Analize și opinii

Organizaţia Mondială a Servilismului

Încă din 2017, OMS a pregătit un plan de recomandări pentru cazul unei pandemii. În decembrie 2019, planul era definitivat, dar nu era oficializat. Nicio recomandare din acest plan nu vorbea de carantinarea asimptomaticilor, de închiderea frontierelor şi de oprirea activităţilor economice.

În februarie 2020, pandemia s-a instalat. Nimic din planul OMS pentru pandemie nu a fost respectat. Recomandări inexistente în plan au apărut în gura directorilor OMS şi au trecut în practica guvernelor. Azi, alte voci din cadrul OMS recunosc această anomalie.

„The Guardian” comentează anomalia şi conchide că OMS nu trebuie lăsat să scape nepedepsit. Dezastrul umanitar cauzat de recomandările din 2020 nu ar fi existat, spune „The Guardian”, dacă ar fi fost respectat planul din 2019.

În acelaşi timp, circulă un nou documentar, bazat pe informaţii ale serviciilor secrete din SUA, de astă dată. Concluzia fermă ce rezultă din aceste informaţii este că SARS-CoV 2 nu are cum să fie un virus natural, ci că e scăpat din laborator.

De ce a fost abandonat planul elaborat între 2017 şi 2019? De ce au fost emise recomandări ce în mod previzibil conduceau spre un dezastru în economiile ţărilor sărace şi spre scăderea nivelului de trai în aceste ţări? Faţă de ce putere a devenit servilă Organizaţia Mondială a Sănătăţii din decembrie 2019 până în februarie 2020? Au trecut directorii OMS printr-o deprofesionalizare colectivă începând din februarie 2020?

Aceste întrebări nu mai pot fi cenzurate la ora actuală. Pot rămâne fără răspuns o vreme, dar, fără un răspuns, vor circula cu atât mai intens şi vor tulbura relaţiile multor ţări cu OMS. Documentarul mai sus pomenit conchide că ipoteza, aparent conspiraţionistă, cu privire la originea artificială a virusului s-a dovedit a fi cea corectă şi că bătălia mediatică globală în contra acestei ipoteze s-a dovedit a fi ea însăşi ceva mai degrabă de inspiraţie conspiraţională.

Avem, iată, în cele din urmă, un capăt al firului care conduce spre adevăr.

Vom avea cândva şi adevărul? Acest adevăr poate conduce către o criză fără precedent a ONU. Există riscul muşamalizării lui? Mulţi se tem că e de aşteptat o nouă scăpare din cine ştie ce laborator, una care să repornească totul de la punctul zero şi să conducă la recomandări chiar şi mai drastic cauzatoare de dezastru umanitar.

Dacă această corabie a nebunilor în care s-a transformat planeta noastră ar putea să acosteze într-un port dotat cu tot ce e necesar a vindeca nebunia, pandemia se va încheia şi cercetarea adevărului va putea continua. Chiar dacă acest adevăr e atât de insuportabil încât a devenit mai uşor de suportat un val patru al infectării noastre?

Autor: Ioan Buduca

Sursa: cotidianul.ro