Analize și opinii

Mai este Iohannis presedinte? Dar a fost candva?!

De joi incoace, dupa raportul cu care Tudorel Toader a secerat Justitia la glezne, ma intreb acelasi lucru: mai este Iohannis presedinte? Reactiile lui nu au depasit inteligenta unui Gaga al politicii, oricata ingaduinta ai avea fata de balbele lui. Nu ii pot acorda circumstante atenuante, pentru ca nu vad unde anume acestea s-ar putea potrivi.



Cand a spus ca raportul nu este clar? Cand a afirmat ca este lipsit de temeinicie? Cand a spus ca nu exista motive de revocare a Codrutei Kovesi, iar el, in continuare, o va sustine si va aprecia activitatea DNA? Sau cand a afirmat ca nu i-a placut prestatia ministrului Justitiei?

Atitudinea asta cu „nu mi-a placut” se refera strict la ceea ce este consemnat in raport, degeaba incearca sa o dea pe dupa plop cu prestatia. Si nu este una singulara. La fel s-a exprimat si cand instanta a pronuntat sentinta privitoare la modul in care a dobandit casa sau niste case din Sibiu. Nu i-a placut, nu il multumeste. Ghinion!

Tratat de sfidarea natiunii

Iohannis, insa, s-a dat de gol cu altceva. Absolut revoltator. Nu gasesc alt termen cat de cat delicat. Si-a dat arama pe fata cu sfidarea natiunii. De fiecare data, in momentele cand trebuia sa ia vreo pozitie, Marele El lipsea. Era mut. Era disparut el stie pe unde. Nu comenta, nu-si strica vacantele. Treceau zile intregi pana deschidea gura ca sa mormaie cateva cuvinte. Acum, dupa raportul lui Toader, in mai putin de 30 de minute a avut reactii. Uluitor! Semn clar ca vorbeste numai cand are el chef sa bage tara in seama sau cand il frige mandatul sub talpi. Ingamfarea si desconsiderarea propriei natiuni prin astfel de atitudini ma fac sa cred ca cea mai inalta demnitate in stat il oboseste si il enerveaza. Sunt manifestari care sa ateste ca ar fi presedinte, altfel decat pe hartie? Mie imi lasa impresia ca nu. Cand aroganta cu care isi trateaza tara este dominanta, ce pretentii mai are ca lumea sa-l voteze si pentru al doilea mandat?

Mai tare ca Baba Vanga

Tot ce a spus, de altfel, comentand raportul lui Tudorel Toader, este descalificant pentru el, ca presedinte, in primul rand prin lipsa de logica. Nu a vazut nici macar o slova din continut, dar documentul este lipsit de claritate. Extraordinar! Dupa ce si-o fi dat seama? Te da gata cu intuitia lui de clarvazatoare. Biata Baba Vanga, pe langa Iohannis, e o repetenta in arta ghicitului. Nu stie ce scrie in documentrul respectiv, dar acesta e lipsit de temeinicie. Cum asa? Stateau astrele picior peste picior si i-au facut cu ochiul, suflandu-i raspunsul? Ceea ce a auzit nu este de natura sa-i schimbe opinia, in sensul ca Laura Codruta Kovesi ar trebui revocata. Cum o fi ajuns la concluzia asta, care ingroapa rationalul? Dupa intonatia lui Tudorel Toader? Dupa numarul de pahare de apa baute de acesta? N-a vazut, nu a auzit, nu stie despre ce e vorba, concret, dar raportul nu e clar. Si nici temeinic. E limpede? Daca ar fi spus ca e bun, m-as fi pregatit sa ma gudur un pic de admiratie.

Ghinion!

De ce trage de timp in asemenea hal Iohannis? Este o intrebare fireasca. Singura explicatie logica este ca nu vrea sa semneze revocarea Codrutei Kovesi pentru ca nu are omul pe care sa il puna in locul ei. Unul care sa il sustina, la fel ca ea, in castigarea celui de-al doilea mandat de presedinte. Un presedinte care arata, fara nicio retinere, cum nu stie sa fie presedinte.

Autor: Valentin Boeru

Sursa: National.ro

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Dulapul nu este altceva, decat vataful lui Juncker si Merkel pt Colonia Romanica! Asa ca, ii recomand dulapului Slugannis, ca atunci cand se intoneaza imnul national, sa nu mai stea cu palma la piept, ci sa si-o puna la cur, adica exact acolo unde-l doare de neamul si tara aceasta.

  • Dupa felul cum e alcatuita reteaua puterii in Romania, pentru Johannis e suficient sa spuna “nu-mi place” si latraii din media “lui” plus manifestantii lui Soros din strada, plus agentii lui Soros din parlamentul EU, plus agentii lui Soros din “Open Society”, plus #resist, plus agentii din media straina, plus ambasadele SUA, Olanda, plus Washington, plus Bruxelles, plus postacii care semneaza mai sus comentarii, conving o tara intreaga ca tot parlamentul e corupt ca tot PSD-ul e corupt ca toti cei care au votat cu PSD sunt iresponsabili si nu au stiut ce fac, conving o tara intreaga, conving intreg universul ca Tudorel Toader e gresit si mai degraba e iresponsabil, si uite asa tara noastra continua sa se zbata in intuneric in timp ce Ungaria, Polonia, Cehia, Slovacia isi vad de treaba si merg inainte ignorand gunoaiele din jurul lor.

  • Suportam, suferim, toleram o stare indusa, un program implantat care functioneaza in baza principiului ridicat la rang de cod: “Divide et impera”, or, poporul din care facem parte nu este urmasul Romei, al lui Traian, dovada probatoriul istoric care evidentiaza faptul ca romanizarea s-a facut in procent de 10-14% si ptr. o perioada de aprox. 100 de ani, comparativ cu istoria altor popoare. Ceea ce ni se intampla este in fapt consecinta unor evenimente istorice prezentate in mod tententios fals, in scopul obtinerii unor foloase materiale ce tin de inzestrarea ancestrala, genetica a LOCULUI, parte integranta a spatiului carpato-danubiano-pontic, arealul Gradina Maicii Domnului, Sarmis, Taramul Nemuririi. Indepartand amprenta falsa indusa si impusa cu privire la neamul nostru, indepartam in realitate negura, voalul, matricea infestata, boala, cauza tuturor relelor, dobandind astfel vigoarea, din regasirea de sine, a identitatii nationale. Pare de SF, de teoria conspiratiei, insa este realitatea obiectiva, pragmatica, rece, purul adevar. Negocierea in ce ne priveste vizeaza un fel de reglare de conturi temporo-spatiala care, odata clarificata, limpezeste lucrurile pentru intreaga civilizatie de pe planeta. Doamne ajuta! Sa fie de Bine Suprem la toata suflarea oriunde s-ar afla, Cer si Pamant, Adancuri, SubTerran, de pretutindeni!

  • Buna dimi dragilor, asa gandesc io, ca-i mult mai mult decat ni se “infatiseaza” la nivel terestru. E ca si cum ni s-ar spune ca suntem numai ceea se vede la suprafata, adica trup cu accesoriile din dotare, cap, membre, trunchi, buze cu botox fara botox, sani cu silicoane fara silicoane, cutie craniana cu sau fara creieras, care creieras se afla interconectat sinaptic la tot si la toate, constiinta universala. Ca n-am avea si suflet, de spirit, nici vorba. Amputati. Deconectati de la sursa. Sursa Suprema de Viata in Infinitul Univers. Sursa!!!! Energia pura, primordiala, scanteia divina APRINSA in fiecare dintre noi, ACTIVATA, REACTIVATA, VIE. Asupra acestei surse nu are putere decat Creatorul a toate cate sunt, vazute si nevazute, stiute si nestiute, percepute si imperceptibile, detectabile si nedetectabile, intalnite si nemaiintalnite, miraculoase. Miracol. Nicio entitate, fiinta, creatura, de oriunde ar fi si veni, nu are voie sa aduca atingere SCANTEII DIVINE din OM, cu exceptia CREATORULUI, Dumnezeu adevarat din Dumnezeu ADEVARAT, Lumina din Lumina, insasi…CON STIINTA.
    Atentatul la constiinta, mare pacat in sarcina celui care comite! Se sanctioneaza dupa regulile care guverneaza organizarea si functionarea Universului.

  • “Nu ma atinge-ma”, intre ratiune, instinct, devianta, normal, anormal si paranormal, deturnata slujire, trairea hibrida, simtirea hibridizata, incrucisata, imperecheata, lgbt-izata. Si animalele fac sex, adica se reguleaza in vazul opiniei publice, expresia libertatii de exprimare mentinuta si impusa artificial, vulgar, reptilian, cu mentiunea expresa ca partea responsabila cu instinctele este aria reptiliana, parte integranta a creierului uman, vezi tratatul de medicina si fiziologia omului. Ceea ce-l deosebeste pe om de animalute este starea de indumnezeire, taina, vibratie, traire in camaruta inimii, atriu, ventricul, valve, artere, sange! purtator de informatie genetica, ancestrala. Ratiunea care atunci cand doarme adormirea, somnul de veci, ea, sfanta si binecuvantata ratiune, iaca naste monstri, si premiati pe deasupra. Asta-i realitatea actuala! Un fel de cenusa care asteapta, tot asteapta, se framanta, clocoteste, arde de dorul renasterii unei pasari. Pasarea Phoenix! Eheiiii, ce viata!

  • D’acia.
    Dacia.
    Suntem urmasii bravilor getoDaci.
    Acesta este neamul nostru care a primit in DAR de la Creator un teritoriu potrivit Legii LOCULUI pe Pamant, intocmai cum fiecare neam, popor, civilizatie, a primit in baza aceleasi Legi, UN ANUMIT TERITORIU!
    Acest adevar istoric se impune a fi evidentiat in Anul Centenarului. Nepolitizat! # NEPOLITIZAT!!! Ca-i mare pacat sa politizam pe seama Adevarului Divin, a LUI Lex Universalis! Nu ne-ar atrage decat iar si iar DECADEREA, CADEREA in capcana, in loc de RENASTERE, MARIRE, INVIERE, INALTARE, VIATA, EVOLUTIE PASNICA SI PROSPERA. Cu scanteia divina aprinsa-n inimi, CONSTIINTA TREAZA, nepatata, mainile curate, acelasi gand bun, pur, adevarat, elevat, nimeni dintre cei mai putin binevoitori nu ne va mai putea aduce vreodata, vreo atingere…pentru ca, iata, deja ne pozitionam pe o alta frecventa de vibratie, net superioara, compatibila cu energiile celeste, pe cale de consecinta, incompatibila cu energii joase, mocirloase. Genial! Contextul edenic. “Adevarat spun voua: astazi sunteti cu mine-n Rai!”, “Manca-v-ar Raiul!”

  • Demersurile privind reunificarea unor provincii istorice, intensificate in An Centenar, se impun in mod imperativ a nu fi POLITIZATE, caci PROCEDURA DE POLITIZARE, GEOPOLITIZARE, este folosita GEOSTRATEGIC, din perspectiva legii terestre, ceea ce contravine normelor sacre, universale, cunoscut fiind faptul ca “SANGELE, APA NU SE FACE”, or, sangele, in calitate de purtator al informatiei genetice, ADN-ul sacru, potentialul spiritual, este capabil sa faca legea, de data aceasta, pasnic, prin intrunirea acordului liber exprimat din partea partilor implicate, fara varsare de sange (strategii parteneriale de “Nistru”, “Dambovita”, “Deveselu”, UE/NATO etc.), in virtutea stadiului evolutiv la care a acces omenirea.

  • Observam si noi, muritorii de rand… pai, ori se face RESETAREA FINANCIARA GLOBALA cu aplicarea PLANULUI DE SALVARE A PLANETEI, ori…se aplica una dintre variantele care a mai fost utilizata in conditiile in care s-a incalcat NORMA UNIVERSALA, LEGEA DIVINA, CODEX GALACTIC sau cum doreste fiecare sa denumeasca acest SET DE LEGI ce guverneaza dintotdeauna Lumea asta mare, vazuta si nevazuta, cu bune si cu rele (dovada disparitiile unor civilizatii, teritorii, aparitia altor civilizatii, teritorii). Facem noi ce facem, de la Facere incoace si iar am ajuns intr-un moment de rascruce in care suntem pusi in fata realitatii, alegand graul de neghina. Pace sau Bummmm?! Ce atata filozofie…

  • pai cand cineva, un lider important a incercat sa atraga atentia ca lumea se indreapta intr-o directie gresita, ireversibila, s-a intamplat “intamplarea”, insa, spiritul acelui lider este etern; daca am fi constienti de limbajul multidimensional, etern al universului, ar fi minunat, si jertfele ar transcende in lumina cea adevarata…