Analize și opinii

Mihai Tîrnoveanu: Despre cetățenia română

Cetățenia română este o onoare, o onoare de care nu ar trebui să aibă parte oricine! Acum, pe lângă faptul că există deja numeroși cetățeni români care nu merită nici pe departe cetățenia română, s-a votat o lege în parlament (este contestată la CCR chiar de ICCJ si urmează să intre la promulgare) prin care se relaxează la nivel de trădare (implicit de încălcare a Constituției) condițiile pentru dobândirea cetățeniei române pentru străini!
Practic se deschide larg ușa pentru oricine vrea să devină cetățean român, cu tot ce implică asta, drept de vot, cumpărare de proprietăți, terenuri agricole etc. Astfel ne vom trezi peste noapte cu mase largi de indivizi din diferite țări, inclusiv din cele care nu sunt europene, care vor avea în România aceleași drepturi cu noi, cei care ne-am născut aici, cu strămoși ce si-au dat viața pentru ca acest pământ să fie al românilor și nu al străinilor! Dincolo de ilegitimatea morală a acestei chestiuni, există desigur un important aspect cu directe implicații politice, pentru că vom putea avea mase străine de manevră electorală care vor fi dirijate să voteze cu x sau cu y sau și mai grav să aibă proprii reprezentanți în parlament pe modelul partidului etnic UDMR. Dacă vi se pare o fantezie, vă aduc la cunoștință că spre exemplu primarul Londrei este un musulman, cu numele de Sadiq Aman Khan! Desigur, noi avem deja un primar străin la Timișoara, am avut unul într-un sector din București, imaginați-vă în acest context cum ar fi situația cu câteva sute de mii, sau chiar câteva milioane în timp, de etnici străini cu drept de vot în România, mai ales când aceștia vor fi organizați și uniți!
Posibilitatea mutării unor mase largi din alte popoare pe teritoriul național încalcă flagrant Constituția României și absolut toate legile nescrise cu cerneală dar scrise cu sânge și jertfă ale neamului românesc, căci se pun elementarele întrebări, cine ești, ce nume porți, ce au făcut ai tăi pentru țară și…ce faci tu pentru a avea onoare să fii cetățean român?
Eu am buletinul de român eliberat de bunicii, străbunicii mei, care mi-au lăsat cea mai de preț moștenire, cetățenia română. Cu Moștenirea asta mă legitimez și nimeni din afară nu poate fi egal cu mine pe acest pământ, ci doar musafir.

Despre autor

editor

comentariu

Adauga un comentariu

  • …mult mai important era sa fie nominalizati CEI CARE AU INITIAT proiectul de lege, pe CINE reprezinta, CINE este in ”spatele lor”… si asa, toate consideratiile de mai sus capatau valoare reala…