Analize și opinii

Dan Diaconu: „Le spun bieților prostovani care trăiesc în narațiunea progresistă că își sapă singuri groapa.”

Ce ar fi dacă am declara război Rusiei? Dar s-o facem nu așa, formal, ci fizic. Spre exemplu, să ne apucăm să bombardăm Crimeea. Motive am avea suficiente: spre exemplu am putea fi solidari cu „frații ucrainieni” care pe unde prind români pe-acolo îi fac praf. Despre românii din Ucraina știm cât de bine sunt tratați: îi înrolează cu forța și-i trimit să lupte în estul țării, doar doar or mai pune-o de un genocid similar celui al lui Stalin și mai scapă de români. Dacă te-au prins cu mașină de România în Ucraina, ești victimă sigură: iei amendă și pentru că faci umbră pământului.Dar să lăsăm divagațiile de-o parte și să revenim: de ce n-am declara război Rusiei? Vorbesc serios și-mi bazez întrebarea pe toate „dovezile” pe care securiștii și „specialiștii militari” ni le tot aduc în față. Păi dacă Rusia e atât de agresivă la adresa noastră, de ce să nu mergem la luptă? Eventual în frunte cu Mândruță care zicea ceva de un AKM. [Să nu uit: „Mândruță, idiotule, AKM vine de la Автомат Калашникова Модернизированный”! Tradu tu ce înseamnă pentru că e scris în limba americană.]

Așadar de ce n-am ataca Rusia? Parcă-l și văd pe secul ăla de general Degeratu explicându-mi doct că Rusia ne-ar îngropa în mai puțin de o jumătate de oră. Ne-ar îngropa la propriu. Probabil ar dura ceva mai mult să are și să cultive peste „ca să dea bine”. Suntem conștienți de asta, nu-i așa? OK, și atunci de ce ne mai dăm cocoși față de ei? Nu înseamnă asta că suntem cam tâmpiți? Ba da, fix asta înseamnă! Că suntem niște boi care, în loc să căutăm să avem relații cel puțin civilizate cu țările din apropierea noastră, ne credem buricul pământului când, în realitate, suntem rectul său.

Ei bine, să trecem la nivelul următor. Nu doar în domeniul militar suntem cretini, ci și în domeniul economic. Aflu de pe blogul lui Dan Tomozei că autoritățile chineze au început să reacționeze la ghiolbăniile de care au parte din partea noastră. Încă de pe vremea lui băsescu relațiile cu China sunt dinamitate programatic. După venirea Plăvanului însă, relațiile noastre cu ei nu doar că s-au închis brutal, dar orice gest de deschidere din partea Chinei a fost tratat de către ai noștri cu un dispreț de neînțeles. E limpede că întreaga atitudine e impusă de la vârful statului.

Dacă până acum chinezii au trecut cu vederea, se pare că sfidările României au fost atât de mari încât i-au determinat să reacționeze. La Ningbo se desfășoară expoziția „China și Țările Europei Centrale și de Est”. E un eveniment de care s-ar fi putut profita. Întrucât România nu s-a arătat foarte interesată, autoritățile chineze au organizat standul României pe cheltuială proprie. Asta în condițiile în care țări ca Polonia, Ungaria, Slovacia etc. au investit puternic deoarece este o oportunitate foarte bună pentru a-și promova produsele pe piața chineză. Dan Tomozei spune că Ambasada României a impus un blocaj total în comunicarea cu chinezii pe tema expoziției, interzicându-le reprezentanților consulari să participe la eveniment. Asta practic i-a obligat pe organizatori să retragă însemnele României. Poate explica cineva comportamentul efectiv tembel al ambasadei noastre de acolo? Ce era rău că profitam de o expoziție pentru a ne face cunoscuți acolo?

Hai să dăm cărțile pe față ca să vedem care e de fapt realitatea. Dacă te uiți pe cifrele economiei românești constați dezastrul în care ne scufundăm. România are un deficit de cont curent imens. Motivul? Importă orice de oriunde. Și pentru a cimenta această realitate, distruge cât poate din producția internă. Asta se întâmplă deoarece statul e condus de spioni care lucrează exclusiv în favoarea statelor care i-au înrolat, state cunoscute sub numele de cod „Ambasadele”. „Totuși, îmi va răspunde un tefelist țanțoș, în România se trăiește mai bine decât în 1990!”. Da, idiotule, așa e, dar știi de ce? Nu trebuie să te uiți decât că în 1990 aveam datorie zero, iar acum avem 60% din PIB. Știi pe ce s-au dus banii ăia? Pe fărașele nemțești cărora tu le spui „mașini dă lux”, pe mâncarea pe care-o pui în farfurie, pe hainele cu care te îmbraci s.a.m.d. Apartenența noastră la Uniunea Europeană s-a tradus în „luxul” de a te împrumuta ca prostul, aparent fără să dai socoteală nimănui. În capcana asta au căzut grecii și s-a văzut limpede de ce: după ce le-a crescut gradul de îndatorare la cer li s-au cerut privatizări tragice făcute de o comisie internațională care a avut imunitate în fața legii. Practic, golanii europeni au fost lăsați să-și facă de cap fără a suporta nicio consecință a actelor lor. Frumos, nu-i așa? Exact asta ni se pregătește și nouă!

De ce ni se refuză de către oficialii noștri vânduți relația economică cu China? Simplu: pentru că NU AVEM VOIE! De ce să cumpărăm noi de la chinezi mărfuri ieftine, când o poate face Germania pentru noi? Și astfel își încasează și ei un comision. Doar de aceea au investit pentru a-și pune bolovanul în fruntea țării. De ce să exportăm noi direct în China când putem să le dăm nemților aproape la preț de producție, iar ei să exporte acolo? Cam despre asta e vorba.

Partea proastă e că oportunitățile ne fug de sub picioare. În alte vremuri China ne propunea să fim poarta ei de intrare în Europa. Am întors spatele și a profitat imediat Italia. De asemenea, Ungaria e deja într-o poziție privilegiată în raport cu chinezii. Nu-i bine de unguri, nu-i așa? Ba e foarte bine întrucât, iată, sunt și stăpânii gazului nostru din Marea Neagră! Iar noi suntem cu americanii și nemții, nu-i așa?

Priviți, dragii mei, realitatea în față! În orice țară din lume, dacă un oficial s-ar comporta precum Anca Dragu care a recunoscut că primește ordine de la „Ambasade”, respectivul oficial ar sfârși-o în fața plutonului de execuție. Imaginați-vă că în Franța ar reuși englezii să-și impună un președinte. Ce-a ieși din asta? Ar fi revoltă națională, ar întoarce ăia Franța cu fundu-n sus!

La noi nimic. Avem președinte trădător, prim-ministru trădător, șefii camerelor trădători. În armată nici nu mai poți vorbi de trădare întrucât nici nu mai știi dacă șefii de la vârf mai au cetățenie română. Plăvanul, spre exemplu, e cetățean german. El își face datoria față de țara sa. N-are sens să ne mai mire nimic! Doar că niște fraieri – într-o proporție de 66% dintre cei prezenți la vot, alături de masa inepților care cică au refuzat să voteze – l-au împins în fruntea statului ca șef peste servicii, armată și economie! Iar consecințele se văd!

Le spun bieților prostovani care trăiesc în narațiunea progresistă că își sapă singuri groapa. Priviți, tonților și cretinilor, că voi sunteți victimele! Și știți de ce? Pentru că ăia e care-i urâți ca demenții, adică generațiile cu capul pe umeri, se duc. Și de plătit pentru prostia voastră rămâneți să plătiți voi. Hai să vă deschid ochii! UE a făcut presiuni pentru introducerea impozitului pe veniturile IT-iștilor. Câți dintre voi, fraierilor ați ieșit la vot pentru liberalo-progresiști? V-o spun eu: majoritatea covârșitoare! Câți dintre sclaveții multinaționalelor i-au votat pe ăștia? La fel: majoritatea covârșitoare. Ce s-a întâmplat? Iată: în termeni reali le-au scăzut veniturile. Iar ăsta e abia începutul. Multinaționalele au nevoie de sclavi ieftini! Pe termen lung vor ajunge la pauperizare, dar vor fi fericiți că „sunt occidentalizați”. Occidentalizați în zdrențe de doi bani și cu pantofi scâlciați. De pensie nu poate fi vorba în cazul lor. Din cauza stresului vor da colțu’ înaintea celor 70 de ani apocaliptici. Pe la 50 de ani multinaționala se va debarasa de ei și nu vor avea unde să se ducă. Vor muri de inimă rea. Și chiar dacă vor dovedi o longevitate „ieșită din comunul cerut de stăpâni”, pensia oricum nu le va acoperi nici măcar necesitățile de bază. Iată realitatea!

Ce va fi România? După ce statalitatea îi va fi complet demolată, se va transforma într-o țară a altora. Iar românii vor fi izgoniți de aici. Știu, nu credeți, dar asta se întâmplă pentru că n-aveți habar de ceea ce vi se pregătește! Și, mai mult, n-aveți ochi să-i vedeți pe privilegiați cum ocupă hălci din business-ul autohton. De ce fac asta? Pentru că pot și pentru că noi suntem suficient de proști încât să credem legenda unui cavaler Klaus venit alături de aghiotanții săi Fritz, Clotilde și Seidler, toți pe cai albi și toți cu gând bun. Nu v-ați trezit din visare? Țara e pustiită, noi mai săraci ca niciodată, dar mândri că ne conduc alții. Treziți-vă, dragii mei! E deja târziu, mult prea târziu.

Autor: Dan Diaconu

Sursa: https://trenduri.blogspot.com/

Despre autor

editor

comentariu

Adauga un comentariu

  • …total de acord… citeva exemple in sprijin… Cehia, Polonia, Italia, Spania, Franta, Germania au ”warehouses” – depozite imense cu marfuri chinezesti din care poti primi produsele din comenzile efectuate pe platformele chinezesti in 4 pina la 20 de zile… fata de 90 de zile din China… platforma de achizitii chinezeasca BangGood functioneza in Europa si astfel nu mai platesti nici un fel de taxe vamale fiind considerata ca fiind intra-U.E., import comunitar si, ca urmare, se supune regulilor vamale comunitare… platforma zipy, cu sediul in Cipru, la fel… ”ocolim” sau respingem China dar nu cred ca exista o singura persoana, care are cit de cit ceva tehnologie din ultimii zece ani, sa nu aiba ”chinezarie” in casa… chiar daca nu stie asta, chiar daca nu este afisat la vedere… am ajuns de o ”orbire” fenomenala… nu mai vedem si nu mai ”procesam” mental nici ceea ce este in fata noastra… ”orbirea” asta, indusa si acceptata de noi ne-a adus in marasmul de acum… pe vremea marinarului beat, intr-adevar, chinezii ne-au propus sa facem din Constanta un mare hub comercial… ce ne ofereau era de domeniul visului… i-am refuzat si apoi i-am alungat… nu vroia Olanda… si ”licuriciul”… Au acceptat, in schimb, Grecia si, mai anul trecut parca, Italia… Italia, unde se va construi cel mai mare hub comercial chinezesc din Europa… si nu vad pe nimeni ”luind pozitie” impotriva Italiei… deh! aia, peste 60 de milioane, inca au demnitate, coloana vertebrala si… cojones… ma rog! palle, cum spun ei… iar eu, egoist si indaratnic, voi cumpara in continuare de la chinezi si nu de la dragii mei conationali, care ”comercializeaza” aceleasi marfuri, aceleasi chinezarii dar la preturi si de pina la O SUTA DE ORI MAI MARI…