Analize și opinii

Preot Mihai Gabriel Irimia: „De azi vom ști dacă ne întoarcem în nazism și la anularea libertăților pe motive de sănătate publică.”

În timp ce “presa” din România scrie despre Rihanna și despre Cronky (un pui de cioară pierdut), Europa fierbe…
Astăzi în Franța se va lua o decizie istorică, decizie care ne va afecta cu siguranță și pe noi.
Consiliul Constituțional francez (un fel de Curtea Constituțională – CCR de la ei), va tranșa lucrurile în privința legitimității impunerii așa numitului “pass sanitaire”, care nu este altceva decât o formă odioasă de segregare de tip apartheid.
Altfel spus, cine nu poate să demonstreze că este vaccinat (sau cu test de minim 24 de ore), NU mai are acces (DELOC), în nicio locație destinată publicului, precum teatre, restaurante, magazine, concerte, farmacii, cafenele, biserici, transport în comun etc.
Manifestațiile au fost interzise în Franța, deși, francezilor nu le-a fost interzis acest lucru de la revoluția din 1789.
La fel s-a întâmplat și în Germania și în Italia și în Grecia etc.
Cu toate acestea oamenii au ieșit. S-au mobilizat! Guvernele însă au înăbușit protestele în violențe de nedescris. Dacă aveți timp, găsiți pe YouTube (dacă mai găsiți), clipuri în care poliția din Germania intră în forță peste oameni pașnici ieșiți la proteste cu mic cu mare.
Lovesc părinți, copii și bunici fără nici cea mai mică reținere.
Forța și violența este folosită disproporționat și în Franța precum și în alte țări.
Mai mult, inițiativele asociațiilor se multiplică, astfel încât în Franța, magazinele mici și nu numai, vor trage storurile astăzi și vor denunța segregarea de tip apartheid.
Omenirea își tine respirația. De azi vom ști dacă ne întoarcem în nazism și la anularea libertăților pe motive de sănătate publică.
Da, ați citit bine. Exact așa au procedat naziștii cu evreii (și nu numai cu ei), limitându-le deplasările pe motiv de pericol de sănătate pentru populația ariană.
Se întâmpla în 1940 și tinde să se repete astăzi.

Abonează-te la newsletter