselor lui trecute. Poliția politică, șantajul, distrugerea fără scrupule a adversarilor, exploatarea paroxistică a slăbiciunilor omenești. Iată armele lui preferate. Pe care, pentru a le operaționaliza într-o societate așa zis democratică, le-a camuflat în spatele unor protocoale demente.

Și eu am crezut că, prin desecretizarea protocolului SRI – Parchetul General, nu vom afla nimic exprimat în formă explicit – compromițătoare. M-am inșelat.

Acești „atotputernici” venali s-au dovedit mai tembeli și mai sinucigași decât mi i-am imaginat eu.  În aceste momente, ale unei revelații copleșitoare, ne dăm seama că vânătorii de putere absolută nu sunt nicidecum depozitari de virtuți superlative, de vreo excelență care să-i ridice, pe merit, deasupra celorlalți. Sunt doar niște executanți docili ai unor ordine iresponsabile care, la un moment dat și printr-o conjunctură favorabilă, s-au trezit singuri în fața unui buton atomic a cărui apăsare exclusivă era în puterea lor.

Asta le-a luat brusc mințile. I-a transformat din nimeni în CINEVA. Le-a infectat personalitatea cu un virus degenerativ. Au devenit, brusc, monștri.

Sunt cel puțin 5 articole în respectivul protocol desecretizat  care trimit direct la „înaltă trădare”. Nu le voi relua, sunt comentate pe toate siturile și posturile de știri libere.

ÎNALTĂ TRĂDARE!!!

Să oficializezi, într-un mod total anticonstituțional, subordonarea justiției față de serviciile secrete este faptă de lege marțială.

Să închizi ochii la dovedirea unei astfel de crime este complicitate la trădarea de țară!

Procurorul General tace. Deși nu el a semnat protocoalele. Nu ar avea risc personal să se autosesizeze. Are, în schimb, dependențe.

Președintele României tace. Deși ar fi primul, în ordinea autorității de stat, care ar trebui să apere ordinea de drept. Nu-l indignează înalta trădare a altora. Nu o vede nici pe a sa, la orizont. Butonul telecomenzii care îi dictează atitudini publice e în alte mâini. La dispoziția lui e doar gestul plecăciunii respectuoase. Și asta face, se pleacă. Se pleacă în diverse limbi, cu palma la șold ori la chipiu, după protocolul celui care-i ordonă.

Încep să-l respect pe Daniel Morar. Deși a fost numit șef la DNA de Băsescu și l-am considerat omul acestuia, nu pot să nu observ și să nu apreciez că a ocolit cu obstinație sindrofiile de la K2 și că a refuzat cu onoare odiosul protocol. Ba, mai mult, a avut curajul să-i spună verde în față șefei sale de la vremea aceea, Laura Kovesi, că e vorba despre un protocol ilegal (aici).

La începutul anului 2009, am primit, în calitate de procuror șef al DNA, spre conformare, sub forma unui document clasificat, protocolul de colaborare încheiat între PÎCCJ și SRI. Este vorba de documentul care a fost declasificat și care a apărut în spațiul public săptămâna trecută. La acel moment, după studierea acestuia, am avut o discuție telefonică cu doamna procuror general, Laura Codruța Kovesi, ocazie cu care i-am spus că eu nu agreez un asemenea protocol în condițiile în care prin acesta se adaugă la Codul de procedură penală, iar unele dispoziții sunt chiar contrare legii. Mi-a spus că aceasta este decizia luată și că protocolul trebuie respectat. I-am răspuns că nici procurorii DNA și nici eu nu vom respecta și nu vom aplica acest protocol. Acesta este motivul pentru care nu am prelucrat protocolul procurorilor din cadrul DNA, nu l-am adus la cunoștința lor, dispunând doar arhivarea acestuia la Compartimentul de documente clasificate din cadrul instituției.

Nici Băsescu nici Coldea și nici Kovesi n-ar mai trebui să fie liberi în acest moment, după desecretizarea protocolului. Doar dacă s-ar întâmpla acest act reparator justiția română și-ar putea recâșțiga încrederea națiunii. Și dacă marile ambasade și-ar cere scuze pentru că au tolerat, ba chiar au încurajat, inadmisibil, un astfel de furt de democrație.

După cum vedem, însă, nici cei trei nu sunt trasi la răspundere de mult lăudatele instituții ale țării, nici numitele ambasade  nu dau vreun semn că s-ar căi.

Asta este legea junglei. Legea nelegiuiților care se cred mai presus de toți și toate.

Uită însă fiecare dintre ei că mai există și o altă lege, aceea a justiției imanente. A sensului dreptății care există în intelectul fiecărui individ rațional și care, mai devreme sau mai târziu, va pune adevărul în drepturile sale.

Sursa: Contele de Saint Germain