Analize și opinii Politică

10 lucruri pe care medicul nu ţi le spune niciodată

1. Dacă-ţi dau tot tratamentul de care ai nevoie gratuit, s-ar putea să nu-mi mai rămână nimic pentru alţi pacienţi. Am plafon.

2. Când n-am un diagnostic clar pentru tine, îţi dau o variantă de rezervă, prudentă. Dacă e ceva mai grav, te vei întoarce.

3. Primim bani mai mulţi dacă te internăm în spital. Eşti te-ri-bil de bolnav, bine ai venit la noi!

4. Toate medicamentele sunt bune, dar cele mai bune sunt cele de pe urma cărora câştig şi eu stimulente. În curând, stimulentele pe care mi le plătesc companiile farmaceutice îmi vor depăşi salariul.

5. Cabinetul meu public este doar ghişeul de informaţii al cabinetului meu privat. Alege înţelept!

6. S-ar putea să ieşi din spital mai bolnav decât ai intrat. Sau să nu mai ieşi deloc. Statistic, vindecăm mai mult decât îmbolnăvim aşa că vei fi o eroare acceptabilă.

7. Cât timp nu omor oameni, nu se întreabă nimeni dacă sunt competent. Dar nimeni.

8. Cu cât eşti mai tânăr cu atât sunt şanse că vom colaboara mai multă vreme, deci eşti un clie… hmm… pacient bun. Şi invers.

9. Dacă te laşi de fumat, de băut şi de mâncat zahăr, s-ar putea să nu mai ai nevoie de mine deloc. Deci, cât de mult să insist?

10. Ai dreptul şi e de bun simţ să mai ceri şi alte păreri profesionale, dar dacă o faci mă supăr teribil.

Lucian Davidescu
sursa: riscograma.ro

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Este acelasi Lucian Davidescu care de curand ne explica cum s-au pacalit grecii cand au cumparat Romtelecom ? Oare e intentie, rea vointa sau asa cum cred eu, doar neputinta in a intelege si a exprima ceva inteligent ?!Exista si varianta de a primi bani pe numar de cuvinte.Asa se mai platea candva in redactiile unor ziare .