Analize și opinii

Mirel Palada: „O să avem și mai mulți naziști în Parlament”

Dacian Ciolos si Dan Barna sustin declaratii dupa aflarea rezultatelor preliminare ale alegerilor europarlamentare 2019, duminica, 26 mai 2019. Inquam Photos / George Calin
Hai să vă dau umpic din casă. Să știți ce-o să fie peste două săptămîni. Ghinion.
“Prima dată după mult timp cînd nu sînt de acord cu Dvs. O fi blat între PSD și PNL, nu zic nu. Dar realitatea în teren e cu totul alta. Lumea nu mai ascultă de ei. Nici primari, nici activiști. Are lumea un sictir în ea și o greață și o scîrbă de zile mari. În plus, din ce în ce mai mulți sînt speriați de Covid. Participarea la vot se duce în cap, se prăbușește la 30% (de la 40% – 45% cît ar fi de regulă la parlamentare).
Scăderea nu este uniformă. Pierd voturi toți, cu excepția USR PLUS, care pur și simplu își conservă bazinul de robespierreni dilii la cap, motivați, pătimași. Ei fac un singur lucru: nu scad. În contextul în care ceilalți pișă voturi, USR PLUS crește din total bazin votanți. E deja la 20% și s-ar putea să facă 23-25%. Ca la europarlamentare.
Prin specificul meseriei lor de nebuni la cap, electoratul lor nu are nevoie de activiști tălpași, care să ia la picior țara să mobilizeze babele, cum au nevoie PSD și PNL. Drept urmare, acest format de alegeri e un handicap pentru PSD / PNL și o pleașcă făcută cadou de soartă pentru USR PLUS.
O să fie interesant. USR PLUS iese întărit. O să avem naziști în Parlament și mai mulți. Iar în privința PMP, da, aveți dreptate: ciuciu. Nu mai intră.”