Analize și opinii

Mirel Palada: „Vă place cu ce psihopați v-ați procopsit la putere?”

La fasciștii ăștia lipsiți de orice pic de respect pentru semenii lor a trebuit să treacă un an de zile să-și dea seama că, totuși, morții poate ar trebui tratați cu un minim de decență și înmormîntați îmbrăcați, cu cele cuvenite, nu în maieu și-n chiloți, zvîrliți în saci negri de gunoi, ca pe niște cîini turbați.
Atitudinea lor față de românii morți (și) din cauza lor este definitorie pentru valorile care le împodobesc existența: dispreț, scîrbă pentru semeni, călcarea în picioare a demnităților umane elementare.
Vă place cu ce psihopați v-ați procopsit la putere?
Beți încet, căci e de-abia începutul. Cînd cineva drag vă va muri și va fi înmormîntat noaptea, cu excavatorul, pe repede înainte, cum s-a întîmplat cu amărîtul ăla de pictor prin Hunedoara, să vă aduceți aminte că poporul ăsta din care și voi faceți parte nu prea merită bătaia asta de joc.
Și totuși, fix de bătaia asta de joc ontologică are parte. Ce poate fi mai strigător la cer decît să-ți bați joc de morți?
Pe bune, nici comuniștii nu făceau așa ceva. Doar fasciștii, prin lagărele de exterminare, mai aveau astfel de atitudine față de cei fără de suflare.
Ghinion.