Analize și opinii

10 motive pentru care nu pot să-l votez pe Paleologu

M-am tot împleticit, am analizat și meta-analizat, și până la urmă am ajuns la o concluzie supărătoare, dar și deosebit de gravă, în privința alegerilor care au loc.Mai jos am selectat o listă de câteva motive pentru care consider că T.Paleologu NU este un candidat al dreptei adevărate românești, și nici măcar al conservatorismului creștin cel adevărat, ci mai mult un candidat menit să distragă atenția , preluând prin țintire strategică, simpatiile conservatorilor necizelați, nepătrunși încă de autenticitatea ideologică a ceea ce înseamnă conservatorism în general, dar și creștinism, de sensul profund al lor. Și cum preia el așa simpatiile, luptând evident împotriva lui Iohannis, le direcționează în partea de mijloc, gata să fie calibrată pentru a atrage cu magnetism voturile într-o oarecare parte. Pe scurt:

1 . Susține excesiv USR. Atât în 2016, cât și acum. O replică memorabilă e aici, și nu are nicio legătură cu diplomația, ci cu o jalnică manipulare a minții. Pus pe un piedestal aparte, Paleologul îl prezintă pe Barna ca fiind capabil, dar nu suficient de capabil ÎNCĂ, prin urmare ne roagă să-i dăm o șansă. Dacă nu ca președinte, măcar ca prim- ministru, în caz că va cîștiga el- Paleologu. Nu-mi spuneți că un filosof atât de priceput și școlit precum Paleologu nu-și măsoară cuvintele. Sursa aici:

”Paleologu also said that he sees Barna in a minister job because he is a “nice guy.”Barna convinced me to run. If they had chosen Cioloş, I wouldn’t have run. If USR-PLUS had a better candidate, I would not have hesitated to support him, but this is not the case. I hope Dan Barna will not get upset. I would name him a minister anytime, but a President needs to known the Constitution and have a good international and diplomacy experience. Maybe he will get that, I am willing to help him”

2. Simpatizant al lui Dan Barna. De altfel, dacă ne uităm la limbajul trupului celor doi, vom observa o apropiere și o afinitate evidentă între ei. Au o stofă unul pentru altul, și noi, țăranii, nu tot timpul înțelegem de ce. Ah, vă mai spun că semnat doar pentru el în campanie?  Subtil ! Astfel că e dispus să îl ajute. Știți cum e, adevărul se spune adesea glumind.  Detalii aici:

3. Se încadrează perfect în tipologia celor care fac populism climaniac. Politică a la Greta Thunberg.  De dragul strângerii curelei globale, pe stil comunist (la care adăugăm piperul neoconservator cu care a fost înșelat electoratul- că doar trebuie să atragă), propunem economii și îngrădiri ale libertății cui? Păi omului. Să te iei de capitalism, într-o lume liberă, e rușinos, nu se face… (mai ferm spus:  limitează sau îngrădește consumul cetățenesc, dar nu penalizează corporațiile, sau le penalizează puțin. Deși penalizarea nu atrage după sine rezolvarea problemei (asta în cazul în care într-adevăr problema climatică este o problemă și nu o…), e o metodă bună de a ne face să credem că lupta cu problema are loc.

4. Nu văd pic de freamăt românesc în el. (văd doar cum freamătă la Dan Barna, Macovei, progresisme subtile, idei năstrușnice). Dar totuși, candidezi pentru președintele ROMÂNIEI, nu al unui trib no-name. Și tocmai și-a afirmat susținerea pentru crearea Statelor hibrid unite ale europei. Globalizarea și uniformizarea maselor, vă spune ceva? Sigur că da, vi se tot repetă de ani de zile, fără să pricepem. Probabil că, la fel ca mine, ați văzut discursurile conservatoare la modă care propun consolidarea statului european, și dizolvarea constantă, prin tactici prețioase, a identității strategice de neam, în special a identității anti-comuniste, de adevărată rezistență. (oare luptele actuale de rezistență sunt cu adevărat nemanufacturizate? ). Specificitatea ființei se ucide din fașă, prin urmare hibridizarea omului, crearea omului nou, slugă a unui stat utopic, așa începe. Dar mai întâi se afirmă partea aceea cu uniformizarea financiară. Cum altfel să captezi atenția omului, dacă nu fluturându-i prin față treaba cu banii !? Vin apoi ideile cu migrația, toleranța, iubirea, patosul, religia universală, ohh…niște adevărate deja #ingineriiSociale. Statul, stăpânul. Veto!

CITEȘTE MAI DEPARTE AICI

Autor: Andreea R. Hosu

Sursa: Trăsături din front

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Motivul 11 : are mult mai multă școală si5 cultură decât noi toți la un loc, ceeaceea ce este inacceptabil.
    Noi, cei “de dreapta” suntem singurii “culți la cap”, deștepți și nu acceptăm ideea că cineva, în Țara asta chiar poate avea cea mai buna școală din Europa, terminată pe bune, nu ca noi, cu licențe și diplome copiate care ne dau dreptul să scriem articole fără noimă.