Analize și opinii

Peisaj cu proști

Se desfășoară, în deplină conspirativitate, summitul G 7. Prilej de poze cu Coana Mare, și atât. În rest, în numele cui iau ei decizii care privesc viața a miliarde de oameni, la nivel global? Ce legitimitate au murăturile alea care rânjesc strâmb în peisaj? În fața cui răspund? Cine-i controlează, democratic vorbind? Cine le-a dat mandat să decidă una sau alta?
Urmează summitul NATO. Altă panaramă, care suferă de aceleași boli de care suferă G 7. Ați auzit altceva în afară de ”Putin e nașpa, Xi e nașpa! Iliberalui, genocidari! Pe ei, pe mama lor! Să le-o tragem Rusiei și Chinei! Trăiască SUA, eliberatoarea popoarelor! Taxa de protecție s-a mărit! Nu uitați să cumpărați armament de la Unchiul Sam!”
E bine și așa. Dar cine le-a dat mandat șefilor de state și/sau de guverne participanți să joace cartea confruntării cu Rusia și China, să angajeze respectivele națiuni într-un nou Război Rece, sub amenințarea Holocaustului nuclear? Adică oamenii tremură de nerăbdare să se lupte cu rușii și cu chinezii, să renunțe la bunurile publice, la sistemele publice de educație și sănătate, de protecție socială, la investiții în alte sisteme publice, doar pentru a face curul gras complexului militar-industrial, și politicienilor pe care acesta i-a cumpărat? Chiar nu mai are nimeni simțul realității? Puterea le-a luat mințile.
Care e mandatul lui Iohannis? A fost în Parlament? A făcut măcar o ședință de CSAȚ? Și atunci de ce am susține deciziile măsurile adoptate la summit? Apropo: după pandemie, cel mai inteligent lucru pe care îl fac gunoaiele care ne conduc este să NU mai bugeteze 4.000 de paturi în spitalele publice. Banii vor merge către spitalele private! Cine are bani, trăiește! Dar în caz de confruntare militară generalizată, ăia de au bani nu mor și ei? La ce le folosesc banii? Nu bogații ar fi primii interesați să reducă tensiunile și conflictele, fie și numai pentru a se putea bucura de banii ăia mulți? Ce speră? Să câștige mai mulți bani de pe urma războiului? Perfect inept! Dar atât de inteligent!
Așadar și prin urmare, despre ce dracului să discute pulimea, care a fost exclusă de la luarea deciziilor care privesc viața fiecăruia dintre noi, decizii luate de G7, de NATO și de UE? Rezultatul este cel pe care ăl vedeți: discutăm despre curul injectat cu silicon al cine știe cărei fufe, vedetă pe Tik Tok, despre cum niște bogați second hand papă sushi de pe corpul unei fotomodele de lumea a treia, despre violuri și alte orori, despre cum se gratulează între ei ”politicienii”, și alte buruieni. Suntem progresiști, ce mama dracului! Ne pișăm pe ea de responsabilitate cetățenească, democrație ne pute, tragem a dictatură.
Trăiască lupta pentru pace și ciorba de potroace! Ciorbă făcută cu tacâmuri de curcan, crescute în eprubetă! Hai, pa! Relaxare plăcută, fraierilor!