Analize și opinii

Mediocrii și lichelele conduc România

Cităm dintr-un articol din «Libertatea», semnat de Valeriu Nicolae, cel care a aruncat o privire peste biografiile unor parlamentari: „Am trecut atent prin peste 80 de CV-uri de deputați de la PNL și PSD. O parte dintre ei sunt tineri sau au intrat de tineri în politica mare, deputați înainte de 30 de ani. Nu am găsit încă un singur CV acceptabil. CV-urile tinerilor PNL și PSD sunt sinistre. Celelalte sunt, în zdrobitoarea lor majoritate, niște mizerii”.

Valeriu Nicolae publică mereu câte o analiză de CV. Când dintr-o tabără, când din cealaltă.

„Sunt destule cazurile în care tinerele speranțe, în timp ce sunt directori generali la firme private, consilieri locali, șefi de organizație locală de tineret, directori de ONG-uri și membri în diferite AGA mai fac și o facultate, cursuri de leadership și cel puțin un master. Toate în același timp.

Liderul PSD Simonis: de la director de bar la director al Aeroportului Timișoara

Șeful din Parlament al PSD, domnul Simonis, a trecut de la poziția de director la un bar, funcție pe care o deține din primul an de facultate, firmă cu zero angajați, la poziția de director la Aeroportul Timișoara. La nici 27 de ani. Singura lui calificare a fost liceul de sport și o bombă de universitate la Drept”.

Ce să mai zici despre competența, profesionalismul și condiția morală a lui Alfred Simonis, șef de grup PSD în Camera Deputaților! Ce să zici despre Glad Aurel Varga de la PNL?

„Perioada de tranziție până ajung în Parlament este o vânătoare ilară de diplome, cursuri, funcții și titluri care de care mai pompoase, tâmpite sau dubioase”.

„Varga, PNL, ajunge în șapte consilii de administrație

Înainte de a ajunge în Parlament la 30 de ani, domnul Glad Aurel Varga de la PNL înființează nouă ONG-uri, toate finanțate de stat, și este în șapte consilii de administrație. A absolvit o batjocură de universitate.”

Pe site-ul său http://nutotei.ro, Valeriu Nicolae a aruncat o privire și pe CV-ul lui Marcel Vela, subinginer în sudură și lucrător în asigurări prin Banat:
„CV-ul domnului Vela ar provoca sughițuri de râs sau niște scuipături în sân oricărui șef de resurse umane. Impostor, tupeist, agramat, plin de el, legat de o mulțime de scandaluri de corupție, decorat de Constantinescu în 2000 și de BOR în 2010, obține în 2016 și un certificat de revoluționar căci CV-ul e mult prea subțirel pentru o poziție ministerială. Este acum ministrul liberal al MAI. Un cumpănaș”.

Ce să facem? Să fim cu ochii pe el sau să săpăm adânc în afacerile imobiliare ale lui Marcel Vela de pe vremea când era primar la Caransebeș?

Nenorocirea este că ne aflăm în fața unui fenomen care copleșeşte țara și viața politică. O invazie de impostori, de șarlatani și șmecheri, de descurcăreți și de panglicari, de înfometați de putere, dar fără școală, de bișnițari de bulevard, inclusiv valutiști, și de odrasle de nomenclaturiști călărește țara, controlează politica și parlamentul și învârte afacerile cu terenuri și restituirile de bunuri confiscate de comuniști. Elita României pentru următoarele decenii este alcătuită din gunoaie, șantajiști, lepre și aventurieri norocoși. Nu mai avem oameni care să conducă domenii după ce au performat într-o carieră, sau, dacă mai există, îi marginalizăm. Caracterul și reperele morale sunt fleacuri. Profesionalismul este mai rar decât ursulețul panda, iar răpitorul politic este omniprezent și domină parlamentul, guvernul și partidele politice. Ca să supraviețuiască, micul funcționar copiază rețeta succesului.

Trecerea la prostocrație

Răul României de azi vine de la preluarea treburilor publice de către aventurieri, proști, nepricepuți hulpavi și odrasle de generali și mahări comuniști. Prostocrația cu ifose, bine definită de Andrei Marga într-o analiză șoc, și-a creat eroii ei, regulile sale și are epoca ei. Ratații și mediocrii conduc guvernul și tot ei și-au trimis oameni la președinție! Între Marcel Vela și Klaus Iohannis, Glad Aurel Varga sau Marcel Ciolacu nu este decât o diferență de scaun. Adică de funcție. Sunt la fel de păguboși pentru țară!

După Congresul PNL din 26 septembrie 2021, același Valeriu Nicolae a întocmit o listă cu mici biografii ale „Echipei Câștigătoare” a lui Cîțu:

  1. Emil Boc – șeful Uniunii Asociației Studenților Comuniști din Cluj, mare speranță a comuniștilor, mâna dreaptă a unui faimos turnător la Securitate
  2. Rareș Bogdan – purtător de telefon al lui Gabriel Oprea, cel care îl anunța pe Oprescu că va fi arestat, prietenul lui Vanghelie și finul unui faimos turnător la Securitate și pușcăriaș.
  3. Iulian Dumitrescu – cel care apare în convorbirile cu trafic de influență înregistrate de DNA în cabinetul lui Drulă și plin ochi de contracte cu statul – este și nașul domnului de la serviciile secrete, căsătorit cu șefa de la Călărași a USR.
  4. Raluca Turcan – o Elena Udrea a domnului Stolojan, am scris la greu despre impostura domniei sale.
  5. Robert Sighiartău – un oportunist feroce care era peste tot în pozele cu Orban. CV-ul domniei sale este un monument de impostură.
  6. Ion Dumitrel – despre el domnul Roman (și el în #echipacâștigătoare) spunea că și-a pus toate rudele în subordinea sa, că e o marionetă, un incompetent și un mincinos.
  7. Mihai Lupu – firma sa a bubuit de contracte cu statul. Ionel Arsene, PSD-istul de la Neamț este cercetat de DNA pentru o mită primită de la firma controlată de domnul Lupu. Ginerele domniei sale a fost numit de domnul Cîțu secretar de stat la MAE cu experiență canci, căci meritocrație.
  8. Hubert Thuma – condamnat la 6 luni de închisoare cu suspendare pentru corupție.
  9. Ionel Bogdan – nepotism la greu, contracte cu statul la greu, mizerii de declarații de avere – este pe lista mea pentru un viitor articol.
  10. Gheorghe Flutur – baron PDL, unul dintre cei mai toxici politicieni români și cu un gol de 5 ani în CV în timpul comuniștilor, de 21 de ani în funcții de conducere în politica noastră, lingătorul de serviciu al turnătorului la securitate, Traian Băsescu.

https://www.facebook.com/valeriu.nicolae.39/posts/10226730274586121

  1. Nicolae Ciucă – doctor la fabricuța aia de plagiate pentru avansări rapide a universității naționale de apărare unde are doctorat și Pandele, absolvent de colegiu de securicitate, primește o pensie de doar 215.880 RON de la MApN și încă 288.228, tot de la MApN, că e ministru liberal. Adică bine peste 100.000 de EUR pe an. CV-ul domniei sale pute grav a servicii secrete.
  2. Lucian Bode – și-a secretizat doctoratul, legături foarte solide cu securicitatea nouă, zero muncă în privat, șef de sindicat la stat și mare beneficiar de sinecuri.
  3. Virgil Popescu este cel care păstorește cea mai mare căpușare, cea din sectorul energetic despre care am tot scris. Are un CV dubios, nepotisme la greu despre care am tot scris și este și el absolvent de colegii de securicitate.
  4. Sorin Câmpeanu – mare șef la ALDE și apoi la ProRomânia. Inițiatorul ordonanței pentru amnistierea plagiatorilor, doctorat ascuns, rector la o bombă de facultate.
  5. Bogdan Gheorghiu – OTV-ist de marcă, grămadă de contracte cu statul, lingător al domnului Flutur, nevasta angajată din senin la minister și acum la senat, că doar liberalismul este despre nepotism.
  6. Florin Roman – profesional este un nimeni absolut, asta până când l-a lovit norocul politic și, din vânzător de ziare, a ajuns în consiliile de administrație cele mai șmechere. A trăit din sinecuri la cele mai nenorocite și mai căpușate firme de stat, de la Electrica și Eximbank la ASF, dar a fost și pe la gaze și la Automobile S.A. În rest, nu a făcut nimic. A terminat și el Colegiul lui Oprea și alte fabrici de diplome, ca orice politician care se respectă.
  7. Ciprian Pandea – fostul șef al PSD Călărași, fiul lui tata primar PSD pe „veață”și Președintele Asociaților Comunelor din România. Fost secretat de stat al Vioricii Vasilica. Acum șef PNL Călărași.
  8. Daniel Fenechiu – fost avocat al lui Dan Diaconescu și consilierul acestuia în afacerea Oltchim. Ales în Parlament pe listele PPDD în 2012, își face partid (PND) în 2015 și negociază cu PMP-ul. Devine cel mai mare donator al PNL -donează 103.000 RON (mai mult decât întreg venitul său anual declarat) la filiala din Bacău și este ales pe listele PNL ca senator de Bacău.
  9. Costel Șoptică – cercetat pentru trafic de influenţă şi instigare la abuz în serviciu, firma lui a fost, desigur, o mare beneficiară a contractelor cu statul, că doar e liberal. Nepotism la greu, a aranjat cu un alt deputat să-i angajeze fiul în timp ce și el îi angaja acestuia fiul, ca să scape de ANI.
  10. Daniel Constantin – mâna dreaptă a domnului Dan Voiculescu, cel care l-a și împrumutat cu 295.000 de euro. Șef al patidului lui Dan Voiculescu, apoi în ALDE, lângă nesecuriciul Meleșcanu, apoi în ProRomânia, lângă maestrul Ponta, iar acum în echipa câștigătoare.

https://www.facebook.com/valeriu.nicolae.39/posts/10226734829499991

  1. Ștefan Stoica – faimos pentru că i-a dat cu o sticlă de vin în cap unui lipitor de afișe al PRM și apoi l-a amenințat pe alt PRM-ist că îi ia gâtul cu sticla sparta. A fost înjunghiat de acesta, dar s-a împăcat cu PRM-istul, acum mare șef la Autoritatea Electorală, și s-a angajat la stat, unde mama PRM-istului era directoare. Fratele lui era atunci vice-președinte la PRM. El era la PD. CV-ul lui pute a impostură. Declarat incompatibil de ANI, beneficiar de minunate contracte cu statul, șmecher și în timpul liber, șeful PNL Dolj.
  2. George Stângă – un impostor școlit la școala de cadre a PSD-ului. Are de toate, studii dubioase, scandaluri de corupție, contracte cu statul gârlă ale unei firme înregistrate la el acasă, dar pe numele unei rude. Toată viața lui profesională este o înșiruire de sinecuri de partid. Termină Facultatea de Educație Fizică și Sport din Galați. În CV, pune separat cum că termină și un program de trei ani de formare psihopedagogică la Universitatea Dunărea de Jos. Tipic speranțelor liberale, “uită” să scrie că modulul este parte a cursurilor Facultății de Educație Fizică și Sport. Sinistru este nu că, imediat ce intră în PNL, îl lovește studiul și termină, ca practic toți impostorii tineri liberali din Parlament, o facultate de Drept pe bani, dar că, magic, începe și un masterat în Drept la aceeași facultate, cu un an înainte de a termina studiile de licență la Drept.
  3. Dan Vîlceanu – fost șef al tineretului pesedist, iubit de Antena 3, manager catastrofal, firma familiei plină de contracte cu statul. Declarații de avere mizerabile. Acum, ministru de finanțe al lui Cîțu.
  4. Stănescu Vetuța – și ea cu niște studii tare ciudate și cu poziții la stat obținute înainte de a se califica pentru ele. Singurul an în care a lucrat în privat a fost pulbere, reușind undeva sub 1100 de RON pe lună (2018). Numele ei apare atât în scandaluri de corupție, în contracte cu statul ale firmelor controlate de lideri PNL, cât și de nepotism.
  5. Dragoș Soare – agramat, se prezintă ca un mare, mare antreprenor în domeniul agricol. Uită totuși să menționeze că soția domniei sale lucrează la APIA, agenția care distribuie îngrozitor de mulți bani firmelor agricole.
  6. Alexandru Muraru – oportunist agresiv, sinecurist, blablagiu și consilierul lui Tăriceanu. Am scris despre incredibila carieră a lui și a fratelui domniei sale în Libertatea.
  7. Ciprian Dobre – DNA despre Dobre în 2016: „La data de 23 aprilie 2008, suspectul Dobre Ciprian Minodor, în calitate de prefect al județului Mureș, care avea obligația de a verifica și, după caz, de a ataca hotărârile Consiliului Local neconforme prevederilor legale, a primit de la omul de afaceri suma de 120.000 lei, într-un cont personal deschis în mod expres pentru astfel de „încasări”. Din suma astfel încasată, suspectul a retras în numerar 23.389 lei, iar o tranșă de 40.000 lei a fost direcționată, către o asociație care avea sediul la aceeași adresă unde funcționau firmele controlate de omul de afaceri. La data de 16 iunie 2009, suspectul Dobre Ciprian Minodor a inserat în declarația de avere faptul că a primit suma de 120.000 lei cu titlu de ‘donație’, în condițiile în care, acest aspect trebuia menționat într-un document similar întocmit anterior” – studii dubioase, sinecuri la greu, liberal adevărat. Faptele de la DNA au fost prescrise.
  8. George Lazăr – absolvent al celei mai nenorocite universități particulare din Iași și, desigur, absolvent al colegiului de securicitate și mare prieten cu unul dintre cei mai cunoscuți interlopi moldoveni, ca orice liberal onest.
  9. Liviu Voiculescu – fost polițist, acuzat de DIICOT de constituire sau aderare la un grup infracţional organizat, conflict de interese, organizarea şi desfăşurarea de activităţi ilicite în domeniul jocurilor de noroc. A recunoscut că a dat o mită de 43.000 EUR ca să scape de proces. A apărut în poze cu Bercea Mondialul și clanul Duduienilor. Procesul nu s-a încheiat.
  10. Alina Gorghiu – În 2010 Alina Gorghiu studia serios la doctoratul pe care îl facea la Iași cu domnul Tudorel, cel care va deveni ministrul al Justiției în timpul guvernelor Dragnea. Era Mediator autorizat și Practician în Insovență. Avea o firmă de avocatură cu niște super contracte cu statul la București. Era și consiliera directorului celei mai bogate firme de stat, AVAS (firma ei avea 4 contracte cu AVAS-ul) și mai era și Lector Universitar, deși are doar o diplomă de la o facultate privată cotată foarte slab (Universitatea Creștină Dimitru Cantemir – UCDC), căci doctoratul va mai dura doi ani. Preda, desigur, tot la UCDC pentru 4 ani. Cum o facultate nu este îndeajuns, mai preda și la Universitatea Titu Maiorescu. În timpul liber era Arbitră la Curtea de Arbitraj Comercial Internațional și Secretara Comisiei Juridice de Disciplină și Imunități din parlament. Culmea, conducea și Comisia de Anchetă a Parlamentului în cazul cel mai cunoscut de impostură și fraudă din 2010. Facea parte din alte ȘASE comisii, căci muncește cu normă întreagă pentru națiune în Parlament. Mai era si Director Executiv al unui ONG, Vicepreședintă al altui ONG, Prim-Vice Președintă la alte două ONG-uri. Asta pe lângă funcțiile politice și prezența masivă la televiziunile care promovează politicieni, desigur, dezinteresat, și nu pe bani. În ultima declarație de avere, cei doi soți Gorghiu/Isar au avut un venit brut cumulat de de 1.388.340, plus daune de la TAROM de 61.500 de EUR din perioada când soțul, desigur, fără legături politice, a fost în bordul de la TAROM unde a fost numit fără nicio legătură cu partidul liberal cel minunat. Isar este prietenul și consilierul domnului Cîțu.

https://www.facebook.com/valeriu.nicolae.39/posts/10226740850410510

  1. Liberal serios Gheorghe Pecingină a trecut prin partidul lui Dan Diaconescu, prin PSD și ALDE. A terminat dreptul la o fabrică de diplome celebră pentru numeroșii profesori care au fost condamnați pentru luare de mită și pentru diplome false. CV-ul lui este o mizerie și nu există nicio justificare pentru numirea ca secretar de stat la ministerul de finanțe condus de Cîțu dacă nu ar fi fost un „om respectat, integru, care știe ce înseamnă aplicarea legii și își dorește un viitor pentru tineri, la ei acasă”. Asta zicea domnul Vîlceanu și el fost PSD-ist și cel care l-a adus în PNL. Așa, integru, a încasat în cele 11 luni cât a fost secretar de stat 645.541 RON adică 58.685 RON pe lună. În privat a căștigat 6.062 pe lună adică de 10 ori mai puțin. Acum este deputat PNL.

https://www.facebook.com/valeriu.nicolae.39/posts/10226745093356581

  1. Cătălin Boboc a terminat și el o bombiță de facultate privată de Drept și s-a angajat imediat consilier juridic la o firmă respectabilă care în acest moment este insolvabilă, cu o gaură de doar -2 796 907 EUR. A sărit apoi consilier al preacinstitului Dan Motreanu la agricultură pentru un an și apoi director general la altă minunăție de firmă pe care o bagă în pământ – insolvabilă, cu o gaură de -1 256 461 EUR în acest moment. Apoi trece consilier juridic la firma lui care sare de la zero la 1 008 676 EUR și devine vicepreședinte de consiliu județean, cum și merită. Firma este acum într-o gaură de -43.355 EUR. Devine omul senator și din 2016 nu mai are CV. Acum este secretar de stat la Ministerul Muncii, că doar performanța de a fi muncit la firme care au dat o țeapă de peste 4 milioane de EUR merită răsplătită.
  2. Tudor Polak a fost și el condamnat penal la șase luni cu suspendare pentru conducere sub influența alcoolului, cu o concentrație de 1.15. A făcut omul și un accident, beat fiind. Absolvent de Spiru Haret, dar cu o mamă ambițioasă, fostă șefă liberală la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate, băietul a ajuns, meritat și cu experiență, în firmele mamei, ca orice liberal meritocrat secretar de stat al ministrei Violeta Alexandru, și acum deputat.

https://www.facebook.com/valeriu.nicolae.39/posts/10226750947982943

34.Cristian Bușoi – are o biografie siderantă cu colegii de securicitate, absolvite în timp ce era deputat, făcea dreptul la zi la București și era doctorand la Timișoara, că doar e jeniu. A devenit bogat datorită soacrei notar, condamnată în 2016 la 3 ani de închisoare pentru spălare de bani într-o afacere cu băieți foarte deștepți din energie. A fost și consilierul lui Tăriceanu, și el cu o soție făcută notar în condiții super cinstite. Despre Bușoi o postare separată, curând. Tudy, mâna de fier de la BNR, i-a fost stagiar, că așa e cu coincidențele astea. L-a adus în PNL și l-a și împrumutat pe Ciucu de bani pentru campanie.

  1. Tiberiu Iacob Ridzi – soțul doamnei Monica Ridzi, condamnată la 5 ani de închisoare pentru abuz în serviciu și corupție. Soția a trecut de la PD (a fost deputată PD) la partidul lui Dan Diaconescu și a revenit în Parlament. Soțul a trecut de la PD la UNPR, desigur, nu pentru a-și scăpa soția de închisoare cu ajutorul lui Oprea și generalilor securiști din UNPR, ci din convingeri politice. Acum este la PNL și în echipa câștigătoare. Din 2007 primar la Petroșani, un loc faimos prin cinste și blaturile cu PSD-ul.

Nr. 36 de la #echipacâștigătoare este Gabriel Avrămescu . Înainte de a fi fost promovat de PSD la Ministerul Integrării Europene, domnul Avrămescu a lucrat, firesc, pentru Banca Populară. Este absolvent de drept (2002) și cu un masterat în management de proiecte europene la SNSPA. La masterat s-a înscris după ce a fost angajat consilier la minister. A fost un apropiat al domnului Bîgiu, fost prefect PNL de Buzău care a trecut apoi la PSD (2014) și apoi în pușcărie (5 ani și 2 luni) pentru corupție și spălare de bani. Bîgiu este cunoscut prin faptul că se consulta cu o vrăjitoare înainte de a lua mită (verifica dacă va fi prins sau nu de DNA) și promovarea domnului Avrămescu. Ajuns printr-o „minune” de la Buzău director general la finanțe la Galați, în 2013 ca orice om cu bun simț, Avrămescu începe și face și facultatea care să-i permită funcția asta. Peste un an o începe (2014) și o termină în 2017, nu înainte de a deveni șef la ANAF, că doar funcția bate studiile meritocraților PNL-iști. Ca să nu pară fraier în timp ce e la Galați, se apucă și de un doctorat scurt la 16 ore dus întors, la Craiova. A devenit și el prefect la Galați în 2019 și apoi consilierul lui Orban la cancelaria primului ministru. Acum e șeful PNL Buzău și deputat și a trecut de la linsul clanței la Orban la linsul clanței domnului Cîțu.În poză cu domnul Pufu, un mare liberal, senator PNL de Buzău și deținător împreună cu Cristoiu de televiziune (da, Cristoiu turnătorul la Securitate) și fost director general la televiziunea fraților Păunescu alți oameni cinstiți și securiști care nu au devalizat Bancorex-ul și statul în general. Nevasta domnului Pufu lucrează la BNR pentru alt turnător la Securitate, domnul Isărescu/Manole. Pufu este desigur un luptător anticomunist liberal din echipa lui Orban. Tatăl domnului Orban tot la Securitate a lucrat și el că așa e cu coincidențele astea.

https://www.facebook.com/valeriu.nicolae.39/posts/10226761629849983

Florin Cîțu a câștigat șefia PNL cu 60% din voturi, Ludovic Orban a luat 40%. Scandal între tabere. Mai mulți delegați și-au fotografiat votul sau au intrat câte doi în cabină. Orban acuză tabăra Cîțu că a controlat votul delegaților: „Să le fie ruşine! Asta nu e democraţie!”

https://www.facebook.com/108038108253018/posts/121318773591618/

Sursa: anonimus.ro