Analize și opinii

O informaţie pe care n-o veţi afla din media oficială

În Mariupol, trupele Batalionului Azov sunt înconjurate. Nu mai au ce face, nu mai au nicio scăpare. O ştiu comandanţii, o ştiu soldaţii, o ştie toată lumea. În aceste condiţii lupta este inutilă.

Trupele sunt masate în interiorul Azovstal, combinatul metalurgic al lui Rinat Ahmetov, patronul fostei echipe de fotbal antrenate de Mircea Lucescu, Șahtior Donețk. Rinat Ahmetov e trecut încă de la începutul Revoluţiei Colorate în barca occidentală. Nu-mi dau seama exact ce e acolo, dar faptul că acel combinat este ultimul bastion al radicalilor ucraineni este un element ciudat. N-am dat până acum informaţiile care mi-au sosit pe mai multe canale. Ele se referă la anumite facilităţi secrete existente în combinatul lui Ahmetov. De aceea e interesantă şi îndârjiea cu care se luptă acolo. De fapt, am putea spune că apărarea Mariupolului a fost făcută strict pentru apărarea acestui combinat.

Acum, pentru a înţelege contextul, vă voi spune cum stau lucrurile de partea cealaltă. Ruşii sunt puşi în faţa unui alt setup. Trimiterea de echipament militar avansat Ucrainei îi face mult mai circumspecți pentru a nu mai pierde inutil oameni. Astfel, sunt nevoiţi să-şi limiteze pierderile prin utilizarea rachetelor şi a bombardamentelor de la distanţă. E mai simplu atunci când te confrunți cu corpuri de armată. Decât să lupţi şi să ai parte de surprize, mai bine bombardezi zona şi rezolvi problema.

Aceasta este situaţia în care se află ultimele rămăşiţe ale Batalionului Azov. Armata rusă, după ce a încercuit complet facilitatea, a transmis un ultimatum soldaţilor de acolo cerându-le să depună armele în 24 de ore. Conform unui mesaj radio interceptat, Zelenskyi le-a ordonat comandaţilor să nu capituleze şi, mai mult, să-i împuşte pe cei care ar vrea să depună armele. De altfel, acesta nu este singurul ordin de acest tip de-al lui Zelenskyi. Armata rusă a raportat în mai multe rânduri că a găsit corpuri ale membrilor Batalionului Azov executaţi de camarazii lor. Mă rog, nu e nimic exagerat, cam aşa se tranșează treburile în război. Aviz amatorilor visători: războiul nu e pension de domnişoare!

Chestiunea însă capăt acum o aură internaţională deoarece acolo se află mai bine de 500 de soldaţi care aparţin altor state. E vorba de celebrul corp de mercenari în care însă sunt integraţi soldaţi luaţi de prin ţările NATO. Ruşii spun că şi România ar avea acolo ceva soldaţi. Nu m-ar mira, mai ales în condiţiile în care au fost trimişi foarte mulţi militari fără experienţă internaţională la antrenament în … Bosnia. Probabil de-acolo s-au recrutat „mercenari” pentru Ucraina. Mă rog, e o bănuială nesusţinută de absolut nicio dovadă. Nu neg, de asemenea, ca informaţia referitoare la mercenarii români – vehiculată dinspre partea rusă – să fie o intoxicare specifică. Se întâmplă, e război. Doar că, dacă se demonstrează chestia asta, sunt curios ce răspunsuri vor da familiilor îndurerate comandanţii care i-au trimis la moarte .

Închidem paranteza pentru a continua. Situaţia tehnică de la Combinatul Azovstal se califică pentru rezolvarea prin bombardare. Va fi probabil soluţia pe care o vor alege ruşii pentru rezolvarea chirurgicală a situaţiei(dacă nu cumva au făcut-o). Se pare însă că ordinul lui Zelenskyi are alte raţiuni. El chiar vrea ca toţi oamenii săi să moară precum şobolanii deoarece îşi doreşte ca întreg combinatul să fie dărâmat. De ce? Aici e cheia. Probabil e vorba despre facilităţile găzduite de Combinatul lui Ahmetov. Posibil să existe acolo ceva chestiuni extrem de deranjante şi de aceea e mai bine ca întreaga facilitate să fie făcută una cu pământul decât să iasă la iveală ceva dovezi deranjante.

Mai mult, nici dinspre partea occidentală nu se suflă mare lucru, aprobându-se condamnarea la moarte a oamenilor aceia. De aceea veţi citi în presă inserturi ale unor „analişti militari” care ridică în slăvi apărarea combinatului. Alt praf aruncat pentru a-i face pe ruşi să bombardeze facilitatea. Asta e ceea ce le convine! Din nou spun „aviz amatorilor!”: războiul nu e doar crunt, ci deosebit de cinic; o viaţă nu valorează absolut nimic!

Cert este că, în actualul setup, ruşii nu cred că mai adună dovezi. Mai degrabă vor trece la rezolvarea cazului şi la cucerirea definitivă a Mariupolului, lăsând pe mai târziu găsirea eventualelor dovezi. De ce vă spun asta? Pentru că e iminentă o nouă acţiune propagandistică a Ucrainei în care vor acuza barbaria cu care ruşii au omorât „oameni simpli”. Cunosc retorica, deja rulează ca o moară stricată. V-o spun însă de pe acum deoarece intuiesc că acesta va fi subiectul săptămânii.

Autor: Dan Diaconu

Sursa: trenduri.blogspot.com

Despre autor

editor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Ca ucrainenii pot sa arunce ei insisi in aer “laboratoarele” fara sa astepte ca rusii sa le bombardeze nu v-a trecut prin creierul ala putinist?

  • Cat cinism si cu cata usurinta se trece peste faptul ca au murit si mor copii acolo pentru ca rusii nu ii lasa pe civili sa plece decat spre Rusia….
    Militarii ucraineni de acolo isi apara tara, au tot dreptul, cam cum faceau partizanii in ultimul razboi mondial.
    Cum sa fie credibil ca insisi ucrainenii sa ii ghideze pe rusi, unde si ce, sa bambardeze? Logica ruseasca.