Analize și opinii

Dan Diaconu: „Vă rog mult, nu mai fiți proști!”

S-a tot ventilat prin presă prostia aia cu „autostrada Gdansk-Constanța”. Vă rog mult, nu mai fiți proști! E evident că americanii nu bagă nicio ceapă degerată aici deoarece America e falită. Problema care se pune nu este despre câți bani dau, ci despre câți bani reușesc să aspire de pe-aici.
Oricum, telectualilor de căcat în frunte cu Caramitru ăl mic, le-aș evidenția un element de-a dreptul banal, anume că autostrada lu’ pește, pe teritoriul României … există deja. E vorba de A1. Atât. Din A1 mai e de construit segmentul Pitești-Sibiu, cel pe care Plăvanul are grijă să-l construiască strict până la limita Carpaților. De ce, o să înțelegeți mai târziu.
Va veni Bechtel ca să construiască segmentul cu pricina? Probabil da deoarece abia au învățat cum să încaseze bani de-aici fără să facă nimic. Adică vor aspira cu randament maxim niște bani. Așa cum au făcut și cu Autostrada Transilvania. Simplu nu?
Așadar, dacă vreți autostradă, puneți mâna pe bâtă și mergeți la Plăvan și la Ministerul Transporturilor ca să prindă sumele în Buget și să lase naiba aiureala cu fondurile europene CARE NU VOR FI ELIBERATE PENTRU RESPECTIVUL SEGMENT! Băgați la cap bine: nu vine nici naiba să vă facă autostrada, doar să vă fure. Vreți autostradă, puneți mâna pe par.
În ceea ce privește reactoarele de la Cernavodă e ca-n bancul cu Radio Erevan: De fapt nu era vorba de opt miliarde ci de nouă și nu s-au dat, ci s-au luat. Ce vor face americanii acolo? Cică vor începe cu niște reparații(a se citi furt fără să facă nimic) și-apoi vor mai moșmondi ceva pe-acolo. Himere. Nu vor face decât să fure bani. Chinezii veniseră cu finanțarea și cu business plan-ul de la A la Z. La unguri, rușii au venit cu finanțarea și cu tehnologia. La noi americanii vin cu deștu-n fund și cu „pertenereatul” – a se citi jaful la lumina zilei.
Oare când veți înceta să mai fiți proști?

Autor: Dan Diaconu

Sursa: Trenduri Economice

 

Despre autor

editor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Bineinteles ca aceasta Colonie este vaca de muls bani pt strainii smecheri! Toate bune si frumoase, atata timp cat Colonia se poate imprumuta! Problema va exploda atunci cand bancile straine(evident, la ordin extern) nu vor mai dori sa imprumute statul roman de mucava! Pt ca, in clipa imediat urmatoare va incepe un macel cumplit in Colonie!