Analize și opinii

Președintele Poloniei despre apartenența la UE: ”Undeva departe, în capitale îndepartate, se decid treburile noastre. În realitate, lucrăm pentru alții!”

Președintele polonez, Andrzej Duda, a comparat apartenența țării sale la Uniunea Europeană cu unele aspecte ale ocupației Poloniei de către imperiile rus, austro-ungar sau german de-a lungul istoriei, el vorbind despre o situație în care „undeva departe, în capitale îndepărtate se decide în privința noastră și în realitate noi muncim pentru alții”, declarație făcută la o manifestare dedicată Centenarului independenței Poloniei.„Astăzi avem o Polonie suverană și independentă care, cred în acest lucru, va fi un stat unde vom trăi din ce în ce mai bine. Vorbiți despre aceasta copiilor voștri”, a spus șeful statului polonez în discursul susținut la Kamienna Gora, în Silezia Inferioară. „Pentru că, adesea, oamenii ne spun: la ce e bună Polonia? Uniunea Europeană e mai importantă”, a explicat el, fără să precizeze la cine se referă, potrivit Agerpres.

Dar a amintit mai departe de istoria Poloniei când această țară a trăit sub diverse ocupații începând din anul 1795 și până în 1918, când și-a câștigat independența al cărei centenar îl sărbătorește anul acesta.

„Toți acești oameni să-și amintească cei 123 de ani de partaje teritoriale. Și atunci au fost oameni care spuneau: poate că va fi mai bine, nu vor mai fi dispute, revolte, insurecții, războaie, aventuri, confederații, vom avea în sfârșit pace”, dar apoi „au înțeles repede că războaiele continuă, aventurile continuă, dar că noi nu mai avem nicio influență, că nu mai putem decide pentru noi înșine, că acum, undeva departe, în capitale îndepărtate, se decide în privința noastră, ne luăm de acolo banii pe care îi câștigăm pentru munca noastră, deși în realitate noi muncim pentru alții”, a continuat președintele Andrzej Duda.

Autor: Tudor Matei

Sursa: Active News

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Adevarat: “… in realitate muncim pentru altii…” si, daca ar fi numai atat; prestam epuizant, specific oranduirii scalavagiste, in varianta “aceeasi Marie cu alta Palarie”, pseudocapitalism, pseudodemocratie, pseudocivilizatie. Respiram pentru altii, traim pentru altii, in continuare, mancam , vaccinam, hidratam, cosmetizam, votam, inovam, gandim, vorbim, actionam in directia trasata prin DIRECTIVE de catre altii, in virtutea IDEOLOGIEI GLOBALISTE. Nimic personal, individual, nationalist, autohton…pai, un asemenea PLAN nu este decat un ATENTAT la evolutia vietii pe Pamant, cu mentiunea cf. careia, daca Dumnezeu/Creatorul ne-ar fi dorit identici, ne-ar fi creat precum boabele intr-o pastaie. Un alt truc de inversiune de la actul primordial al creatiei, diversiune, deturnare, denaturare, degradre, regres si psihoinvolutie. Din aceasta perspectiva, o directie gresita, extrem de periculoasa.