Analize și opinii

Polonia: Parlamentarii apără FAMILIA și libertatea de conștiință, atacate de Consiliul European

În încercarea de a apăra drepturile familiei tradiționale, fără a se lăsa subjugată de regulile impuse de Bruxelles, Polonia a devenit ținta UE, fiind criticată că îi discriminează pe homosexuali.

Polonia

După ce Varșovia a fost intens criticată de Consiliul European, la 16 iunie, pentru tratamentul aplicat persoanelor LGBT de către Polonia, legislativul polonez a reacționat. O comisie de specialitate din Dieta Poloneză(Camera inferioară a Parlamentului) a dat aviz negativ concluziilor emise de liderii UE, concluzii care nu făceau altceva decât să atace familia tradițională și libertatea de expresie, de educație și de conștiință, în favoarea membrilor comunității LGBT.

Avizul negativ al parlamentarilor polonezi din Comisia de Afaceri Interne este inițiativa național-democraților din Partidul Kukiz-15 și din partidul catolic pro-viață Prawica Rzeczpospolitej. Primind suportul necesar și din partea altor membri ai respectivei comisii, inițiativa Consiliului European, considerată o implicare neavenită în societatea Poloniei, care respinge revendicările mișcării pro homosexuali, are, prin urmare, toate șansele să fie respinsă de plenul legislativului de la Varșovia, scrie visegradpost.com.

Campanie pro gay finanțată de Soros

De menționat și faptul că, la finele lunii septembrie, activiștii pro homosexuxalitate din Polonia au lansat o amplă campanie, intitulată,
“Let Us Offer Each Other the Sign of Peace” (Lăsați-ne să ne oferim unii altora Semnul Păcii), ca reacție la activitatea Bisericii Catolice de a respinge drepturile comunității LGBT. Campania agresivă a fost dusă prin intermediul mai multor publicații, care au atacatat libertatea de conștiință și religia. Înalți prelați ai Bisericii Catolice au reactionat, acuzand Open Society Foundations a magnatului George Soros că a finanțat această campanie pro homosexuali și anti Biserică.

Redăm mai jos textul avizului Comsiei Dietei poloneze:

Acest document, atât în ceea ce privește fondul cât și planul concepțiilor utilizate, este un sprijin evident al revendicărilor mișcării homosexuale politice. Protecția persoanelor care, date fiind tendințele lor homosexuale, ar putea să se confrunte cu comportamente, care să aducă atingere demnității lor umane sau drepturilor lor civice, trebuie să se facă și se face în cadrul regulilor de drept generale.

Nu trebuie prezentată dezaprobarea morală a actelor homosexuale și a opiniilor sau acțiunilor sociale, care caută să justifice aceste acte, ca pe o formă de discriminare sau de fobie. Nu trebuie, de asemenea, să se impună pe acestă cale schimbări revoluționare în dreptul sau în educația publică, prezentând orice opoziție față de aceste schimbări ca pe o „discriminare”. Măsurile de acest tip au ca efect cazuri reale de violare a numeroase drepturi civice, cum ar fi libertatea de conștiință și libertatea educației.

Comisia își exprimă convingerea ferrmă că Polonia trebuie, la nivel internațional, să apere drepturile familiei și valorile pe care se bazează viața și statutul social al familiei monogame.

Autor: Stefania Brandusa

Sursa: Active News

Abonează-te la newsletter