Analize și opinii

„Băieții deștepți” ai Guvernului Cioloș

România Curată a făcut în 2016 un scurt serial despre tehnocrații din guvernul Cioloș care nu reușesc să se distingă cu nimic de vechii politicieni.Dat fiind interesul ridicat pentru vechile articole, generat de lansarea platformei MRÎ, le reluăm în sinteză aici (click pe numele fiecăruia pentru detalii):

  1. Victor Grigorescu a încasat 10.000 de euro pe lună timp de doi ani, într-un offshore, pentru un presupus site care n-a funcționat niciodată. Ce-l recomandă pentru așa o performanță online? Experiența lui de angajat la stat, în diplomație, cu specializarea comerț exterior.
  2. Gabriel Biriș în general lucrează pentru clienți privați pe care îi învață să-și facă offshore-uri, este el însuși administrator în câteva (e legal să-și reducă volumul de taxe datorate, spune el și așa este). Din când în când lucrează pentru stat, pe care îl învață să colecteze taxele mai bine.
  3. Cristian Ghinea a aprobat acordarea de fonduri UE pentru SRI, prin programul SII Analytics, al cărui scop este supravecherea cetățenilor (inclusiv date despre sănătate), executate de regulă prin intermediul unor firme securiste faimoase.
  4. Marius Bostan, specializat în „activitatea de informații și contrainformații, securitate națională și implicații, matrici de securitate” își câștigă traiul de zi cu zi din intermediere de obligațiuni municipale, adică din contracte cu statul. O parte din bani îi folosește pentru a sponsoriza un site de extremă dreaptă.
  5. Dragoș Pîslaru critică asistenţa socială şi pe asistaţi în timp ce 70 la sută din afacerile firmei lui vin din contracte cu statul. Firma la care a fost acționar, GEA, a devenit inclusiv furnizoare de cadre de nădejde pentru Banca Națională.

Autor: Adrian Popescu

Sursa: România curată

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Cred ca am putea sa le spunem fara probleme, “Banda lui Ciolos”, dupa nr de jafuri date asupra acestei tari, de catre ei si familiile lor!

  • O incercare noua de a forta instaurarea unui guvern tehnocrat.
    De un guvern spiritualizat am avea nevoie.