Analize și opinii

Mirel Palada: „Nu contează câți vor fi infectați, câți vor muri”

Cărțile sînt făcute deja. PSD va face pe dracu’ în patru să evite să ajungă la guvernare. Evident că încearcă să evite cu orice preț să guverneze în combinația letală criză sanitară / criză economică. Deja PSD se pregătește pentru încă patru ani în opoziție. Prețul plătit pentru a evita glonțul unor măsuri drastice.

Ca de obicei, în vremuri de criză România va fi guvernată de tabăra anti-PSD, care nu știe altceva decît măsuri tîmpite, pro-ciclice. PSD se păstrează pentru vremuri bune, cînd va distribui din nou plus-valoarea vremurilor de prosperitate.

Drept pentru care, indiferent de cîte cazuri de covid vom avea în următoarele săptămîni, decizia e deja luată, scrisă în piatră, consecința înțelegerii ambelor tabere politice: alegerile vor avea loc la termen, în 6 decembrie.
Nu contează câți vor fi infectați, câți vor muri. După cum spunea un distins conducător cu cîțiva ani în urmă: a trebuit să moară oameni ca să facem alegeri la termen.

Pe urmă țara va fi guvernată de alianța PNL USR PLUS. Principalii cîștigători: iezii tineri și veninoși de la USR PLUS, care-și vor devora pe dinăuntru gazdele politice generoase și naive. O să fie ca în scena din Alien, cînd ăla micu’ iese cu sînge și poftă din pieptul lu’ ăla mare și prost, care credea că totul e bine.
N-o să fie bine. PNL o să iasă rănit puternic ca urmare a guvernării în timp de criză. Iar USR PLUS vor profita să crească mari pe osînza și pe cadavrul liberalilor.
Să fie primit. Ghinion.

Autor: Mirel Palada