Analize și opinii

Mirel Palada: “Cu excepția unei noi retrageri surpriză (Piedone?? Firea??), Nicușor Dan își are asigurat un nou mandat”

Cel mai recent sondaj Sociopol pe București, realizat între 24 și 26 aprilie, după retragerea lui Cîrstoiu și nominalizarea candidaților separați Gabriela Firea (PSD) și Sebastian Burduja (PNL).
Nicușor Dan, deși începe să scadă sub 40%, este de departe pe primul loc și are toate șansele, în configurația actuală, să rămînă în continuare primarul Bucureștiului.
Sebastian Burduja nu reușește să-i smulgă lui Nicușor Dan decît 11% din bazinul comun de votanți anti-PSD / progresiști și nu prezintă semne că poate crește mult mai mult de-atât, să-l scadă pe Nicușor Dan și să-i amenințe mandatul.
De partea cealaltă a spectrului ideologic, cei doi candidați din zona pesedisto-conservatoare, Cristian POPESCU PIEDONE (PU-SL) și Gabriela Firea (PSD), își împart în mod egal voturile, ușor peste 20%.
Cît timp vor exista doi candidați care să se suprapună pe acest bazin electoral pesedisto-conservatori, nici unul din ei nu are vreo șansă să treacă semnificativ de pragul de 30% și să-l prindă pe Nicușor Dan din urmă.
Cu excepția unei noi retrageri surpriză (Piedone?? Firea??), Nicușor Dan își are asigurat un nou mandat.
Ghinion.