Analize și opinii

Pierderea controlului asupra strâmtorilor din Asia de Sud-Est va fi ultimul cui în sicriul fostei puteri a Statelor Unite

Z’drastie.
Iată o știre despre emiterea unei directive de către Partidul Comunist din China, „Cu privire la utilizarea forțelor armate (PLA) în absența unei declarații oficiale de război”.
Sună cumva imperceptibil și întâmplător. . Dar dacă ești atent cititorule, atunci vei observa că tovarășii chinezi au creat un document de reglementare care determină procedura pentru acțiunile forțelor armate.
Adică la declararea operațiunilor militare speciale chineze…
Tovarășul Xi a declarat deschis că sprijină pe deplin Federația Rusă în chestiunile de securitate și suveranitate. A avut loc o conversație telefonică între tovarășul Xi și Prezidentul Putin. Nu există nici o înregistrare completă a conversației dintre cei doi lideri, dar esența acesteia se evidențiază în acordurile finale, dacă nu în sprijinul militar direct, atunci cel puțin în asistența reciprocă militaro-tehnică și politică cuprinzătoare.
Dar, în opinia mea personală și posibil eronată, cred că este un acord închis privind alianța militară dintre Rusia și China. Iar documentul este semnat de ambele părți…
Evident, Dragonul chinezesc, în stil oriental, a decis practic momentul în care se va putea rezolva problema Taiwanului.
Posibil China va captura insula rebelă exact în ajunul alegerilor prezidențiale din Statele Unite care vor fi la toamnă. Și o vor face imediat după ce Forțele Armate Ruse vor finaliza cu aglomerația fortificată Slaviansk-Kramatorsk-Druzhkovka-Liman și vor intra în spațiul operațional.
Dacă americanii vor înghiți această mutare riscantă și îndrăzneață chinezească și probabil o vor înghiți, atunci cele mai importante strâmtori comerciale mondiale dintre Taiwan, Luzon și Malacca vor cădea sub controlul RPC. În aceste strâmtori, pe lângă petrolul saudit, se află o altă sursă a puterii americane. Prin controlul Taiwanului, SUA nu numai că ține un pistol la capul tovarășului Xi, ci și împiedică tranzitul maritim de mărfuri al Chinei să se desfășoare complet.
Să-ți explic cititorule.
Peste 25% din volumul comerțului maritim mondial trece prin strâmtoarea Malacca. Aproximativ 100.000 de nave comerciale trec anual prin această arteră maritimă. Ca să faci o comparație, 18.000 de nave trec prin Canalul Suez.
Acum pricepi cititorule?
Pierderea controlului asupra strâmtorilor din Asia de Sud-Est va fi ultimul cui în sicriul fostei puteri a Statelor Unite.
Dar, în acest moment, degradarea elitelor politice ale Americii a atins un nivel înalt. Acestea sunt mai preocupate de problemele energetice sexuale decât de strâmtorile alea…
Alegerea altor strâmtori îi interesează pe ei.
Dar 2022 este la jumătate.
Sigur vor mai fi evenimente.
În această a doua jumătate a anului, scenarii și mai incredibile decât în prima jumătate se pot desfășura…
Cert este că Prezidentul Vladimir Vladimirovich Putin a pus pistolul la tâmpla elitelor occidentale.

Autor: Ivan Grigorievici