Analize și opinii

Mirel Palada: „Se leapădă instituțiile de forță din România de practicile naziste?”

Zilele astea se discută cum unul din protestatarii Rezist, Cristian Dide, are de-a face cu traficul de droguri.

Asta readuce pe tapet un subiect deja în putrefacție, care împute toată istoria recentă a statului român.

Statul român are o problemă. În dorința instituțiilor de putere de a contracara influența PSD, acestea s-au folosit de adevărate trupe de șoc paramilitare, trimise să hărțuiască, să agaseze și să provoace.

Tactica folosită a fost destul de asemănătoare cu cea a naziștilor în anii 30. Aceștia aveau niște trupe speciale paramilitare, Sturmabteilung, vestiții SA, Cămășile Maro, care exact cu asta se ocupau: desant asupra adversarilor politici. Cu excepția violenței mari: omoruri, mutilări, incendii, în rest trupele de șoc din România anilor noștri seamănă izbitor cu cele naziste din anii 30.

Exemplele sînt nenumărate. De la tăvălit în Parlament, pe covoarele instituției, la înfipt camera telefonului mobil în botul adversarului la insulte, la legat de gardul Parlamentului la fluturat cătușe fix în nas la îmbrîncit la vociferări insistente la dat cu vopsea și substanțe biologice pe pereții instituțiilor publice pînă la plăcuțe suedeze, aruncat cu pungi cu fecale și cu borduri în jandarmi.

Panoplia de violență politică este cuprinzătoare, atotcoperitoare.

Întrebarea este: cum de instituțiile de forță au permis atîția ani un asemenea comportament? Cum de au acceptat nestingherite încălcarea repetată, flagrantă și intenționată a legii? Cum de i-au tolerat?

Întrebările sînt, evident, retorice. Răspunsurile sînt evidente. Instituțiilor de forță nu numai că le-a convenit să existe asemenea indivizi odioși. Mai mult, sînt semne cît se poate de pertinente că acești indivizi sînt fix creația instituțiilor de forță. Convenabile instrumente de intimidare a PSD-ului.

Acuma, PSD vine la guvernare. Dintr-o dată, ce să vezi, PSD nu mai e Ciuma Roșie. Nu mai e ținta demonizării de tip nazist. Folosesc termenul “nazist” cu toată responsabilitatea. Să nu uităm: expresia Ciuma Roșie este împrumutată fix din instrumentarul propagandistic nazist din anii 30. Băieții aproape civili care au gestionat acest proiect nici măcar n-au avut imaginație. Au luat direct cu Copy Paste din istorie.

Acuma, PSD este respectabil, un partener dintr-o dată convenabil. Întrebarea este: pentru punerea batistei pe țambal și pentru șapte ani de lapte și miere, imposibila reconciliere, PSD oare va uita la fel de convenabil tratamentul pe care l-a primit? Sau va cere ca, în cele din urmă, în al 17-lea ceas, rotițele legale să se pună în mișcare și instigatorii la ură, la violență, trupele de șoc SA să plătească pentru încălcarea repetată, flagrantă a legii, pînă la punerea în pericol a instituțiilor statului?

Se leapădă instituțiile de forță din România de practicile naziste? Sau doar le țin convenabil în așteptare, instrumente puse la conservat, numai bune de scos în acțiune la iureșul următor?

Eu, dacă aș fi PSD, n-aș uita prea ușor ce instrumente ilegale au fost folosite împotriva mea. Tare mă tem, însă, că PSD va uita în mod convenabil și, pentru motive de pupat Piața Endependenții, va pune batista pe țambal pe acest subiect. Și pe urmă, tura următoare, și-o va fura fix la fel, inclusiv pe bază de aceiași indivizi necesari care să urle să scuipe să dea cu fecale.

Diferența dintre mine și PSD e simplă. Eu nu sînt PSD. Eu sînt doar un tip pe persoană fizică. Un tip care uită mai greu. Eu îmi permit să nu uit. Să nu uiți, Darie. Să nu uiți. În rest, fără nici o altă putere de negociere instituțională. Doar o voce inutilă într-o democrație de mucava.

Ghinion.

Autor: Mirel Palada

sursa: https://turambarr.blogspot.com/

Despre autor

editor

comentariu

Adauga un comentariu

  • …sper ca si lep_ra de ceausescu, ala cu GoPro si clanta mare sa fie ”agatat” si amutit… ca si umflata aia smint_ita si tavalita, cu gura cit piata Tiananmen si fizicu’ pe masura… cei care ma stiu mai de mult s-au convins ca nu tin cu pe-se-de… mi-au facut tara ferfenita… insa au mai pus ”frina” si au mai ”scapat” si catre cei multi… astia care au fost doi ani la butoane mi-au anihilat orice sansa de a avea o batrinete linistita… nici nu ceream prea mult… doar o aparenta de bunastare… sa pot sa-mi vad de ale mele fara a cunoaste IAR angoasa devalorizarii leului, a inflatiei, a exploziei preturilor, a jafului fara de limite… mi-au injumatatit puterea de cumparare… ok! nu mai pot sa cumpar ”extra” pentru hobby-urile mele, ca pina acum… ca sa pot plati facturi, servicii si papa… vezi ROMANULE ce mi-ai facut cu votu’ tau? TU, romanu’ meu, i-ai adus la putere si le-ai dat Romania pe mina… de aia te blestem si te afurisesc… TU, ROMANULE, prin inconstienta ta, le-ai dat voie sa-mi bage miinile in buzunare, sa ma ”faca” din click… asa ca, TU, ROMANULE, prin aceeasi indiferenta a ta, acum TREBUIE sa suporti ce ti-ai facut… si tot TU, prin pasivitatea ta, AI PERMIS sa apara si sa se perpetueze ca ”vedete” ale strazii si ale constiintei tale adormite acesti lat_ratori si aceste para_sute impaiate si nenorocite…

Abonează-te la newsletter