Analize și opinii

Luminita Arhire: O poveste zoologică din „Lumea civilizată”

Motto: „Ceea ce părea mai mult o curiozitate pentru noi, a câştigat teren de la an la an. Mai mulţi adolescenţi spun că aparţin comunităţii ‘furry’ şi devin ‘fursona’, adică se comportă şi se îmbracă asemănător necuvântătoarelor preferate. Alţii se identifică drept ‘therieni’, adică persoane care se identifică cu o fiinţă non-umană. Premierul Marii Britanii a anunţat că va publica un ghid pentru toate şcolile care se confruntă cu aceste probleme. Directorii trebuie să îi sprijine pe copii în găsirea propriei identităţi, să vorbească cu părinții lor, DAR SĂ NU-I DISCRIMINEZE DACĂ ACEȘTIA SE DAU DREPT ANIMALE. Spune că e un subiect sensibil și că va fi reglementat la nivel național” (ObservatorNews. ro, 14 mai 2024)

Ia să vedeți, cetățeni, ce chestii perfect normale s-au întâmplat într-un colegiu din – vorba lui Bogdan Chireac – „Lumea civilizată”…

Într-o zi, așa cum se întâmplă în orice clasă obișnuită de liceu, un băiat s-a identificat ca lup… dăcât că o fetiță, din aceeași clasă, s-a identificat ca oaie. Conducerea n-a zis nici pâs, căci erau indicații clare SĂ NU-I DISCRIMINEZE PE ELEVII CARE SE DAU DREPT ANIMALE!!! Și atunci, băiatul-lup, în modul cel mai natural cu putință, a mâncat-o pe fetița-„oiță britană/de ești năzdrăvană”. Desigur, direcțiunea școlii și-a cerut iertare de la părinții oiței, printr-o amplă epistolă, explicând că, na! s-a întâmplat!, ce putea conducerea școlii să facă? doar fetița s-a identificat ca oaie în chiar ziua tragicului eveniment și n-a fost timp să se intervină! Părinții fetei, din fericire, n-au avut nicio pretenție ci, înțelegând situația, au zis doar: „…bine, treacă de data asta, dar vedeți să nu se mai întâmple!”.

Atunci, administrația, cu responsabilitate, a aliniat frumos toți liceenii, iar pe cei care s-au declarat oi i-a închis în țarcuri, construite la repezeală chiar în clasă (exista experiența anterioară, din perioada Covid-ului, când băncile erau izolate cu panouri de „pepsiglass” – așa că le-au folosit și le-au înconjurat cu gratii).

Totuși, problema nu s-a rezolvat. Căci, în aceeași zi, o adolescentă s-a identificat ca pisică și-un băiat a simțit brusc că e șoricel… așa că, potrivit chemării naturale, fata-pisică a răcnit „miau!”, a fugărit două-trei minute băiatul-șoricel prin clasă, printre țarcuri, l-a prins și l-a mâncat. După care s-a lins pe buze… pardon, pe mustățile lipite cu scotch!

Conducerea școlii a reacționat rapid și de astă dată: a făcut niște găuri în pereți, de mărime potrivită, unde să se poată tupila cei ce se identifică „șoricei”, dar suficient de mici pentru a nu putea să pătrundă acolo elevii care se identifică „pisici”.

Nenorocirea, însă, iar a lovit colegiul: de astă dată, o fată s-a identificat ca arahnidă lacomă și l-a mâncat, în urma unor jocuri erotice pe care n-aș vrea să vi le detaliez, pe băiatul – mai pricăjit, ce-i drept – care se identificase și el ca păianjen!

Disperată, conducerea colegiului a scris la intrarea în edificiu: Grădină Zoologică, a făcut țarcuri, celule, acvarii, terrarium-uri și paludarium-uri, stabilind și o taxă frumușică de intrare pentru vizitatori.

De atunci, orele se desfăsoară conform programului. Ultimul incident care a creat un oarecare deranj a fost desprinderea de tavan a unui băiat care se lipise cu superglue de corpul de iluminat, cu capul în jos, deoarece se identificase ca liliac. Adică, l-au convins că, de fapt, liliacul e o plantă cu inflorescență bogată și inflorescența aceea e orientată oblic în sus, iar nu invers!

P.S. Acest text este, desigur, un pamflet… M-am informat și cică băiatul-lup încă n-o fo’ prins-o pe miorița-britană…

Autor: Luminita Arhire

Despre autor

editor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu