Analize și opinii

Noi contra noi

Asist de ceva vreme la un spectacol generator doar de rating.

Pro sau contra ce? Vinovatie externalizata!

Cine-i de vina? Memoria scurta proiecteaza totul in prezent.Trecutul este blurat de mesaje populiste. Personaje cunoscute tuna si fulgera cu manie proletara desi au trecut pe la butoanele automatului cu bani publici. Bine spune! Ce ma mai racoresc cand ii ascult! Si la ce-mi foloseste? Aflu eu dupa ce personajul ajunge la butoane din nou.

Incercand un zoom(asa cum nu fac purtatorii de camere de luat vederi,la fel ca si in timpul incidentelor din Decembrie) am ajuns la concluzia -este a mea si mi-o asum -ca In ultimii 10 ani am avut parte de o manipulare eficienta care ne-a asmutit pe unii impotriva altora creaind perdeaua de fum care sa asigure retragerea “responsabililor”

1. Am amestecat pensionari de drept cu asistatii social.Cei care au contribuit la pusculita cu cei care s-au “descurcat ” atunci si acum.Am amestecat conceptul de pensie cu cel de ajutor social.

I-am bagat pe toti intr-o singura categorie si atunci cand am ajuns la fundul sacului platesc si cei care s-au conformat sistemului si cei care l-au exploatat.

2.Am amestecat “muncitorii” din sistemul bugetar cu “sefii de coloana”.Cand nu mai sunt banii si trebuie restructurari ,sefii de coloana, purtatorii de mapa au “sarcina” sa-i restructureze pe purtatorii de sapa.De aici nemultumirile celor cu sapa care sunt manipulati sa-i salveze pe purtatorii de mapa.

3.Ii punem in fata pe militarii care intr-adevar au fost furati de sistem pentru ca prin intermediul lor sa ii salvam pe cei care s-au descurcat ,traind bine coducandu-i.E simplu. Putin gandesc si se reped sa impiedice schimbarea.Nici o diferenta fata de teroristii ce utilizeaza civilii pentru a lupta pentru privilegiile lor.

4. Folosesc frustrarile ,de drept, ale mamelor, ale parintilor, ale elevilor pentru ca prin protestul lor justificat sa impiedice reforma care ar impiedica lipezirea legilor si blocarea accesului nejustificat la resursele financiare.

Cei care au forta de a gandi independent,intelegand necesitatea educatiei pentru cunoastere neintermediata se vor salva . Vor ramane acasa cei care se multumesc cu pastilele de informatie,livrate de hartii cu poze mai mult sau mai putin vulgare.Cei care odata la 4 ani se imbulzesc la pomeni electorale.Cei care inca continua sa creada ca daca ei se descurca si isi rezolva problemele dincolo de lege vor mai avea o tara MAINE?

Pana acum omul a reusit sa distruga specii de vietuitoare si plante. Probabilca actuala criza mondiala va reusi sa duca si la disparitia unor natiuni. Fara arme,fara gloante. Reducand doar accesul la educatia de calitate. Se numeste spalare de creiere!

sursa: monicatatoiu.ro

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • “Pana acum omul a reusit sa distruga specii de vietuitoare si plante. Probabilca actuala criza mondiala va reusi sa duca si la disparitia unor natiuni. Fara arme,fara gloante. Reducand doar accesul la educatia de calitate. Se numeste spalare de creiere!”
    Cu ceva timp in urma banuiam ceva. Acum sunt convins ca suntem invrajbiti unii impotriva altora in mod voit si nu intamplator. Acest lucru este perdeaua de fum, cum scrie autoarea,care sa nu ne lase sa privim adevarul in fata, si anume ca toate guvernele de dupa 90 au avut si au ca misiune spalarea de creere in Romania, crearea unor generatii de prosti care sa fie usor manipulati si care sa nu emita nici un fel de pretentii cu privire la respectarea drepturilor pe care le au.Ceausescu ne tinea in frig si ne dadea mancare cu taraita dupa ce faceai cozi interminabile. Guvernantii de azi ne vor ignoranti ca sa ne poata jumuli mai usor, fara sa ne prindem. Vai de capul nostru !Dar daca ne vom trezi….va fi vai de capul celor care ne-au condus pana in prezent !

  • Este cool in acesti ani, “scenarita conspiratiei” mondiale.Cand baza societatii umane este economia cu a ei activitate principala, respectiv asigurarea traiului, se dirijeaza gandirea oamenilor spre filozofia frectiei piciorului de lemn, adica politica.Se fac scenarii si se demonteaza scenarii doar in tara numita Bucuresti.Dar asta se face la televizor.Mi se intampla sa stau de vorba cu diferiti oameni, care isi cresc si cultiva hrana in proportie de 80% in gospodaria proprie.Restul de 20% il cumpara de la magazin, pt ca nu au inca fabrica de ulei si sapun.Dar nu existau fabrici de sapun si ulei acum 150 de ani.Iar in anii 1960 existau zone in Romania unde sapunul se facea acasa.Norocul nostru al romanilor, spre disperarea talk-show-istilor, este ca poporul roman, poate supravietui chiar fara hartiile tiparite pe post de bancnote.Multi spun ca lumea, din patru in patru ani, merge si voteaza fara sa se gandeasca.Le dezvalui eu secretul acestui mers la vot, “analistilor politico-economici”.Majoritatea romanilor se chinuie de zeci de ani cu supravietuirea.S-au descurcat si se descurca in continuare, dar lipseste ceva romanului de rand.Educatia socializarii.Comunismul cu, a facut ca oamenii sa se fereasca unii de altii sa nu socializeze.1989 a descatusat aceasta socializare caracteristica fiintei umane.Sa nu uitam fraternitatea aparuta in acea perioada.Neocomunistii care s-au cocotat repede la putere, au folosit incepand cu 1990, aceleasi metode de conducere comuniste, cosmetizate putin.Si uite asa s-a retras romanul iar in carapacea lui.Dar exista momente, cand oamenii pot vorbi mai mult unii cu altii, cand pot socializa, si asta cu ocazia alegerilor.De aceia iese romanul din casa, pentru ca are ocazia sa socializeze si cu alte persoane.Revenind la discutiile purtate cu romani de rand, am descoperit cu uimire, ca pentru majoritatea nu exista decat viata lor cu traiul lor.Habar nu au de guvernanti, de banca mondiala, de FMI, de criza sau de alte bazaconii de aburit prostimea.Singura lor problema este, doar asigurarea traiului lor si de a plati taxele la primarie.Si mai sunt facturile la energie electrica.Spre disperarea guvernantilor si a afaceristilor romani, care vand o unitate eoliana de 5kw cu 20.000 de euro, romanii au inceput sa afle ca daca le comanda in China, acestea costa doar 5.000 de euro.Si ca un panou fotovoltaic de 100w costa in Romania 800 de euro, comandand in China le cumpara cu 100 de euro.Daca va incepe ca cetateanul roman, sa se rupa de la baietii destepti, nu vad bine pe guvernanti.Sunt convins ca vor exista mici localitati, unde organele administratiei locale vor fi luate cu pietre.Iar de aici pana la a se extinde in toata tara va mai fi un pas.Pentru ca daca clasa politica si marii patroni, mor maine cu tot cu neamuri, romanii vor supravietui.Invers nu se poate.