Analize și opinii

Matteo Salvini nu vrea ca Banca Italiei să mai dețină controlul asupra rezervelor de aur ale țării: ”Aurul este al italienilor!”

Vicepremierul italian Matteo Salvini a lansat ideea de a prelua marile rezerve de aur ale Băncii Italiei, banca centrală a țării. În opinia sa, aurul este proprietatea poporului italian și nimeni altcineva nu are acest drept asupra acestei avuții, nici băncile, nici străinii.



Presa din peninsulă a sugerat că guvernul de coaliție format din Liga lui Salvini și Mișcarea 5 Stele – Di Maio ar putea lua în considerare utilizarea unei părți din rezervele de aur ale  Băncii Italiei  pentru a finanța cheltuielile guvernamentale suplimentare.

Salvini a spus că nu a studiat în profunzime ideea de preluare a rezervelor de aur ale Băncii Italiei pentru a finanța cheltuieli publice suplimentare, dar că „ ar putea fi o idee interesantă” .

Potrivit Consiliului mondial al aurului, rezervele de aur ale Italiei se ridică la aproximativ 2.452 tone, cantitate care, potrivit prețurilor de astăzi, s-ar ridica la aproximativ 103 miliarde de dolari.

Pe primele locuri în topul global al celor mai mari rezerve de aur din lume sunt: SUA cu 8.130 tone, Germania cu 3.381 tone, Italia cu 2.455 tone și Franța 2.430 de tone.

Comentariile recente ale lui Salvini la adresa sistemului bancar din Italia au fost considerate de globaliștii din UE și de instituțiile bancare italiene drept o amenințare la adresa „independenței” băncii italiene.

Autor: Ștefania Brandușă

Sursa: Active News

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Aurul, metal pretios, este lumina condensata in anumite conditii, arealuri compatibile. Nerespectarea circuitelor universale atrage decaderea si caderea. Nimic nou sub soare.