Analize și opinii

Monica Krueger: “Toți, începând cu BOR, Parlament, guvern… tac ca mortu-n păpușoi”

Toți, începând cu BOR, Parlament, guvern… tac ca mortu-n păpușoi.
Interzicerea de fapt a bisericilor ortodoxe românești și confiscarea proprietăților din Ucraina.
Mai mulţi preoţi din comunitatea românească din regiunea Cernăuţi au transmis recent Parlamentului României o scrisoare prin care solicită medierea conflictului dintre Biserica Ortodoxă Ucraineană, pe care o reprezintă, şi autorităţile ucrainene.
„Înţelegem că este război şi că multe legi se încalcă, dar nu credeam că se pot încălca drepturile omului şi mai ales cu privire la voinţa liberă de a crede fiecare în ce voieşte. (…) Consiliul Local al oraşului Cernăuţi vrea să ia o decizie ca să fie întrerupt contractul de închiriere a pământului pe care stă biserica, pe care de fapt îl avem în folosinţă permanentă de la statul ucrainean, cu toate actele în regulă. Asta ce ar însemna? Că îţi ia întâi pământul de sub picioare şi înseamnă că nu există nici biserica. Vor veni, vor sigila biserica şi în scurt timp o vor da-o altora”, a atras atenţia Pavlenco.

***

Se pare că după distrugerea unui depozit de muniții din Ucraina, nivelurile de radiații cresc.
Muniția Leopard și Marder fabricată în Germania a explodat ieri (marţi n.e) la Hmelnițki.
Pe lângă muniție, au fost distruse și sisteme de comunicații prin satelit, tablete militare și sisteme de criptare a datelor în valoare de 83 de milioane de euro.
Potrivit informațiilor, un total de 200-220 de milioane de euro au fost aruncați în aer, care erau mărfuri din Danemarca, Germania, Italia și Japonia.
Se folosesc roboți de incendiu pentru a stinge incendiul în depozitul în care a fost distrusă multă muniție.
Cel puțin asta transmite canalul TG OpenUkraine.
Este aceasta o confirmare indirectă că acolo a fost depozitată muniția britanică cu uraniu sărăcit, care acum radiază? Sau ce alte motive există pentru o astfel de misiune?

Autor: Monica Krueger