Analize și opinii

Miniştri şi siniştri

Audierile propunerilor de miniştri au oarece haz. Ne arată cum gîndesc şi cum se poartă politicienii români. Nu ştiu dacă Ludovic Orban se bucură sau este îngrozit de ce aude. Oricum, este ultima şansă de a afla ce le trece prin minte colegilor săi de partid, propuşi să salveze PNL-ul de la lipsa cumplită de idei şi proiecte. Nu vreau să zăbovesc asupra lui Ion Ștefan, respins pentru ministrul Dezvoltării. Preţ de cîteva zile, mai toată populaţia s-a distrat pe seama sa. Finanţatorul şmecherit al PNL se dovedeşte a fi doar un biet producător involuntar de umor.



Acelaşi lucru merită reţinut şi de la Florin Cîţu. Numai că pentru altceva. Florin Cîţu contează ca un specialist în finanţe al PNL iar renumele îi vine de la nenumărate articole scrise pe blog şi de la intervenţiile sale exagerate în emisiuni tv şi la microfoanele care i-au fost puse în faţă. Mărturisesc faptul că eu l-am crezut pe Florin Cîţu o speranţă în domeniul Finanţelor, un nume din noul şi săracul val în materie. Cînd am auzit cu ce dezinvoltură promite recuperarea Tezaurului nostru de la Moscova, brusc toate acuzaţiile sale la adresa situaţiei financiare din România mi s-au părut nişte ţipete de trompetă.

Viaţa ne va arăta cît de priceput în materie este el, aşa cum ne arată ce fel de om este Orlando Teodorovici, încă ministrul Finanţelor pentru cîteva zile. Prestaţia sa vulgară şi golănească de la audierea lui Florin Cîţu ne-a arătat de ce fel de candidat la preşedinţia României am scăpat. Să nu uităm că Orlando Teodorovici nu este doar ministrul Finanţelor, ci şi preşedinte executiv al PSD. De ce şi pentru ce merite? Cine l-a propus şi cine l-a votat? Presupun că ieşirile lui Orlando Teodorovici de la audierile din comisie au produs o revelaţie valabilă pentru mulţi politicieni români. Ba au şocat în aşa măsură încît unii dintre susţinătorii PSD trebuie să fi căzut serios pe gînduri.

Cîteva audieri din Comisii ne-au arătat cîtă agresivitate, aroganţă, suficienţă, vulgaritate, lipsă de tact şi eleganţă, dorinţă sălbatică de ieşit în faţă, incultură şi tupeu încap la oamenii care vor să ne facă bine cu de-a sila.

Autor: Cornel Nistorescu

Sursa: Cotidianul

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu