Analize și opinii

(O)PRESIUNE PE SECȚIA DE ANCHETARE A MAGISTRAȚILOR

Cetățean român, tu până acum, deși ai auzit de o mie de ori despre „presiuni asupra actului de justiție” îndrăznesc să spun că ai fost, totuși, complet ignorant cu privire la ce va să zică presiunea asta… Dar „statul paralel”, împreună cu devotatele sale unelte – care conștiente și perfide…care finanțate… care atât de imbecile încât nici nu înțeleg ce fac- acel „stat paralel” despre care îți zice Rareș Bogdan că nici nu există, vine și te luminează ca să nu rămâi nedumerit… Se adaugă, ca de obicei și partenerii strategici , prin clanțele bine lustruite ale diferitelor ambasade …



Deci: nu vorbim de presiuni cu privire la O DECIZIE VIITOARE a judecătorilor, nu, nu… noi vorbim despre reacția virulentă a unor „hălci” din societatea românească sau de aiurea pentru ca o duduie fragilă de doi metri înălțime și având numărul 46 la delicații balerini, să nu fie măcar CERCETATĂ ! Nu concluzia cercetării este așadar miza strofocării, ci însăși posibilitatea ca imaculata posesoare de breton și șosete tărcate să treacă prin „procedură”.

Pentru ca lucrul să nu se întâmple, la capitolul „hop și eu! ” îi găsim pe următorii:

Președintele ( ei, asta-i… ghinion, ce naiba să faci… ) României, Klaus Werner :

„Solicit Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie corectitudine maximă, respectarea cu stricteţe a legii şi clarificarea rapidă a situaţiei în ceea ce priveşte dosarul deschis pe numele doamnei Laura Codruţa Kövesi, conducerea acestei secţii având o imensă răspundere în acest sens (…) Secţia specială pentru anchetarea magistraţilor nu trebuie sub nicio formă să fie un INSTRUMENT POLITIC de anchetă şi INTIMIDARE a magistraţilor şi procurorilor”

Ludovic Orban, lider al Opoziției, sau ce dracului o fi aceea:

„Nu cred în coincidențe și mi se pare scandalos faptul că această nou înființată Secție, care practic a fost creată de actuala putere, de Dragnea, de Tăriceanu doar cu scopul de A INTIMIDA magistrații independenți să comită o asemenea AGRESIUNE împotriva unui magistrat român care este implicat într-o procedură de selecție pentru ocuparea unei funcții de conducere foarte importantă la nivel european”

Dan Barna ( un fel de Opoziție , mai zbuciumată) și el:

„…Doamna Kovesi e un profesionist care merită toate aprecierile. De aici vin toate disperările pe care le are PSD-ul și de aceea a fost ACTIVATĂ ACEASTĂ SECȚIE, această miliție a domnului Dragnea, o secție de FUGĂRIT magistrați, creată exact în acest scop (…) Cetățenii sunt aici în stradă pentru nu vrem să fim considerați o nație de hoți. Nu vom accepta ca România să devină o Venezuelă a Europei, în care un grup de infractori conduc o națiune întreagă.” …și bla-bla-bla.

Hans Klemm , care , nu știm din ce motive, dar bănuim, pare să aibă un mandat nesfârșit la AMBASADA LICURICIULUI:

‘Avem încredere în experienţa profesională a Laurei Codruţa Kovesi în România şi susţinem eforturile ei de a căuta oportunităţi profesionale în comunitatea internaţională. Este extrem de dezamăgitor să vedem încă o ÎNCERCARE APARENTĂ DE A O DISCREDITA . Îi urăm succes”

Comisia Europeană, prin Margaritis Schinas :

„Comisia Europeană urmăreşte îndeaproape ultimele evenimente în contextul procedurii de selecţie. Este crucial ca toţi candidaţii, selectaţi de o comisie independentă, SĂ FIE TRATAȚI CORECT în cursul acestui proces”

Dar avem și poziții exotice, din categoria „trilu-lilu-crocodilu”, de la foști consilieri prezidențiali:

”E nasoală rău de tot ! Doar eu văd cum Dragnea și camarila dau foc Reichstagului? Modul în care sunt tratate doamnele Tarcea și Kovesi ne face să fim încrezători în viitor? Kovesi este la un pas de PERSECUȚIA POLITICĂ (…) .Eu propun să ne strângem în jurul casei lui Kovesi și a doamnei Tarcea, ca timișorenii în jurul casei pastorului Tokes. Și după aia să tragă în noi. Dacă tot este ultimul an de libertate. Că acolo ajungem. Deja Jandarmeria are buget suplimentar”. ( Iulian Fota , pe pagina lui de FACEBOOK, 13 februarie 2019)

Și , desigur, ultima dar nu cea din urmă, „partenera de nădejde”, STRADA! Gălăgioasă, isterică, sigur că da … dar subțire cantitativ… Or, asta doare cel mai mult – nu mai pot scoate în stradă zeci de mii de oameni. Nu mai pot să sporească numărul răcnitorilor de profesie, oricâtă drojdie feisbucistă le-ar băga la rădăcină … Ianuarie-februarie 2017 e greu, poate chiar imposibil, de repetat. Degeaba au scos artileria grea- adică pe Mihai Șora , neobositul combatant aflat sub comanda nevestei-general… degeaba s-a mobilizat ideologul celui mai inept protest de pe planetă , cel cu privitul în ferestrele sediului PSD indiferent dacă este sau nu este vreun pesedist în spatele storurilor trase, respectiv poetul Radu Vancu… degeaba a trâmbițat Tudor Chirilă adunarea în careu… populația nu mai e la fel de entuziastă…

Iar eu înclin să cred că nu mai e așa de înclinată spre revoluții de când a observat, oarecum cu uimire, că „noaptea ca hoții” nu e doar detestata Ordonanță 13 ci e și doamna Georgeta Carmen Iohannis cu batic tras pe freză, la audierea de la Parchetul General…

Autor: Luminița Arhire

Sursa: Luminița Arhire Facebook