Analize și opinii

Mințile luminate din Silicon Valley: “Fără gadget-uri digitale în școlile copiilor noștri, ecranele sunt otrăvitoare!”

După ce un raport al New York Times a scos în evidență faptul că elita tech din Silicon Valley nu permite folosirea gadget-urilor digitale in cadrul scolilor unde invata proprii lor copii, Tucker Carlson a declarat în emisiunea pe care o moderează la Fox News că fac asta deoarece ei știu că ”ecranele sunt otrăvitoare”.Autorul si psihoterapeutul Tom Kersting a declarat la Tucker Carlson Tonight ca utilizarea tehnologiei in cazul elevilor nu a avut impactul dorit, ci dimpotriva, „ecranele” s-au dovedit a fi chiar daunatoare. El a mai afirmat faptul ca tehnologia de ultima generatie, folosita in cadrul orelor de curs afecteaza emotional tinerii, contribuind la anxietate, depresie si chiar suicid.

“Poate că acum îi putem informa și pe alți părinți, care nu sunt la fel de conștienți de aceste excese tehnologice precum sunt părinții specialiști în ale tehnologiei din Silicon Valley.”

Raportul din ”The Times” al jurnalistei acreditate pe Sillicon Valley, Nellie Bowles, pune problema unei așa-zise  ”scindări digitale” între copiii părinților bogați și cei ai părinților aparținând clasei de mijloc.

“Exista posibilitatea ca cei mai săraci părinți sau cei din clasa de mijloc sa isi expună copiii la aceste ecrane nocive (telefonul, tablet, n.n.), în timp ce copiii din elita Silicon Valley se vor întoarce la jucăriile din lemn și la luxul interacțiunii umane”, a scris Bowles.

Carlson s-a declarat surprins că niciunul dintre reprezentanții elitei din Silicon Valley nu este tras la răspundere pentru ca promoveaza tehnologia digitala in exces in scolile pentru clasele de mijloc. “Niciodată nu avertizează pe nimeni despre amenințarea pe care o percep în mod clar”, a spus el.

Sursa: Foxnews

Traducerea: Tudor Hociung

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Logica e simplă. Montează la niște maimuțe un lift care se ridică până la un depozit de fructe și următoarea generație de maimuțe își va pierde instinctul natural de învățare a procurării hranei. Dă-i unui copil de la o fragedă vârstă un gadget și dorința lui de învățare se va transforma într-o învățare mecanică a comenzilor digitale. Cu alte cuvinte nu va mai fi un om, va fi doar un bou, dar cu două picioare.