Analize și opinii

Orban din calitatea de slujitor zelos al sistemului, a ajuns in pozitia de prigonit, alungat cu răcnete şi pietre

Ritualul ghilotinei. Orban este cazul paradoxal al politicii care se practică astăzi în România. Din calitatea de supus şi lunetist de elită al Cotroceniului, slujitor zelos al sistemului, a ajuns in pozitia de prigonit, alungat cu răcnete şi pietre. Linşarea lui pune în lumină caracterele execrabile, laşitatea şi trădarea ancestrală ale politicianului român, ale cărui interese personale şi sete de putere au distrus de-a lungul istoriei, ţara. Pasivitatea cetăţeanului acceptă orice, sentimentul de onoare a dispărut.

Astăzi, privirea mulţumită a Sfinxului, îngăduie, încurajează. În jurul puterii supreme s-a strâns o întreagă putere ocultă, mafiot-securistă care ţese cu răbdare de păianjen, plasa unei posibile dictaturi; Preşedintele Iohannis este profilul perfect al acestui cinism şi detaşări studiate. Sentimentalismul său se rezumă strict la naveta care-l conduce săptămânal la Sibiu, caz unic in Europa. Pentru Domnia Sa, poporul ar trebui să-i reprezinte numai pe cei care slujesc interesele şi viziunea sa despre democraţie ; ceilalţi, pe care îi dispreţuieşte, îl încurcă.

Grandoarea sufletească, patriotismul, dragostea de popor şi prezervarea armoniei naţionale sunt noţiuni lipsite de interes, nu-i folosesc. Pare un împărat chinez aparţinând dinastiei Ming, înconjurat la nesfârşit de învelişuri defideli colaboratori, consilieri, armata, securitate, guvern, parlament, partid, justiţie, mass-media, ong-uri…toate sub binecuvântarea UE şi a partenariatului atlantic. Totul îl protejează, îi aparţine, a devenit statul român! Poate declama ca şi Regele Soare — Ludovic al XIV-lea. „L’ Etat c’est moi !”.

Sub aparenţa unei stăpâniri de sine şi a unui calm olimpian, ascunde indiferenţa şi intoleranţa. Simpla apariţie (indiferent că în 6 ani de domnie nu a avut nici un proiect adevărat de tară, în afara distrugerii şi aservirii prin Dancu şi Ciolacu a PSD-ului; iar „România educată” datorită lipsei de investiţii suficiente în cultură şi învăţământ, a ajuns un produs electoral vidat de substanţă) îmbrăcat impecabil, cu aliură sportivă, bronzat, impresionează electoratul feminin…. „Avem cel mai bărbat preşedinte de la Bruxelles, cinste României!

Ce proiecte de ţară…, nu vedeţi ce bine arată…ce mai vreţi şi proiecte?”. Mahatma Gandhi, cel care a îngenunchiat colonialismul britanic, nu ar fi avut nici o trecere în Romania! N-avea faţă de top model! Si acum la moda europeană este să te oferi colonie, mai ales dacă ai bogăţii în subsolul patriei şi mână de lucru ieftină.; sau la ..sparanghel.. „Norocul” nostru cu „progresismul”, ne ajută să…. involuăm! Si nu-i decât în fază incipientă, va urma apogeul şi mega involuţia! — USR-ul aşteaptă! — Singura tristeţe a Preşedintelui nostru, este că încă nu s-a desfiinţat „Secţia de investigare a infractiunilor din justiţie”, însă toate tunurile interne şi externe vor face cei mai independenţi şi integri procurori din lume.

Oare Preşedintele Iohannis ştie ca nu s-a făcut nici un audit într-o dezbatere naţională, nu de oamenii PNL-ului, pentru a verifica cum s-au distribuit zecile de miliarde împrumutate de Câţu, favoritul palatului? Sau numai initiaţii sistemului au acest drept? Pe post de prim ministru, şi un cizmar poate să distribuie bani şi să facă rectificări bugetare, mai ales in folosul serviciilor. Asa cum şi o statuie umană, poate deveni un preşedinte de comisie culturală…, suntem inventatorii dadaismului, nu?

Majoritatea observatorilor consideră ca soarta lui Orban este pecetluită. Fals! Orban, dacă ar avea demnitate, curaj şi putere de sacrificiu, dacă ar avea anvergură politică, ar putea face să tremure întreg sistemul; l-ar dezvălui în adevărata luigoliciune şi perfidie! Orban este pus în fata unei dileme existenţiale: de a alege între martir şi om fără onoare! Si nu cred că are forţa de caracter necesară. Doreşte să se menţină asa cum este, însă această fractură care s-a creat între el si sistem,a devenit de nesurmontat.

Pentru anumite declaraţii, nu va fi iertat. Lui Iohannis nu-i plac „scheletele din dulap” şi nici să-i vorbeşti fără respect serviciile sale, că ale poporului, oricum nu sânt! Singura carte câstigătoare a lui Orban, îi impune să renunţe la sine pentru a câstiga o cauză nobilă, pentru a renaşte şi a-şi construi, în sfârsit, o adevarată conştiinţă civică (după ce a călcat-o în picioare în poziţie de drepţi), şi poate o posibilă nouă carieră politică, o transformare a unei părti liberale într-un adevărat partid, epurat de securitate, fără cleptocraţie, progresism si „prostocraţie”, care sa lasa fara replica dublul limbaj al Bruxellului!

Este constrâns să joace la ruleta rusească! Riscă enorm, dar poate să şi câstige enorm! Răul pe care l-a produs, va fi compensat de adevărul care ne era ascuns. Are Orban o asemenea dimensiune eroică, are acest suflu patriotic, să servească intereselor tării, şi prin comparaţie să-i arate pe ceilalţi în splendoarea urâteniei, trezind oprobiul popular? Mă îndoiesc. I-a trebuit un „şut în dos” pentru a fi nevoit să recunoască existenţa unui stat paralel, fără să uite că de pe scaune înalte o contesta cu vehemenţă, la ordinele Cotroceniului şi serviciilor!

„Dulce ca mierea era glonţul patriei”…. Lux , calm si voluptate…. Orban deţine elemente şi adevăruri fundamentale, ar comite o greşeală strategică să le folosească la negocieri cu uşile închise. Hidra nu iartă! Şi el ştie că această hidră securistă face legea în România, ştie că suntem soldaţi de plumb plasaţi pe harta câmpului tactic, că STS-ul vegheaza, ştie semnificaţia protocoalelor secrete, stie de injustiţiile comise de DNA, care au distrus oameni şi cariere! Nu oricine posedă o asemenea forţă! Această poziţie aparent precară, paradoxal este asul lui din mânecă, depinde cum îl foloseşte. Surprinzător, chiar dacă pare utopic! În cazul în care va accepta o „ciozvârtă” moare a doua oară! 

Ţara aceasta trebuie să revină poporului ei, care s-a săturat să trăiască cu chirie în propria patrie, o vrea înapoi!! Bogăţia ei aparţine acestui popor, din „tată în fiu!” nu din părinte nr.1 in interese europene, ea nu se transferă la troc! De nimeni!! Dacă aveţi constiinţă şi onoare, sunteţi obligat să o faceţi, domnule Orban! Altfel vom asista în piaţa publică la ritualul ghilotinei. Veţi rosti, memorabil, „N-am înţeles nimic… Trăiască sistemul! Viaţă eternă serviciilor!”

Autor: Hanibal Valentin

sursa: cotidianul.ro

Despre autor

editor

comentarii

Adauga un comentariu

  • …orban? asta este o gluma a naturii… curaj, onoare, demnitate, constiinta? alaturate acestui nume, acestui personaj? este o gluma, nu? sau, mai degraba, o impietate… ”ciozvârtă”? pai cuvintul asta semnifica o bucata din ceva… ori individul nu va avea parte nici macar de firimituri… si va fi multumit… dupa care va spune ca emilu ca a fost ”infrint” de sistem… sistem pe care l-a negat rinjind…

  • Nu degeaba i se spune Sica Madolina. El nu stie ce inseamna cinste,curaj si demnitate. Astea sunt calitatile unor oameni de calitate.