Analize și opinii

Prin grija președintelui, am putea reconstrui încrederea între partenerii de alcov politic, încleștați în urma unui dureros COALISIS CAPTIVUS, în timp ce, nervos, UDEMEREUL ține lumânarea?

Dacă nu știți bancul cu cocoșatul și ologul care trec prin cimitir, îmi pare rău pentru voi, dar nu vi-l spun, deoarece e „incorect din punct de vedere…”, mă rog… dintr-un punct de vedere… și taica FACEBOOK e vigilent. Daʹ pot să vă spun măcar poanta:
„Ce-ai în spate?”- se auzi o voce tenebroasă în cimitir.
„Nimic, strigă ologul!” în speranța că i se va rezolva beteșugul de la picior.
„Nimic, zici? -tună vocea din adâncuri. „Atunci ia de-aici o cocoașă!!!”
Eu la asta m-am gândit când am aflat despre giumbușlucurile Clotildei, la Primăria Sectorului 1, în legătură cu cele patru spitale, cărora se jură că o să le dea ceva, dar de la mine arată ca și cum vor primi o cocoașă, în caz ca n-au… Cum ceea ce s-a aflat pe diverse canele publice se bătea cap în cap, cum discuția dintre Clotilda și Vlad Voiculescu, unde Clotilda arăta ca un reporter de teren aflat la început de carieră, adică nu numai prostănac ci și total ignorant, care l-a lăsat pe Vlăduț să vorbească o oră fără să spună ăla absolut nimic, cum legile, OUG-urile și HCL-urile pe care le-am citit păreau scrise la „oha”, doar-doar vor încurca și aleși locali, și miniștri, și șefuleți de partide, am ales să ascult înregistrarea din celebra ședință a Consiliului local din 3 februarie 2021. Și iată ce-am selectat:
Secretar Primărie: „Nu știu dacă ați observat, dar, în general răspunsurile le fundamentez pe reglementările legale. Vă putem indica cu exactitate articolele din acele acte normative, le putem citi, în integralitatea lor.”
Ramona Porumb, viceprimar PNL: „Le-am citit, tocmai de-aici neclarificările mele, așteptăm răspunsul colegilor de la Economic.”
Primărița Clotilde: „Eu o să vă spun șeva… am dus …ăăăăă… cred că patru-cinci ședințe despre investisiile pentru anul 2021 și anii care vin. Toate aceste ședințe au fost deschise, au venit consilierrri din PENELE, a venit și doamna viseprimar, am preluat toate investițiile prrropuse, pregătite de administrasia presedentă. Nu a fost nicio investisie pe partea de spitale pregătită de administrasia presedentă. La aceste discusii despre planul de investisii 2021 și următorii patru ani nici un consilier PENELE, nici doamna viceprimar care este aiși de două luni, n-a pus nișiodată, nișio întrebarrre despre o investisie în spitale… Noi ne-am…”
Ramona Porumb, viceprimar PNL: „În 2 noiembrie am trimis documentul pentru Spitalul de Arși și mi-ați spus «nu avem bani pentru Arși»… vă rog frumos! nu putem să discutăm chiar… vă rog mult de tot! Și-l aveți primit pe mail de la doamna directoare de la Arși… am discutat despre investițiile de la Arși, Secția de ATI și noi ne facem că plouă! Vă rog mult de tot… nu-mi spuneți că n-am venit pentru spitale, că eu am venit…”
Primărița Clotilde: „Doamna… e-adevărrrat că ați primit o reclamasie și-ați venit… n-ați venit cu nici un plan, cu nici o visiune cu nici o investisie… da, se pare că plouă acolo și cineva a reclamat… n-a fost nicio visiune. Noi visiunea am prrregătit-o… am prrregătit-o împreună cu colegii din Primăria Generală… avem un vișeprimar acolo care este clar pe partea de sănătate, este medic, eu împrrreună cu ei am prrregătit un plan de investisii, am discutat cu Banca Mondială, am pregătit acolo ce trebuie făcut cu demolările, vă trezisi în ziua în care trebuie să votăm că nu vresi! A! Am înseles! De ce de două luni veniți la aseste ședinse de investisii? De ce de două luni veniți și nu spuneți nimic? Numai acuma vă pasă de investisii în spitale ? Noi prrregătim… dar vă treziți acum, în ziua votului, că nu mai vresi, că nu vresi! E foarrrte ciudat…”
Ramona Porumb, viceprimar: „Doamna primar la cine vă referiți? că noi n-am știut de aceste ședințe!”
Consilier PSD: „Doamna primar… e o chestie foarte simplă…Ceea ce spuneți dumneavoastră… prezentați-ne și nouă planul pe care împreună cu viceprimarul de la Capitală l-ați întocmit dumneavoastră și dânșii, ca să avem și noi cunoștință de ceea ce votăm. Nu putem să votăm doar pe încredere… dumneavoastră ne cereți să votăm pe încredere, să dăm administrarea, așa cum este trecută în proiect către spitale, dar ea, de fapt, se duce, de fapt și de drept către PMB, care va face investiții… Trebuie să vedem… dacă există aceste hârtii prin care își asumă (investițiile n.n.) domnul viceprimar nu cred că vreunul dintre colegii noștri, și o spun în numele grupului PSD, se opune investițiilor în spitale!”
Primărița Clotilde: „Asta facesi acum? Asta facesi acum?”
Consilier PSD: „Nu, doamnă primar, ne cereți să votăm în necunoștință de cauză. Sunt niște măsuri- nu vă supărați- care bat puțin a dictatură. Hai să vedem niște hârtii! Momentan discutăm numai pe ceea ce dumneavoastră cu Primăria Capitalei ați discutat.”
Consilier Victor Picu, PNL: „Dacă puteți să-mi răspundeți- nu neapărat dumneavoastră, ci cineva din aparatul de specialitate, care sunt cheltuielile cu aceste spitale și în sarcina cui rămân?”
Ramona Porumb, viceprimar PNL: „Da, și să le prezinte doamna secretar poate data viitoare, așa cum va răspunde și la interpelarea domnului consilier, și investițiile care s-au făcut până în 2020 în spitale.”
Secretar Primărie: „Îmi cer scuze că intervin… în aceste momente am luat legătura și cu colegii mei de la Economic. Situația in privința finanțării este următoarea: toate aceste spitale primesc în acest moment finanțare pentru cheltuielile de investiții de la Ministerul Sănătății… ceea ce s-a asigurat și se asigură în continuare de către sector este PAZA si, parțial, plata facturilor pentru utilități, deci, de funcționare. Cred că ne-am lămurit, un astfel de proiect ce privește patrimoniul nu impactează (!!!) în nici un fel finanțarea, cele patru spitale sunt deja în finanțarea Ministerului Sănătății. Mulțumesc.”
Primărița Clotilde: „Domnuʹ Picu… Dacă vrrreți o să vă arăt EU PERSONAL, pentru că EU LE ACHIT, facturile pe care le achit. Sunt cam ilegal (!!!), pentru unele achităm niște utilităsi- pentru altele nu… este, de fapt, LA DISCRESIA NOASTRĂ… și am răspuns deja mai devreme… am spus că o să sprijinim… este adevărat că situasia nu este una uniformă, aceeași, pentru cele patru spitale… E adevărat că am putea, dacă-am vrrrea, ăăăăă… SĂ REFUZĂM, ceea ce nu am făcut… că interesul nostru este ca cetățenii să aibă niște spitale performante ceea ce vrem să fașem la ora actuală…” (ședința intempestivă de Consiliu, Sector 1 -București, 3 februarie 2021)
Văzând eu cele de mai sus, cred că, de fapt, nu transferul de PATRIMONIU din HCL-ul blamat, ci opiniile primăriței Clotilde au trezit îngrijorarea conducerilor celor patru spitale. Adică acel LA DISCRESIA NOASTRĂ… sau am PUTEA SĂ REFUZĂM… sau EU PERSONAL(!!!), EU LE ACHIT(!!!)…sau NU AVEM BANI PENTRU ARȘI(!!!).
………………………………………………………………..
Asta a fost „faza pe Consiliu”. A urmat, firesc, „faza pe partide”, categoria „să ne avem ca frații în Coaliție”, cea care a debutat cu indignarea lui Sebastian Burduja, președinte al PNL-Sector 1, împotriva aliaților despre care doamna Alina Gorghiu ne zicea că sunt din ce în ce mai apropiați sufletește de liberali, deoarece:
„…Campania de vaccinare anti-Covid-19 și incendiul de la Matei Balș au făcut coaliția de guvernare să fie mai unită, ne-a (!!!, n.n.) ajutat să funcționăm mai bine și să fim mai solidari.”(1 februarie 2021, pe pagina ei de FACEBOOK).
Acum, faptul că niște morți utili consolidează mereu câte ceva în PENELEU nu mai este o surpriză pentru nimeni. Surprinzător este doar faptul că Alina noastră nici măcar n-a înțeles ce monstruozitate a scris, așa cum nici Klaus n-a priceput de ce s-a înfiorat lumea la „…a trebuit să moară oameni”…
Să ne întoarcem la „gura-pungă” a lui Sebastian Burduja:
„Sunt pur și simplu siderat. Nu am crezut că putem trăi asemenea momente în România anului 2021(…). Pentru că viceprimarul PNL, împreună cu colegii liberali, a îndrăznit să nu fie de acord cu fiecare punct de pe ordinea de zi a dat buzna (doamna Armand, n.n.) în biroul viceprimarului PNL, aflat în ședința de Consiliu, ca să anunțe consilierii acestuia că dă afară din primărie viceprimarul PNL și staff-ul ei. Vor fi mutați în altă clădire și au la dispoziție…seara aceasta să se mute(…). După ce a revenit în ședința de consiliu, explicația primarului Armand a fost aceasta: «V-am făcut o concesie cu acel birou, dar mi-am dat seama că nu apreciați această concesie». Judecati dumneavoastră!”(Sebastian Burduja, pe pagina lui de FACEBOOK, 3 februarie 2021)
Curios… după această reacție acidă, nu știu cine l-a urecheat pe Burduja (cel care se pozează pe FACEBOOK mai des ca Bianca Drăgușanu) dar a urmat o spectaculoasă „pupătură franțuzească Piața Endependenței” între aliați și Burduja a aruncat rapid olița de noapte pregătită pentru USEREU în capul PESEDEULUI, cel care anunțase pe 5 februarie 2021 depunerea solicitării de convocare a unei ședințe pentru revocarea hotărârii ce ar putea implica tăieri de fonduri pentru spitale…. Tot de pe pagina lui Burduja:
„PNL Sector 1 spune clar și răspicat NU mascaradei puse în scenă de PSD și Gabriela Firea. Obiectul ședinței ar fi, chipurile, abrogarea hotărârii de CL legată de dreptul de administrare (în fapt, folosință) a celor patru spitale, iar pretextul este “tăierea finanțării”. DE CE NU VOM PARTICIPA LA ACEST TEATRU IEFTIN MARCA PSD? După ani de abuzuri și tunuri din bani publici, PSD nu are niciun drept moral să dea sfaturi despre administrația publică din București.” și bla… bla… bla…
Așa că… dormi liniștit, bătrâne PENELEU! Președintele luʹ „românii mei” veghează pentru tine. Mai rămâne să-l tragă și pe Florin Roman de urechi și armonia se poate reinstala. Căci, cum altfel, decât prin grija președintelui, am putea reconstrui încrederea între partenerii de alcov politic, încleștați în urma unui dureros COALISIS CAPTIVUS, în timp ce, nervos, UDEMEREUL ține lumânarea?