Analize și opinii

Pedo-velo in mediul rural. După desființarea proprietății, hai și cu desființarea agriculturii!

Am urmarit cu sufletul la gură aventura pedo-velo pe care a avut-o consumatorul de urină tantrică în drum spre Cluj. M-am întrebat cum de ființa de la volan a reușit să își dobîndească un permis de conducere. Cum a reușit măcar să înțeleagă regulile de circulație.Nu mai spun de diploma universitară. Bucurați-vă, deci, văzul și auzul cu ceea ce avem aici. Priviți moacele și gîndiți-vă cît de tare a eșuat învățămîntul în România, ce indivizi a scos societatea din mîlul ei și mai gîndiți-vă că acești indivizi reprezintă astăzi ”alternativa”.

Iată principalele idei:

  • tinerii să înțeleagă peisajul (fără să se simtă pierduți)
  • cultură cosmopolită în mediul rural
  • niște fermieri să le explice tinerilor ce văd la țară
  • să se facă ”ferme de interpretare a peisajului rural
  • rețele pedo-velo cu ajutorul cărora accesezi fermele de interpretare a peisajului!
  • tinerii să se plimbe pe vechile rețele de cale urbană (de la țară), care sînt dezafectate, dar unde să existe internet
  • rețea internet și în mediul rural (da, repetitția e muma învățării!)
  • producătorii locali să se conecteze și ei la rețea ca să-și pună mai bine în valoare produsele
  • tinerii să povestească în timp real pe net ce produse bune au mîncat ”la nivel local” și ce obiective de patrimoniu au găsit

Vă imaginați asta? Cui se adresează? Retardaților?

Cum pot fi convinși tinerii să fie interesați de mediul rural

Cum îi putem face pe tineri să devină interesați de mediul rural, să înțeleagă peisajul, să înțeleagă tradițiile, dar fără să se simtă pierduți în acest spațiu? O discuție cu Anca-Raluca Majaru, membră a Consiliului Național PLUS și candidată la alegerile europarlamentare, pe drum de la Alba Iulia spre Cluj.

Geplaatst door Dacian Cioloş op Zondag 24 maart 2019

Sigur că ar fi de adăugat și că partidul șomerului Julien Cioloș militează pentru desființarea proprietății private, deci ar fi cam greu de găsit ferma aia, dar pare în regulă, chiar Oana Bogdan – ”roata motrice” a partidului zicea că ar vrea să desființeze agricultura, mutarea mai multor familii în aceeași casă, școală fără chestii grele care să îi obosească pe tineri la mintiucă, dar aici sîntem în aceleași coordonate, trai și sex în grup (nu rețin exact formularea), dar să nu uităm că și Cioloș a practicat asta în cadrul MISA, cu guru Bivolaru. Apoi, desigur, o societate deschisă, fără frontiere, cum vrea taica Soros.

Rătăcind pe pagina oficială de Facebook a lui Cioloș, ceea ce te copleșește este numărul imens de conturi false care comentează acolo, prezentîndu-se în general ca fiind tineri care își doresc o șansă, o alternativă etc. La ce? La normalitate? Problema e că nici noi nu ne-am născut ieri. Toate aceste conturi au în spate oameni plătiți care postează la greu, de regulă din servicii. Ca să fie și mai clar, pe bani publici. Securiștii (și reamintesc aici că Cioloș este neam cu generalul Virgil Ardeleanu) estimează chiar că vor obține cca. 10 la sută din voturile pentru europarlamentare.

Dar, dacă tot vorbim de agricultură, să ne amintim că Cioloș exact de acolo vine! De la cultivatul cepei, comisariatul pentru agricultură… Cu atît mai șocante aceste ”ferme de explicare a peisajului”. Dar dacă tot vreți să vedeți ”peisaje”, vă propun un alt material video și jur că nu mai am nimic de adăugat! Aceasta este ferma, aceasta e agricultura, acestea sînt interesele străine reprezentate de Cioloș (printre alții).

Autor: Ambrus Bela

Sursa: Samizdat

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Tot pt ziua de 26 MAI 2019: un referendum pe TEMA REGIMULUI ALIMENTAR. Dragilor, doriti sa mancati pesticide, insecticide, coloranti sintetici, aditivi, bacterii, cauciuc, ET C sau ceva natural?