Analize și opinii

O dau sau nu afară pe Kovesi…

O dau sau nu afară pe Kovesi, bătălia împotriva Statului paralel a fost câștigată: credibilitatea acestuia s-a prăbușit.



Dezvăluirile din aceste săptămâni, care continuă, au distrus mitul ”anticorupției” din România. Orice cetățean decent din România a putut vedea săptămânile acestea trei lucruri:

1. DNA are procurori care falsifică probe, dictează ”autodenunțuri”, plantează probe, acționează cu motivații subiective de cel mai ticălos nivel.

2. În loc să dispună curățenia DNA; Laura Codruța Kovesi s-a făcut avocatul categoric al abuzurilor și procurorilor abuzivi.

3.În ciuda evidențelor, atât președintele României, procurorul general al României cât și liderii opoziției, au devenit avocații lui Kovesi și abuzurilor din DNA.

4. Argumentația lor este de un infantilism jignitor pentru orice om inteligent: trebuie să ignorăm înregistrările audio, trebuie să ignorăm depozițiile martorilor, pentru că au fost făcute de oameni care au dosare la DNA.

Dacă Kovesi va fi menținută în funcție, acest lucru se va face cu un preț: va arăta că în spatele ”luptei anticorupție” este o mafie din care fac parte persoane care se susțin una pe alta și că scopul real al ”luptei anticorupție” este menținerea la putere a anumitor persoane.

Oricâte dosare va mai face DNA; majoratea românilor nu vor mai crede în minima corectitudine a acestei instituții și nici în ”parteneriatele strategice”.
Acest preț va fi plătit de către Iohannis, de către Lazăr, de către partidele de opoziție și de către….UE și SUA.

Cu Kovesi menținută pe scaun, PSD și ALDE au asigurată o victorie clară în alegeri, iar credibilitatea opoziției se va eroda și mai mult.

Să nu uităm că electoratul nu e prost: la 2 ani după manipularea de la alegerile prezidențiale, la primele alegeri ce au urmat, românii au votat cu PSD și nu cu tabăra ”anticorupție”. De ce? Pentru că românii nu pot fi păcăliți de două ori în același mod. Nu suntem chiar atât de stupizi…

Acest lucru se vede și acum. Acum un an vreo două sute de mii de oameni au fost scoși pe străzile orașelor României de o manipulare: că se dă liber la furat, că infractorii vor ieși din închisori, că se pregătește nu știu ce dezastru pentru România.

Acum, când scaunul lui Kovesi chiar se clatină, s-a încercat scoaterea din nou a acelor oameni în stradă, să facă ”revoluție”, să ”salveze justiția” și alte prostii.

Numai că mitingurile sunt tot mai firave, tot mai subțiri și mesajele de acolo sunt tot mai puțin credibile. Până și cei ce au ieșit în ianuarie anul trecut nu au mai înghițit o a doua manipulare.

Singura șansă a opoziției este să mute discuția de pe ”lupta anticorupție”, pe care au pierdut-o, pe probleme economice și de guvernare, unde mai pot încă să se bată cu PSD. Dar pentru asta trebuie să scape de balastul Kovesi.

Autor: Bogdan Duca

Sursa: Bogdan Duca Blog

Despre autor

contribuitor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu