Analize și opinii

Proclamația comună a lui Klaus Iohannis, Nicu Șordan, PNL&USR

Dragi minoritari,
Ghiaurilor de români,
După cum vedeți, peroada e dificilă. Și dată fiind starea de urgență în care ne aflăm vă cerem să sprijiniți politiCA CAre v-a fost prezentată de atâtea ori de noi și formațiunile noastre.
Bucureștenilor,
Vă plângeți ca niște muieri că n-aveți apă caldă și căldură. PeSeDe v-a luat-o, dar vina e a voastră. Ați avut căldură toată vara! V-a fost greu să scoateți un lighean cu apă pe balcon și s-o încălziți? Dac-ați fi procedat așa, acum aveați și apă caldă și căldură!
Am moștenit o situație dezastruoasă la București. Cu toate acestea promitem că vom rezolva problema. Dacă n-aveți apă caldă și căldură, domnul Primar Muku Șhordan a înființat un hotline unde puteți suna. Vă vom spune de ce nu vă merge căldura și, mai mult, vă vom transmite telefonic căldura noastră. Oricum, noi nu rămânem datori. Tot frigul pe care-l veți suporta iarna asta promitem să-l compensăm cu un supliment de căldură la vară.
Pensionarilor,
V-am moștenit într-o situație disperată. Dementul de Dragnia și Pe-Se-De v-au mărit pensiile astfel încât v-au împiedicat să mai sperați la o ieșire rapidă din sistem. Promitem să compensăm ticăloșia. Iată, am adus și amplificăm fenomenul COVID-19, împuținăm medicamentele disponibile și nu vă mai primim în spitale dacă suferiți de boli cronice. Ticăloșii vă chinuiau trăgând de voi să vă prelungească viața și să consumați bani de la Buget. Cu un impozit oricine e dator. În cazul vostru, vom percepe un impozit mai mare pentru a putea echilibra situația pensiilor speciale de care, pentru corectitudine, nu ne vom atinge.
Toată lumea știe că viața pe Pământ e o mizerie. Noi promitem să vă ajutăm cât mai mult către cele veșnice! Ce sens are să mai pierdeți timpul pe-aici?
Bugetarilor,
Și pe voi v-am moștenit într-o stare la fel de dezastruoasă. Ticălosul de Dragnia și Pe-Se-De v-au dat șpagă sub formă de prime și salarii. De-aceea ați început să aveți dileme ce să faceți cu banii. Viața înainte era mult mai simplă: banii nu vă ajungeau nici de mâncare, astfel încât erați mai supli și, automat mai sănătoși.
Promitem să vă readucem sănătatea. Pe moment venim cu -20%, însă vă promitem să nu ne oprim! Digitizăm cât mai mult, vă dăm afară și păstrăm doar oamenii noștri. Vă vom readuce demnitatea scutindu-vă de a sta, așa grași cum sunteți, pe spinarea celui slab, adică a mutinaționalilor.
Profesorilor,
Voi sunteți favoriții noștri. Aveți minte precum oile care-l votează pe lup pentru postul de cioban. Vă respectăm pentru asta. Pe moment v-am dat pușcărie la domiciliu și fake-predare online. Stați liniștiți în locurile voastre până se-nvață gușterii cu boracii acasă. După, vom centraliza predarea, iar cum voi oricum v-ați obișnuit acasă, veți rămâne acolo.
Antreprenorilor,
Vă prețuim enorm. Din banii voștri sponsorii noștri își pot permite să nu plătească impozite, să dea salarii anemice sclavilor și să externalizeze profiturile. După cum vedeți, voi sunteți cauza răului din țara asta.
Promitem să vă aducem pe drumul cel bun. Multinaționalele vă vor prelua, pas cu pas, business-urile voastre, iar voi dacă veți fi conformiști veți putea să vă angajați acolo. Vă promitem un minim pe economie care vă va ajuta să vă recăpătați demnitatea.
Cârciumarilor,
Vă apreciem pentru că ne-ați ajutat. I-ați înjurat pe Pe-Se-De, ați dat gratis ceai și produse tefeleilor din piață, ne-ați votat pentru că Pe-Se-De vă adusese la exasperare: întorceați banii cu furca de nu mai aveați pe unde să-i puneți.
Corectăm tot pentru voi. Pe moment v-am închis un an ca să vă mai consumați din osânza aia pe care-ați pus-o pe voi. Și-o să continuăm. La urma urmei ce nevoie mai e de afacerile voastre învechite când există McDonald’s, KFC, PizzaHut, etc?
Țăranilor,
Agricultură performantă se face doar în Germania, Franța, Italia, Spania s.a.m.d.? De ce mai stați aici? Mergeți acolo să vă faceți datoria de buni români!
Românilor,
Recunoaștem, v-am găsit aici, cu toate că nu știm de ce. Treaba voastră era pe câmpurile de sparanghel din Germania, la portocale în Grecia și pe șantierele italiene. Ce mama naibii căutați aici, puturoșilor? V-am dat posibilitatea să vă afirmați ștergând la cur bătrânii Europei, iar voi, leneși cum sunteți, persistați să ne încurcați. Dragnia și Pee-See-Dee v-au dus pe calea asta greșită! Marș la muncă!
Voi știți că Pe-Se-De v-a lăsat cu un grad de îndatorare de 35% din PIB? Am corectat și noi cât am putut. Anul acesta domnul Cîțu ne va duce la 42%, iar în scurt timp vom depăși 60%. Poate chiar 80% dacă hoții care ne-au angajat se vor dovedi eficiență. Cineva trebuie să plătească banii ăștia, știți bine! Și-aici e vorba de datoriile voastre, leneșilor. Marș la muncă, nu la cerșeală!