Analize și opinii

Promovarea agresivă a celui de-Al Treilea Război Mondial în Europa

Lucrurile nu par mai bune pe frontul european al celui de-Al Treilea Război Mondial. La o întâlnire de luni, 13 mai a think tank-ului „Policy Exchange”, Rishi Sunak, prim-ministrul britanic neales  a declarat: „[Dacă Rusia va reuși în Ucraina, Marea Britanie] ar putea fi următoarea, [adăugând că nesăbuința Moscovei] ne-a apropiat mai mult de o escaladare nucleară periculoasă decât în ​​orice moment de la criza rachetelor din Cuba”. Toate aceste marionete occidentale citesc din același monoscript al cartelului bancar central. Această nevăstuică a orașului Londraa acuzat de fapt Rusia că a întrerupt aprovizionarea Occidentului cu gaz/petrol. păpușile occidentale, urmând ordinele stăpânilor lor cu scopul de a distruge Rusia prin sancțiuni economice nesfârșite, care este în principal cauza dezordinei Occidentului de astăzi.

Acum, Occidentul care se confruntă cu cel mai grav colaps economic existent vreodată, incapabil să-și încălzească casele și fabricile în timpul iernii, trece printr-o demolare controlată a elitelor, distrugând toate economiile occidentale asigurate că vor aduce rezultatul scontat, moartea diabolică complotată a civilizației occidentale însăși.

O altă proiecție falsă a lui Rishi dă vina pe Rusia pentru că a armat crizele de imigrație pentru a-și atinge obiectivele. Aceste mici larve fără minte din Occident se supun întotdeauna ordinelor de a învinovăți în mod fals inamicii inventați de globaliști –  Rusia, China și Iran – pentru toate crimele lor comise împotriva umanității. Este un lanț fără sfârșit de minciuni neîntrerupte care nu încetează să curgă de la acești demoni cu gura făinoasă.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, a răspuns acestor acuzații false: „Minciunile lui Sunak sunt atât de disperate încât cineva ar putea chiar să-i fie milă de el. Rusia nu a oprit furnizarea de gaze nici măcar o secundă”. Maria Zakharova i-a amintit lui Sunak că războaiele conduse de SUA-Marea Britanie în Libia, Afganistan, Irak și Siria au generat miile de refugiați de război stârniți să se reverse în Europa și nu au nimic de-a face cu Rusia. Desigur, știm că cea mai gravă criză a migrației de astăzi, fără precedent, este singura faptă a maeștrilor globaliști care au creat fiecare conflict și zonă de război care sunt responsabile pentru această criză globală concepută deliberat. Fie că este vorba de granițele larg deschise atât în ​​Europa, cât și în America.

În ceea ce-l privește pe Rishi Sunak care dă vina pe Rusia pentru „escaladarea nucleară”, Maria i-a reamintit că Occidentul a dat undă verde bombardării repetate de către Zelensky a celei mai mari centrale nucleare din Europa de la NPP Zaporojie, care a pus în pericol întregul continent european, nu doar Rusia. Și că din nou membrii SUA-NATO au fost cei care au interzis importurile de energie din Rusia, nu Moscova. Maria Zakharova s-a confruntat cu faptul că Rusia și-a oprit livrările de energie către Europa, corectându-l că nu Rusia, ci trădarea colaborativă criminală SUA-Marea Britanie a distrus presupusa alianță a Germaniei cu Rusia și a sabotat conductele Nord Stream.

Întotdeauna aceste instrumente globaliste robotizate, care urmăresc ordinele din globaliste, încearcă în mod constant să se dea „băieți de treabă”, falșii salvatori ai democrației și libertății occidentale, încercând în zadar să-și acopere sinucigaș, urmând politicile mortale ale stăpânilor lor, intenționând în mod clar să distrugă. tot Occidentul. Aceste păpuși nu pot ascunde acest adevăr întunecat, indiferent cât de mult mint.

Realitate: toți își trădează propriul popor, propriile culturi și propriile țări. Și tot mai multă lume realizează acest fapt flagrant. Înșelătoria că ceea ce este bun este rău și răul este bun, nu mai funcționează.

Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Franța, Polonia și statele baltice sunt în mod clar cei mai agresivi membri NATO care „se joacă” cu ideea sinucigașă că, în loc să permită Ucrainei să cadă, trimiterea de trupe NATO în Ucraina ar fi o opțiune viabilă, dacă nu necesară. Recent, secretarul american al apărării, Lloyd Austin, și liderul minorității, Hakeem Jeffries, au inclus probabilitatea ca SUA să stea la sol. Macron din Franța susține în mod constant ideea. Aceste marionete NATO încurajează public Kievul să tragă cu rachete cu rază mai lungă de acțiune SUA-Marea Britanie-Franța către ținte cheie din interiorul Rusiei. Dar cel mai fanatic dintre cei trei „băieți” NATO este de departe Regatul Unit, la urma urmei, jugul puterii orașului Londra poate strânge cel mai ușor marionete în interiorul guvernului britanic din apropiere, precum ministrul său al Apărării, Grant Shapps, care marți. 14 mai a afirmat cu insistență: „Nu cred că este deloc plauzibil ca Putin să câștige acest război. Este foarte, foarte important ca SUA să urmeze exemplul Regatului Unit. Amintiți-vă: tocmai ne-am mărit banii pentru Ucraina în acest an la 3 miliarde de lire sterline (3,78 miliarde de dolari), cel mai mare pachet al nostru. [Referindu-ne la Rusia ca Germania nazistă de astăzi,] am mai fost în această poziție în Europa și pur și simplu nu vom permite ca asta să se întâmple din nou. Dacă îi dai unui bătăuș ca Putin un centimetru, va lua o milă. În acest caz, probabil că va lua destul de mult, nu doar Ucraina. Nici nu sunt sigur că se va opri acolo”.

Scenariul lor globalist cere ca toți maniacii războinici din Occident să spună că Putin nu se va opri în Ucraina. Dar, din fericire, marea majoritate a țărilor UE/NATO au declarat ferm că nu vor desfășura trupe în Ucraina. Fără un consens între națiunile NATO, marți, 14 mai, ministrul suedez al apărării, Pal Jonson, a declarat: „Nu există nicio propunere concretă pentru asta aici și acum. Dacă apare, o propunere concretă, o putem lua în considerare”.

În calitate de cel mai nou membru NATO după ce și-a încălcat politica de neutralitate îndelungată în 2022, Suedia a fost de acord să aloce 28 de milioane de euro (30 de milioane de dolari) pentru a crește capacitățile militare ale Kievului. Săptămâna trecută, Jonson a spus că Suedia își propune: „Consolidarea apărării Ucrainei în ceea ce privește dronele, eliminarea minelor și prin consolidarea capacităților marinei ucrainene”.

La începutul acestei săptămâni, ministrul canadian al Apărării, Bill Blair, a declarat: „Doar pentru a fi foarte clar, condițiile, în opinia mea, nu sunt încă adecvate pentru a desfășura trupe canadiene în orice calitate în Ucraina, în ceea ce privește zona lor de luptă”.

Cu o minoritate de membri NATO deschisi în mod explicit la teren în Ucraina, de la membrii mai puternici și alte poziții declarate lăsând ușa deschisă dacă NATO va alege la o dată ulterioară, iar exercițiile NATO sunt încă programate în mod activ până la sfârșitul acestei luni, perspectiva ca NATO să se confrunte cu Rusia din cauza Ucrainei este încă pe masă.

Disperarea planează asupra războiului NATO di Ucraina

Între timp, o coaliție de partizani dintre parlamentarii germani a vorbit în mod prostește despre o idee nebunească conform căreia Polonia și România își folosesc în mod voluntar sistemele de apărare aeriană pentru a doborî rachete rusești deasupra spațiului aerian ucrainean. Dar această escaladare directă pare să câștige un oarecare teren. Fostul secretar general al NATO, Anders Fogh Rasmussen,  se află acum la bord, folosind apărarea antirachetă poloneză și românească pentru a intercepta rachetele rusești care zboară deasupra Ucrainei.

Cel puțin capete mai înțelepte ar putea predomina în Bundestag, deoarece președintele Partidului Social Democrat (SPD), Rolf Mutzenich,  s-a opus vehement față de o astfel de mișcare agresivă, avertizând că s-ar „juca cu focul” prin promovarea unui război direct împotriva Moscovei. Cu toate acestea, pe măsură ce Rusia domină pe câmpul de luptă, pe măsură ce Ucraina se apropie de înfrângere, SUA-NATO-Occidentul sunt din ce în ce mai disperați și duc acest război la nivelul teatrului european spre cel de-Al Treilea Război Mondial.

Ca parte a aceleiași tendințe de provocare occidentală, duminică, 12 mai, Ucraina a lansat rachete balistice Tochka din epoca sovietică și sisteme de rachete cu lansare multiplă Adler și RM-70 Vampire (MLRS), distrugând parțial o clădire în interiorul Rusiei, în orașul de graniță Belgorod, fapt care s-a soldat cu uciderea a 15 civili ruși și rănirea a 20. Deoarece Ucraina este atât de depășită în lupta cu soldații ruși, cu unda verde din partea SUA-NATO, guvernul de la Kiev a recurs la lansarea din ce în ce mai mult de atacuri cu rachete cu rază mai lungă de acțiune, trimise din SUA, Marea Britanie și Franța, direct în Rusia. Ucraina folosește acum rachetele cu rază mai lungă de acțiune ale Occidentului, cum ar fi ATCAM-urile americane, pentru a lansa un număr tot mai mare de atacuri teroriste care vizează civilii ruși mai adânc în Rusia și Crimeea și sunt pe deplin sprijinite de SUA-NATO. Acest demers face ca SUA-NATO să încalce atât dreptul internațional al războiului, cât și o altă linie roșie a lui Putin ca parte directă a conflictului. Aceasta constituie nimic mai puțin decât intenția clară de a accelera războiul la un conflict direct mult mai mare între SUA-NATO și Rusia.

Pentru a crea o zonă tampon necesară pentru a curăța regiunea Harkov a Ucrainei, astfel încât rachetele și dronele Kievului să nu mai poată ajunge în regiunea vulnerabilă de graniță rusă Belgorod, Rusia a lansat o operațiune în Ucraina în primele ore ale dimineții de vineri, 10 mai. Singura ofensivă de la Kiev care a preluat cu succes o bucată considerabilă din teritoriul controlat de Rusia din jurul Harkovului în urmă cu peste un an și jumătate, este acum brusc în pericol. În ciuda timpului suficient pentru a consolida acea regiune de nord-est, pe baza invaziei recente a armatei Moscovei, profitând atât de terenul uscat de primăvară, cât și de elementul surpriză, forțele ruse au ocupat până la o duzină de orașe, nu departe de al doilea oraș ca mărime al Ucrainei, Harkov. Ucraina susține că Rusia a desfășurat 30.000 din cei 50.000 de soldați adunați de-a lungul acelei granițe.

În primele ore ale dimineții de vineri, 10 mai, Rusia a lansat o ofensivă majoră spre Harkov, în nord-estul Ucrainei, lângă granița cu Rusia. Armata rusă a spart prima linie de apărare a Ucrainei. Pentru toate scopurile, chiar și CNN  admite în sfârșit înfrângerea iminentă a Ucrainei, titrând luni 13 mai: „Rusia trece peste linia frontului, iar Ucraina pare să nu o poată opri. Limbajul în schimbare folosit de armata ucrainenă timp de 72 de ore enunță povești zilnice: «Lupte defensive în curs». «Succesul tactic rusesc» etc.”. Așadar, această întorsătură pesimistă a acoperirii războiului a ajuns în cele din urmă limbaju comun atât pentru Ucraina, cât și pentru CNN-ul mainstream șchiop, retrăgând din pierderea veniturilor și reducerea forțată a audienței, în timp ce americanii resping minciunile sale flagrante de propagandă. Cu toate acestea, chiar și cu acest titlu sumbru, CNN  a optat pentru propriul său „limbaj în schimbare”, aparent, gândindu-se de două ori să difuzeze un titlu atât de oprimat și defetist, schimbându-și titlul: „Restul lumii vrea ca războiul din Ucraina să dispară. Putin are alte idei”.

Toate acele minciuni roz, grandioase, delirante, media occidentale despre victoria Ucrainei sunt acum istorie veche. Aceia dintre noi care am văzut istoria mai lungă care datează de la lovitura ilegală de stat de la Kiev din 2014 a Victoria Nuland, știam foarte bine că înfrângerea Ucrainei va fi inevitabilă, deși, desigur, mă așteptam ca acest război să se încheie cu ceva timp în urmă.

După ce Boris Johnson, a fost trimis la Kiev pentru a sabota încetarea focului aproape negociat la numai o lună de la începutul conflictului de la sfârșitul lunii martie 2022, Putin a ales un curs mai tremperat de război, practicând războiul de uzură al Rusiei, mizând cu exactitate pe SUA. și oboseala de război din Vest, încă deschisă la discuții cu Occidentul, dar acum numai cu condiția ca Ucraina să nu adere niciodată la NATO ca națiune neutră din zonă tampon și vecină cu Rusia.

Șeful serviciilor secrete militare din Ucraina, Kiril Budanov, într-un interviu cu „New York Times”,  a declarat săptămâna aceasta: „Situația este la limita. În fiecare oră, această situație este critică”. Budanov a mai declarat că ofensiva militară rusă presează Kievul să-și mute rezervele pentru a încetini deplasarea către Harkov, avertizând că în câteva zile Rusia intenționează să lanseze o a doua campanie, împingând către regiunea Sumy, la 150 km (93 mile) nord-vest de Harkov. Critica conform căreia Kievul nu a reușit să fortifice în mod adecvat această regiune de graniță a fost făcută aluzie de către comandantul ucrainean Denis Yaroslavsky, scriind pe rețelele de socializare: „Prima linie de fortificații și mine pur și simplu nu a existat. Am ajuns la concluzia că acesta a fost fie furt intenționat, fie sabotaj deliberat”.

Momentul acestei ofensive rusești de primăvară profită, evident, de acel pachet de ajutor american de 61 de miliarde de dolari care nu a apărut încă pe câmpul de luptă, inclusiv F-16 pe care Danemarca le-a stabilit pentru livrarea către Ucraina în câteva săptămâni.

Fantezia pură a lui Antony Blinken, exprimată în timpul vizitei sale neanunțate de marți, 14 mai la Kiev, l-a asigurat pe Zelensky că armele americane aflate „pe drum” vor „face o diferență reală”. Mai târziu în acea noapte, Blinken a adus cu echipa CSPAN la un bar local din Kiev. Un videoclip cu acest idiot pretențios îl arată pe Blinken cântând la chitară „Rocking in the Free World”[1] ceea ce permite comparația instantanee cu Nero cântând la vioară în timp ce Roma ardea. Acest spectaculos pompos este o rușine, știind că 61 de miliarde de dolari ai contribuabililor vor fi irosite la scurgere, ca încă un alt joc rușinos despre care Blinken știe că nu va schimba niciodată rezultatul războiului.

Oricine are măcar jumătate de creier știe asta în acest moment, dar, conform dictaturilor globaliști, toți acești perdanți DC trebuie să-și joace rolul până la capăt. Nedorința Occidentului de a se confrunta cu această realitate rece și dură arată doar cât de mult acestor demoni de război ar putea să le pese mai puțin de soarta Ucrainei ca națiune sau de poporul său și că alte mii de ucraineni vor muri inutil.

Soarta Ucrainei a fost pecetluită încă de la începutul loviturii de stat ilegale din 2014 din SUA, cu pre-agenda sa de a înarma și antrena neonaziștii ca cea mai mare armată a Europei, cu falsa promisiunea de a adera la NATO. Iar soarta Kievului a fost pecetluită odată cu lansarea operațiunii militare speciale ruse din februarie 2022 de denazificare și demilitarizare a Ucrainei.

Într-o altă acțiune de primă importanță simbolică, Ministerul rus al Apărării a anunțat miercuri, 15 mai, că singurul teritoriu câștigat de forțele de la Kiev în timpul eșuatei sale contraofensive de primăvară de anul trecut tocmai a fost pierdut. Satul Rabotino  din regiunea Zaporojie a fost recucerit miercuri de armata rusă. Capitala regiunii, Melitopol, se află la 75 km (46 mile) nord-est de Rabotino. Alături de Herson, Lugansk și Donețk, Zaporojie este una dintre cele patru regiuni care au votat la un referendum care urmează să fie anexat de Rusia în toamna anului 2022. Forțele Moscovei obțin câștiguri solide pentru a elimina complet ultimele forțe ucrainene.

În altă ordine de idei, Putin și-a început cel de-al cincilea mandat ca președinte al Federației Ruse, Putin și-a promovat ministrul Apărării, Serghei Șoigu, în prezent ieșit, după 12 ani în postul său de secretar al Securității Naționale. Desigur, Occidentul a clasificat această schimbare fie o retrogradare, fie o mișcare laterală, mai degrabă decât recompensa lui Șoigu pentru o performanță excelentă de modernizare și întărire a forțelor armate ale Rusiei ca fiind poate cea mai bună din lume.

Înlocuitorul lui Șoigu este un consilier apropiat al lui Putin de multă vreme și economist major rus, care a orchestrat ascensiunea Moscovei, depășind sancțiunile economice ale Occidentului, care s-au dovedit a fi un boom pentru independența și prosperitatea Rusiei, în timp ce începutul sfârșitului sinucigaș pentru SUA și civilizația occidentală, rezultând în moartea hegemonului unipolar din SUA și apariția unei lumi multipolare. S-ar fi întâmplat oricum, dar elitele l-au accelerat cu forța pentru a distruge în mod deliberat importanța occidentală și, în special, marea sa clasă de mijloc creștină albă, ca cel mai mare obstacol perceput de elite în calea tiraniei guvernamentale totalitare mondiale și a aservirii neofeudale a orașelor inteligente CBDC. Cât de mult Rusia și China, ca lideri multipolari, sunt jucători de opoziție controlați de elite, rămâne încă de văzut.

În ajunul călătoriei sale în țara aliatului său strategic China, Putin a spus următoarele: „Pământul este leagănul umanității, casa noastră comună și toți suntem egali ca locuitori ai săi. Sunt convins că această viziune este împărtășită de majoritatea oamenilor de pe planetă. Elitele occidentale conduse de SUA refuză să respecte diversitatea civilizațională și culturală și resping valorile tradiționale vechi de secole [și] au uzurpat dreptul de a spune altor națiuni cu cine pot – sau nu trebuie – să se împrietenească și cu care să coopereze. Ei caută să-și asigure bunăstarea în detrimentul altor state, la fel ca pe vremuri, și recurg la metode neo-coloniale în acest scop”.

Occidentul cu greu poate tolera alianța strânsă militară, politică și economică dintre Rusia și China, Beijingul oferindu-se anul trecut să negocieze pacea între Rusia și Ucraina, dar a fost respins ferm de SUAPutin spune că nici Ucraina, nici susținătorii ei occidentali [și papușarii lor] nu sunt pregătiți pentru: „Un dialog egal, onest și deschis, bazat pe respectul reciproc și luarea în considerare a intereselor celuilalt. Având în vedere turbulențele globale și problemele economice din Occident, astfel de rezultate dovedesc încă o dată înțelepciunea strategică a cursului nostru suveran și urmărirea intereselor naționale”.

Fie Vladimir Putin este cel mai inteligent operator de pe tabla de șah, fie oferă într-adevăr o modalitate mai prudentă și mai bună pentru comunitatea mondială a națiunilor de a proceda pe cale amiabilă, mai degrabă decât felul în care jefuitorii și distrugătorii SUA-Vestul ca pionii globaliști au răvășit totul așa de rău.

Între timp, miercuri, 15 mai, premierul Slovaciei Robert Fico a supraviețuit, se pare, unei tentative de asasinat, forțându-l să fie operat de urgență. El este unul dintre cei doi lideri ai UE care nu sunt împotriva lui Putin. În calitate de lider populist, este un anti-globalist, este împotriva finanțării Ucrainei, împotriva Acordului de pandemie al OMS și împotriva noii politici de migrație a UE. Cu alte cuvinte, unul dintre liderii importanți ai sănătății a fost aproape ucis. Să sperăm că Robert Fico se va recupera pe deplin și va ajuta sănătatea mentală să depășească nebunia predominantă care a preluat această lume tulbure.

Autor: Joachim Hagopian, Cercetător și jurnalist SUA

Notă – Joachim Hagopian  este un absolvent de West Point, fost ofițer al armatei și autorul cărții „Don’t Let the Bastards Getcha Down”, care dezvăluie sistemul defect de conducere militară al SUA bazat pe vechime, îndepărtând invariabil pe cei mai buni și mai străluciți, lăsând mediocritatea și adepților să urce în vârf ca generali politicieni-birocrați desemnați să piardă fiecare război modern din SUA prin design de elită. Experiența atât în ​​sistemul militar, cât și în sistemul de protecție a copilului l-a pregătit bine ca cercetător și jurnalist independent, dezvăluind relele Big Pharma și modul în care sistemul medical și psihiatric controlat de Rockefeller provoacă mai mult rău decât bine. Ca jurnalist independent în ultimul deceniu, Joachim a scris sute de articole pentru multe site-uri de știri.

 

Aranjament grafic – I.M.

————————— [1]https://x.com/disclosetv/status/1790471667380007349?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1790471667380007349%7Ctwgr%5Ef894f9d1828270676c6b893a3a2074b4088fe092%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.globalresearch.ca%2Fwestern-liars-aggressively-promote-wwiii-europe%2F5857318

Sursa – https://www.globalresearch.ca/western-liars-aggressively-promote-wwiii-europe/5857318 -17 mai 2024