Analize și opinii

Mirel Palada: „Nu-i așa că ați uitat?”

Acum doi ani, pe vremea asta, deși eram ținuți cu strictețe în coteț, s-a dat totuși voie la o porție de libertate. Doar unora. Nu mulți s-au bucurat de acest privilegiu. Doar cîteva mii. Cei cărora li s-a croit brusc potecă prin lanul de Covid, să meargă la sparanghel, să nu li se strice nemților cultura pe cîmp.
A fost o bulibășeală exemplară. Lume înghesuită la cozi la înscriere, unii în alții. Să facă schimb de Covid între ei, să dezvolte imunitate, să poată culege sparanghelul cu forțe proaspete.
Nu-i așa că ați uitat?
Anul trecut, pe vremea asta, închideau spitalul Foișor și scoteau bolnavii noaptea în stradă, în frig și în întuneric. Unii din ei proaspăt operați. Alții care tocmai se pregăteau de operație. Unii din ei cu perfuzii, în scaun.
A fost o bulibășeală exemplară. Au suferit oameni, dar a meritat. S-a eliberat spitalul? S-a eliberat. S-a aplicat legea? S-a aplicat, întocmai și la timp.
Nu-i așa că ați uitat?
V-ați luat cu altele, v-ați luat cu viața. Cu războiul. Cu părinte unu părinte doi. Cu Sfînta Greta Trotineta. Cu Cîțu și cu doza a treia de Covid. Cu benzina opt lei și cu prețurile triple la factura de energie. Aveți și voi atîtea pe cap. E chiar de înțeles. Cum să vă mai amintiți un asemenea fleac?
În plus, nici Radu Tudor nu cred că a mai adus vorba despre aceste subiecte. Nici măcar Gîdea. De Pieleanu nici nu mai vorbesc. Sînt și ei oameni ocupați, n-au timp chiar de toate prostiile.
Lasă, o să fie bine. Pe toate le uităm. Mai ales dacă ni se recomandă asta.
Ghinion.

Autor: Mirel Palada